Wil je meer weten over Connexxion Taxi Services? Klik dan hier.

Duurzaamheid

Transdev, het moederbedrijf van onder meer Breng, Connexxion en Hermes, is koploper op het gebied van zero-emission personenvervoer en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Zo dragen we bij aan het voornemen van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat om het Openbaar Vervoer vanaf 2030 volledig uitstootvrij te maken.
Op en rond Schiphol vind je een van de grootste emissieloze busvloten van Europa. In april 2018 werd deze busvloot gelanceerd met 100 elektrische bussen. De vloot is inmiddels uitgegroeid tot ruim 200 bussen.

Op dit moment rijden er ruim 500 Zero Emission bussen en shuttles van Transdev op de Nederlandse wegen. Elektrische bussen zijn te vinden op en rond Schiphol, maar ook in Zuidoost-Brabant, Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond en Hoeksche Waard/Goeree Overflakkee.

Ook de elektrische autonome Parkshuttle in Rotterdam, de trolleybussen in Arnhem-Nijmegen en waterstofbussen in Eindhoven en Hoeksche Waard - Goerree-Overflakkee zijn onderdeel van de emissieloze vloot.

CO2-Prestatieladder

Dankzij de instroom van deze emissievrije voertuigen verduurzamen we in een rap tempo onze vloot. Dat is natuurlijk een hele zichtbare manier om onze CO₂-uitstoot te verminderen. Maar we doen nog veel meer! Om ons CO₂-beleid inzichtelijk te maken, zijn we gestart met de CO₂-Prestatieladder. De CO₂-Prestatieladder helpt bedrijven en overheden bij het terugbrengen van hun uitstoot. Zo komen we te weten met welke maatregelen en met welk beleid we een nòg grotere bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere samenleving. 

Connexxion en haar deelmerken rijden met een groot aantal elektrische bussen in verschillende uitvoeringen. Deze elektrische bussen hebben een verschillende actieradius, in de dienstregeling wordt er rekening gehouden met deze actieradius zodat de bussen op tijd weer geladen worden.

Het laden van de accu's van de elektrische bussen kan op twee verschillende manieren: met een stekker of met een pantograaf. 

De Arnhemse trolleybus van Breng is het enige nog bestaande trolleybusnetwerk in de Benelux en één van de grootste in West-Europa. 

Een trolleybus is een door elektromotoren aangedreven bus. Stroom wordt naar de bus geleid door middel van een netwerk van bovenleidingen dat door de stad verspreid is. Wanneer de bovenleidingen niet goed werken of wanneer deze een stuk ontbreken kan de bus nog doorrijden met behulp van een noodmotor op diesel.

Vanaf maart 2019 heeft Breng trolleybussen die zonder bovenleiding ook elektrisch kunnen rijden. De noodmotor is vervangen door een accu die wordt opgeladen wanneer de bus aan de bovenleiding rijdt.

Een waterstofbus is een elektrisch aangedreven bus die via een brandstofcel in de bus van elektrische stroom wordt voorzien door waterstof om te zetten in elektriciteit.

Waterstofbussen tanken bij waterstoftankstations. Het voordeel van de waterstofbus is dat deze dezelfde kilometers kan maken als een normale dieselbus.

Er rijden 2 waterstofbussen voor Hermes in Eindhoven en 4 waterstofbussen voor Connexxion in Hoeksche Waard-Goeree-Overflakkee.