Deutsch

 

Er komen steeds meer manieren om te betalen in het openbaar vervoer in Zeeland. Losse kaartjes zijn te koop bij de buschauffeur. Je betaalt eenvoudig met je pinpas of creditcard. Contant betalen in de bus is niet mogelijk. Reizen met je OV-chipkaart kan natuurlijk ook.

ACTIE:  Met de ZeelandPas kun je tijdelijk met € 5,- korting reizen! Verkrijgbaar via connexxion.nl/actiedaldagkaart. Actie geldt van 1 juni tot en met 30 september 2018.

Kies welke betaalmogelijkheid bij jou past!

Pin betalen

Je kunt een los kaartje in de bus nu uitsluitend nog betalen met je bankpas en creditcard. Je pint het ticket bij de buschauffeur en je krijgt een bonnetje met een barcode. Het papieren reiskaartje dat de buschauffeur voor je afstempelt, is vervangen door een nieuw geprint ticket met een barcode. Wil je overstappen? Dat kan als het vervoerbewijs het recht geeft op overstap. Kijk dus goed op de voorwaarden! Laat gewoon even je ticket bij de buschauffeur zien. Bekijk overzicht alle kaartjes.

OV-chipkaart

Je kunt in de bus ook gewoon blijven betalen met de OV-chipkaart. Met een anonieme kaart kun je reizen op saldo, op de persoonlijke kaart kun je ook reisproducten, zoals abonnementen, plaatsen. Lees meer over betalen met de OV-chipkaart en bekijk welk abonnement bij jou past!

Tranzer

Met de handige Tranzer app kun je een Mobiel Ticket kopen. Je koopt dan een ticket dat geldig is op je hele reis, of je nu reist met de bus of de trein. Download de gratis Tranzer- app op je smartphone (Android of Apple), maak een account aan en koppel je creditcard. Plan de reis en koop je ticket. Je kunt inchecken met de barcode op het ticket. Bij controle toon je het M-ticket op je smartphone aan de buschauffeur of controleur. Lees meer over betalen met M-tickets van Tranzer.
 

Welke kaartjes kun je kopen in de bus?

Het kaartassortiment is veranderd. Voortaan reis je op reistijd en niet meer op afstand (zones). Lees meer over welke soort kaartjes er zijn.

OV-chipkaart of los kaartje?

Reis je maar af en toe met de bus of heb je onvoldoende saldo op je OV-chipkaart? Dan lijkt een los kaartje een logische keuze. Toch ben je met een OV-chipkaart vaak al voordeliger uit.


Ter vergelijking:
Route Los kaartje  OV-chipkaart
Station Goes - Terneuzen WST (lijn 20)* € 8,- € 5,58
Bruinisse dorp - Middelburg Station (lijn 133)* € 12,- € 10,40

*tarieven zijn gebaseerd op prijsstelling 2017.

 

Terug Home