Stakingen openbaar vervoer in februari, maart en april

OVpay: in- en uitchecken met je betaalpas

Check in en uit met je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Handig als je af en toe met het OV reist. Zo hoef je geen los kaartje te kopen of saldo op je OV-chipkaart te zetten. Kies wat het beste bij je past!

Hoe werkt het?

Check je in met je betaalpas? Dan reis je tweede klas en zonder korting. De prijs van de reis is gelijk aan reizen op saldo met een OV-chipkaart. Heb je een abonnement, kortingskaart of studentenreisproduct? Dan blijf je reizen met je OV-chipkaart.

Zo reis je met OVpay

1

Hou je betaalpas of mobiel tegen de kaartlezer.

Haal je contactloze pas uit je portemonnee of gebruik de betaalapp op je telefoon. Zorg voor voldoende saldo op je bankrekening.

2

Check uit met dezelfde pas.

Uitstappen betekent uitchecken! Dit doe je met dezelfde pas. Vergeten uit te checken? Pas hier je gemiste check-uit aan. 

3

Bekijk de reiskosten op je bankrekening.

Alle reiskosten van één dag worden de volgende werkdag automatisch afgeschreven. De afschrijving heeft een betaalkenmerk wat begint met NLOV.

4

Bekijk het overzicht van jouw ritten.

Bekijk het overzicht van jouw ritten via dit reisoverzicht en voer de 14 cijfers/letters die achter NLOV staan in je betaaloverzicht samen met het afgeschreven bedrag in.

Let op: haal je pas uit je portemonnee om in te checken. Of je nu met je OV-chipkaart of betaalpas reist. Zo weet je zeker dat je met de juiste pas reist en voorkom je dubbele reiskosten. Als je je hele portemonnee voor het incheckapparaat houdt, kan het zijn dat je onbedoeld met een ander pasje betaalt.

Over OVpay

Binnenkort kun je bij alle vervoerders in Nederland in- en uitchecken met je betaalpas, creditcard of mobiel. Dit is een gezamenlijk initiatief van alle vervoerders en wordt geintroduceerd onder de overkoepelende naam: OVpay. Wil je hier meer over weten? Lees meer op de website van OVpay.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

OV-chipkaart

Met deze kaart betaal je in Nederland voor je reis met alle vormen van Openbaar Vervoer: bus, trein, tram of metro.

Kaartjes

Er zijn verschillende losse kaartjes te koop in de bus of je kunt een e-ticket kopen.