Wil je meer weten over Connexxion Taxi Services? Klik dan hier.

Jaar Abonnement Schiphol

Werk jij op Schiphol en maak je gebruik van het OV? Dan kun je via je werkgever gratis reizen met het Schiphol busnet en R-net bussen binnen het Schipholgebied. 

Voor wie is het Jaar Abonnement Schiphol (JAS)?

Je kunt gebruik maken van het JAS als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

1

Je bent 18 jaar of ouder

Om JAS aan te vragen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

2

Je hebt een persoonlijke OV-chipkaart

Om een abonnement aan te vragen heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig. 

3

Je werkt bij een aangesloten Schiphol-organisatie

Dit zijn: ACN, Air France, KLM, Defensie, Koninklijke Marechaussee, Douane, Justitie, Luchtverkeersleiding, Martinair, Schiphol, Transavia, TUI en WTC Schiphol.

4

Je hebt een Schiphol- of bedrijfspas ontvangen

Neem altijd je bedrijfspas of werkgeversverklaring mee. Bij controles door onze Service & Veiligheidsteams kan er bij wijze van steekproef om je bedrijfspas of werkgeversverklaring worden gevraagd.

Waar kan ik gratis reizen?

Gratis reizen met JAS geldt voor heel Schiphol binnen de zones 5733 en 5734. De directe JAS-rit van Schiphol naar het hoofdkantoor van KLM en het busstation Amstelveen is alleen geldig voor buslijn 186 van Schiphol. Daarnaast is het JAS-abonnement ook geldig op andere Connexxion-buslijnen: R-net 300 (niet op de A9), 341 en 397. Voor deze lijnen geldt dat het kosteloos reizen uitsluitend binnen het Schipholgebied is (tussen haltes Handelskade en Knooppunt Schiphol-Noord).

Wil je ook buiten het Schiphol-gebied met je OV-chipkaart reizen? Dat is geen probleem. Het abonnement berekent op het moment dat je uitcheckt automatisch welk deel van je reis gratis is en voor welk deel je betaalt. Het JAS abonnement werkt alleen als je geen negatief saldo op je OV-chipkaart hebt. Je mag dus niet 'in de min' staan. Zorg dus altijd voor voldoende saldo op je OV-chipkaart. Let op: Vergeet niet uit te checken. Wanneer je niet uitcheckt wordt € 4,- van de OV-chipkaart afgeschreven.

Maak je gebruik van Schiphol Flex? Dan wordt het deel van de reis buiten het Schiphol-gebied achteraf gefactureerd.

Schiphol Flex

Ken je Schiphol Flex al? Met Schiphol Flex maken we het je nu nog gemakkelijker: je krijgt alle pluspunten van het Jaarabonnement Schiphol. Plus de gemakken van achteraf betalen op trajecten buiten Schiphol.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over JAS of Schiphol Flex?

Uitchecken niet mogelijk of gemist?

In dat geval wordt er € 4,- afgeschreven.
Klik hier om te lezen wat je dan moet doen.