Jaar Abonnement Schiphol

Een aantal bedrijven op Schiphol heeft het kosteloos reizen in het Schiphol busnet gebied voor medewerkers georganiseerd met het Jaar Abonnement Schiphol (JAS). 

Voor wie is JAS?

Om voor JAS in aanmerking te komen, heb je een goedgekeurde Schipholpas / bedrijfspas van een aangesloten organisatie nodig (vraag of je eigen organisatie aangesloten is). JAS zet je op je persoonlijke OV-chipkaart.

Medewerkers die werken bij een organisatie die niet is aangesloten, kunnen een mobiliteitspas voor het Schiphol busnet aanvragen bij het VCC (Vervoer Coördinatie Centrum).
Let op: Schiphol busnet is een openbaar vervoernetwerk, dus je kunt er ook reizen met je saldo op een OV-chipkaart.

Waar gratis reizen?

Gratis reizen met JAS geldt voor heel Schiphol binnen de zones 5733 en 5734. De directe JAS-rit van Schiphol naar het hoofdkantoor van KLM en het busstation Amstelveen is alleen geldig voor buslijn 186 van Schiphol.
Naast het busnet Schiphol in bovengenoemd gebied is het JAS-abonnement ook geldig op andere Connexxion-buslijnen: R-net 300 (niet op A9),341, 342 en 397. 

Het abonnement berekent automatisch welk deel van je reis gratis is en voor welk deel je betaalt. Als je niet uitcheckt met een JAS abonnement wordt € 4,- afgeschreven van het saldo van de OV-chipkaart. Dit gebeurt ook als je alleen maar binnen het Schipgolgebied reist. Wil je een deel van dit geld terugvragen, dan kan dat op www.uitcheckgemist.nl.

Het JAS abonnement werkt alleen als het saldo op je OV-chipkaart niet negatief staat. Zorg dus altijd voor voldoende saldo op je OV-chipkaart.

Hoe gratis reizen?

Om gratis te reizen binnen het Schipholgebied heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig, waarop je zelf een JAS-abonnement hebt gezet. Daarnaast moet je ook altijd je Schiphol / bedrijfspas bij je hebben. Als je gratis reist met JAS, maar je hebt niet je bedrijfspas bij je, loop je het risico een boete te krijgen.

Waar JAS opladen?

Je kunt zelf een JAS op je OV-chipkaart zetten bij een speciaal oplaadpunt:
  • Vervoer Coördinatiecentrum Schiphol - The Base C, op de begane grond
  • P30 - in de wachtruimte
  • P40 - in de wachtruimte
  • Gebouw 133 - Schiphol Oost, in de hal
  • Schiphol Hoofd Gebouw - Badge Center, Evert van de Beekstraat 202
  • Bemanningencentrum (BMC) - Skyport, eerste verdieping, links naast de roltrap
  • AKO News & Books op Schiphol - Aankomsthal 4
  • KLM Hoofdkantoor - Amstelveen, in het bedrijfsrestaurant

JAS in Tranzer app

Voor medewerkers van KLM bestaat de mogelijkheid om te reizen met het JAS abonnement op de Tranzer App. Dit kan uitsluitend via één van de geregistreerde KLM emailadressen die aan een werknemer van KLM zijn verstrekt. Na goedkeuring door Tranzer komt het JAS abonnement in de app te staan. Reizigers die reizen met de Tranzer app moeten elke rit in- en uitgecheckt met behulp van de QR code in de app.