Wil je meer weten over Connexxion Taxi Services? Klik dan hier.

In de bus

Onder bepaalde voorwaarden kun je bagage, huisdieren of een fiets meenemen in de bus. Daarnaast hanteren wij bepaalde reisregels om te zorgen dat iedereen de reis prettig ervaart. 

Informatie over een boete, in- en uitstappen en andere regels in de bus?

Wat mag ik meenemen in de bus?

Bagage

Meenemen van grote bagage is in de reguliere bus in principe toegestaan. Het is echter wel aan de chauffeur om te beoordelen welke bagage mee kan, afhankelijk van de drukte en ruimte in het voertuig.

In een OV op Maat-bus mag je alles meenemen wat binnen de 47cm x 73cm x 34cm past. Wil je meer meenemen, dan reserveer je gewoon voor een extra persoon. Wil je een buggy of rolstoel meenemen? Geef dit door tijdens het reserveren.

Huisdier

Kleinere huisdieren mogen in een draagtas, mand of iets dergelijks in alle bussen worden meegenomen. Een hond mag mee als het dier kort is aangelijnd. Blindengeleiden- en andere hulphonden mogen altijd meegenomen worden, indien de hond een geleidetuig draagt.

Huisdieren mogen echter niet mee als ze voor andere reizigers of personeel lastig of hinderlijk zijn, of wanneer ze lijden aan een besmettelijke ziekte.

Fiets

Het meenemen van een gewone fiets is vanuit veiligheidsoogpunt niet toegestaan. Een (elektrische) vouwfiets mag in alle bussen wel mee onder de volgende voorwaarden:
  • De (elektrische) vouwfiets moet compact zijn opgevouwen, ook tijdens het in- en uitstappen.
  • De (elektrische) vouwfiets moet worden gestald en vastgezet op het geel gemarkeerde deel voor rolstoelen en kinderwagens.
  • Er mag geen bagage op de (elektrische) vouwfiets zijn bevestigd.
  • Er mogen maximaal twee (elektrische) vouwfietsen per rit mee.
  • Rolstoelgebruikers, rollators en kinderwagens hebben voorrang! Het is aan de chauffeur om te beoordelen of er voldoende ruimte is voor een (elektrische) vouwfiets.
Er geldt een uitzondering: op lijn 20 en 50 in Zeeland mag je met het speciale Combikaartje reiziger+fiets een normale fiets meenemen door de Westerscheldetunnel. Zie de ticketpagina voor meer informatie.

Kinderwagen

Je mag een kinderwagen meenemen in onze bussen.
  • Plaats de kinderwagen tijdens de rit op de rolstoelplaats, mits deze niet bezet is. Een reiziger in een (elektrische) rolstoel heeft altijd voorrang op deze plek.
  • Zet tijdens de rit de kinderwagen op de rem.
  • Neem samen met het kind plaats op een passagiersstoel in de bus

Reizen met een rolstoel of rollator

Meer informatie over reizen met een rolstoel vind je op de webpagina ‘Mobiele beperking’.

Reisregels

Om te zorgen dat iedereen de reis als veilig en prettig ervaart, hanteren wij reisregels in de bus.

Service & Veiligheid

Wil je weten waar je bus vertrekt? Heb je een vraag over vervoersbewijzen? Onze collega’s van service en veiligheid staan dag en nacht klaar voor onze reizigers. Al deze collega’s zijn ook beëdigd BOA en speciaal opgeleid om ook de rust en veiligheid te bewaken in en om onze voertuigen.

Klik hier om meer te lezen over onze Service & Veiligheid-teams en hun bevoegdheden.