Draag tijdens je reis een mondkapje en vermijd drukte.

Zeeland

De concessie Zeeland omvat alle buslijnen die onder het beheer van de provincie Zeeland vallen, met uitzondering van het busvervoer van/naar het recreatietransferium in Renesse. Connexxion verzorgt het busvervoer in dit vervoersgebied tot en met 2024.

Op deze pagina vind je alles over dit gebied: belangrijke reisinformatie, acties, tips en een overzicht van kaartjes en abonnementen. 

Waar en wanneer we rijden in dit gebied lees je op de pagina over de dienstregeling.

> Bekijk de plattegrond met alle buslijnen of de lijnfolders van Zeeland

Abonnementen, kortingskaarten en losse kaartjes

Connexxion start 21 november met kleine busjes in weekenden

Per 21 november zal Connexxion op sommige lijnen kleine busjes inzetten in plaats van de grote lijnbussen. De kleine busjes zullen gewoon de normale lijndienst rijden.

Voordeuren gaan open

We hebben goed nieuws! Onze bussen worden voorzien van een aantal aanpassingen, waaronder het plaatsen van schermen bij de chauffeur. Dankzij deze maatregelen kunnen de voordeuren van de bussen weer open. Dit betekent dat je vanaf 2 november 2020 weer voorin in kunt stappen. Ook is het dan als vanouds weer mogelijk om een kaartje te kopen bij de buschauffeur.

Aanpassingen dienstregeling per 25 oktober 2020

Als gevolg van de Corona crisis is het aantal reizigers in het openbaar vervoer in Zeeland lager dan normaal. Connexxion ziet op bepaalde lijnen en tijden fors minder reizigers dan vorig jaar. Op sommige tijden rijden meerdere bussen tegelijk, terwijl dat nu op grond van het huidige gebruik niet meer nodig is. Connexxion gaat daarom na de herfstvakantie een aantal van deze ritten voorlopig laten vervallen.

Omleiding lijn 647

Wegens een wegafsluiting in Meliskerke moeten de bussen een alternatieve route rijden. De bussen zullen tijdens de middagritten van 14.48, 15.48 en 16.35 uur de haltes in Domburg, Oostkapelle en de halte Oostkapelseweg in Grijpskerke laten vervallen. In Aagtekerke komt er een vervangende halte aan de Pekelingseweg.

Wijzigingen Zeeland

Bekijk de wijzigingen in de dienstregeling in de provincie Zeeland. Per 23 augustus 2020 rijden een aantal bussen van Connexxion in Zeeland een nieuwe dienstregeling.

Westerscheldetunnel

Reizigers kunnen per 1 juli weer met de fiets in de bus. Er zijn maximaal 2 fietsen in de bus toegestaan op de lijnen 20 en 50. Let op rolstoelen hebben altijd voorrang. Voor het reizen met de fiets moet een een combikaartje reiziger + fiets Westercheldetunnel gekocht worden.