AMLflex

AMLflex is een duurzame en flexibele vervoerservice op bestelling in de regio Amstelland-Meerlanden. Het vervangt deels de grote bus die niet frequent rijdt. Jij bepaalt wanneer je wordt opgehaald bij jouw halte en waar je naar toe reist. AMLflex rijdt dus als jij het nodig hebt!

Aanpassingen AMLflex en inzet van voertuigen

Per 3 januari 2021 is op weekdagen de vaste lijnbus terug. Reizen kan van maandag t/m vrijdag tot 19:00uur met de bus. Na 19:00uur reserveer je een AMLflex voertuig via de app of telefoon.

Download de flyer met alle AMLflex veranderingen per 17 augustus 2020

Waar rijdt AMLflex?

De flex-busjes rijden op dit moment binnen Amstelland-Meerlanden in drie afzonderlijke gebieden:

 • Rijsenhout – Hoofddorp/Schiphol Rijk
 • Abbeners/Buitenkaag – Nieuw-Vennep Getsewoud, Station
 • Uithoorn - Nes ad Amstel -Amstelveen
Je kunt alleen binnen één gebied reizen met AMLflex. Dus niet van gebied naar gebied. AMLflex kan stoppen bij alle bushaltes van de reguliere bus in deze gebieden.

Wanneer rijdt AMLflex?

Je kunt maandag t/m vrijdag van 06.30 tot 21.00 reizen met AMLflex.
Op weekenden en feestdagen van 08.00 tot 21.00 uur. Per 3 januari 2021 rijden er op weekdagen weer bussen en kun je de AMLflex auto's alleeen reserveren voor ritten na 19:00 uur van ma t/m vr en in de weekends.

Van tevoren reserveren

Je moet altijd een AMLflex reserveren. Heb je direct een voertuig nodig, dan verschijnt deze binnen 30 minuten op de afgesproken plek. Je kunt al tot 14 dagen van tevoren reserveren via de app.
Let op: Je moet altijd een AMLflex reserveren. Je kunt het busje niet als een taxi of reguliere bus op straat aanhouden. Ook wanneer er (nog) plek is in de bus kun je niet zomaar instappen, aangezien er mogelijk later andere passagiers met reservering mee gaan.

Via de app reserveren

Je kunt 24/7 via de OVflex app reserveren. Download de OVflex app voor iPhone (iOS 9 en hoger) of Android (6.0 of hoger) en volg de instructies in de app.

Telefonisch bestellen

Een busje van AMLflex kun je ook bestellen door te bellen met 088-6000 966. AMLflex is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 06.00 tot 20.30 uur en in de weekenden en op feestdagen van 07.30 tot 20.30 uur.

De chauffeur belt je als je niet bij de gekozen halte klaar staat. Na één minuut kan hij/zij besluiten door te rijden. De rit wordt dan geannuleerd. Heb je vooraf betaald dan zijn de kosten voor een gemiste rit voor jou.

Samen reizen

Ons systeem werkt per persoon. Het kan daarom zijn dat jullie door verschillende voertuigen worden opgehaald als jullie apart reserveren. Wil je samen reizen, bestel dan voor meerdere personen (maximaal 4) vanaf dezelfde locatie en met hetzelfde account. Reis je met meer dan 4 personen, bestel dan 2 keer via 2 verschillende accounts.

Wanneer een persoon reserveert voor een groep kan hij/zij via iDeal of creditcard betalen voor de hele groep of tijdens de reservering aangeven dat ieder voor zich gaat betalen met OV-chipkaart.

Tarief

 • Je rit wordt tegen normale OV-tarief berekend. In de OVflex app kun je zien hoeveel je rit gaat kosten. Wanneer je telefonisch reserveert, kun je vragen naar de prijs van je gekozen rit.
 • Kinderen in een kinderwagen mogen gratis mee. Kinderen die niet in een kinderwagen zitten gelden als een extra passagier.
 • Als de buschauffeur om moet rijden, betaal je niet meer.
 • Abonnementen en (leeftijds)kortingen zijn geldig mits je betaalt met je persoonlijke OV-chipkaart.

Betaalmiddelen

Wanneer je reserveert met de app kun je gelijk betalen met iDeal of creditcard. Je kunt ook kiezen om in de bus te betalen. Dan betaal je bij de buschauffeur met je OV-chipkaart, pinpas of creditcard. Contant betalen is niet mogelijk.

Meenemen

Alles wat binnen de 47x73x34 cm past, mag je meenemen. Wil je meer meenemen, reserveer dan voor een extra persoon. Wil je een buggy of rolstoel meenemen? Geef dat dan aan tijdens je reservering.

Een hulphond mag mee, maar moet wel op de grond zitten en niet op de bank of stoel. De chauffeur kan eisen dat andere huisdieren meegenomen worden in tas of bench die maximaal 47x73x34 cm is.

Deelfietsen

Bij sommige haltes van AMLflex staan deelfietsen. Huur een deelfiets als je het laatste stuk naar je eindbestemming niet wil lopen.

Wijzigingen per 3 januari 2021

Lijn 149 Uithoorn Busstation – Nes a/d Amstel – Amstelveen Busstation
AMLflex wordt op werkdagen omgezet in een vaste uurdienst tot ca. 19:00 uur.

Lijn 163 Rijsenhout – Hoofddorp Station
AMLflex wordt op werkdagen omgezet in een vaste uurdienst tot ca. 19:00 uur.

Lijn 164 Buitenkaag – Abbenes – Nieuw-Vennep Station
AMLflex wordt op werkdagen omgezet in een vaste uurdienst tot ca. 19:00 uur.

Op alle avonden, weekends en feestdagen blijft AMLflex de enige vervoervorm

Waarom met AMLflex reizen? Zie de voordelen van OVflex reizen.

Hoe werkt het?

 1. Je kunt via de OVflex app of per telefoon (088 – 6000 966) een AMLflex reserveren. Heb je direct een voertuig nodig, dan verschijnt deze binnen 30 minuten op de afgesproken plek. Via de app kun je niet alleen voor direct een voertuig reserveren, maar ook voor een later tijdstip. Dit kan niet als je telefonisch een aanvraag indient. In de app kun je aangeven waar je reis begint en waar je naar toe wil. De app toont je de dichtstbijzijnde haltes. Als je belt, doet de medewerker een voorstel.
 2. Ga op de aangegeven tijd naar de opgegeven opstapplaats. Dit is in alle gevallen een reguliere bushalte.
 3. Stap in en betaal met pinpas, creditcard of je OV-chipkaart. Op saldo is dit het standaard OV-tarief. Heb je een abonnement of kortingskaart voor het reistraject? Dan is die ook geldig.
 4. Vergeet niet uit te checken als je aankomt bij je bestemming.