Deutsch

 

Er komen steeds meer manieren om te betalen in het openbaar vervoer in Zeeland. Sinds 1 oktober 2017 is het al mogelijk een los kaartje te pinnen met je bankpas of creditcard of te betalen met je smartphone. Contant geld gaat wel uit de bus!

Betaal met OV-chip, pin of mobiel

Vanaf 1 januari 2018 betaal je een los kaartje met je (buitenlandse) pinpas, creditcard of smartphone. Dat is makkelijker, sneller en veiliger Je betaalt bij de buschauffeur en krijgt een papieren kaartje uit de Ticketbox. Dit is je geldige vervoerbewijs. Natuurlijk kun je in de bus ook gewoon blijven betalen met de OV-chipkaart. Te bestellen via ov-chipkaart.nl.

Heb je een vraag? Bekijk dan eerst het overzicht van vragen en antwoorden die andere reizigers hebben gesteld!


Kies welke betaalmogelijkheid bij jou past!

Pin betalen

Per 1 oktober 2017 is het al mogelijk een los kaartje te pinnen met je bankpas of creditcard. Hiermee bereiden wij ons voor op het afschaffen van contant geld in de bus per 1 januari 2018.

Je kunt een los kaartje nu nog betalen met je bankpas en creditcard, maar ook nog contant. Je pint het ticket bij de buschauffeur en je krijgt een bonnetje met een barcode. Het papieren reiskaartje dat de buschauffeur voor je afstempelt, is vervangen door een nieuw geprint ticket met een barcode. Wil je overstappen? Dat kan als het vervoerbewijs het recht geeft op overstap. Kijk dus goed op de voorwaarden! Laat gewoon even je ticket bij de buschauffeur zien.

OV-chipkaart

Je kunt in de bus ook gewoon blijven betalen met de OV-chipkaart. Met een anonieme kaart kun je reizen op saldo, op de persoonlijke kaart kun je ook reisproducten, zoals abonnementen, plaatsen. Lees meer over betalen met de OV-chipkaart en bekijk welk abonnement bij jou past!

Tranzer

Met de handige Tranzer app kun je een Mobiel Ticket kopen. Je koopt dan een ticket dat geldig is op je hele reis, of je nu reist met de bus of de trein. Download de gratis Tranzer- app op je smartphone (Android of Apple), maak een account aan en koppel je creditcard. Plan de reis en koop je ticket. Je kunt inchecken met de barcode op het ticket. Bij controle toon je het M-ticket op je smartphone aan de buschauffeur of controleur.  Lees meer over betalen met M-tickets van Tranzer.

PweeP

Met de gratis Pweep App kun je ook een Mobiel ticket kopen zoals de Dal-dagkaart. Je kiest het gewenste M-ticket op de app en betaalt. Vlak voordat je gaat reizen, activeer je het ticket in de App op je smartphone. De m-tickets van Pweep zijn specifiek voor de bus. Lees meer over betalen met Pweep.

OV-chip Mobiel

Met OV-chip mobiel zet je je OV-chipkaart op je smartphone. Je reist dan net zoals met een OV-chipkaart.
Je kunt OV-chip Mobiel voorlopig alleen gebruiken als je een Android telefoon hebt. Meer weten? Lees meer over OV-chip Mobiel.

Welke kaartjes kun je kopen in de bus?

Op 1 oktober is het kaartassortiment veranderd. Voortaan reis je op reistijd en niet meer op afstand (zones). Lees meer over welke soort kaartjes er zijn.

OV-chipkaart of los kaartje?

Reis je maar af en toe met de bus of heb je onvoldoende saldo op je OV-chipkaart? Dan lijkt een los kaartje een logische keuze. Toch ben je met een OV-chipkaart vaak al voordeliger uit.


Ter vergelijking:
Route Los kaartje  OV-chipkaart
Station Goes - Terneuzen WST (lijn 20)* € 8,- € 5,58
Bruinisse dorp - Middelburg Station (lijn 133)* € 12,- € 10,40

*tarieven zijn gebaseerd op prijsstelling 2017.

Bekijk hier de veel gestelde vragen over betalen in Zeeland


Terug Home