Hoogwaardig vervoer Amstelland Meerlanden

Met de R-net bussen bieden we in Amstelland-Meerlanden hoogwaardig vervoer. R-net is een initiatief van de samenwerkende provincies Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de Vervoerregio Amsterdam.  R-net rijdt frequent en brengt je snel op de plaats van bestemming.

Hoogwaardig vervoer

R-net binnen Amstelland-Meerlanden rijdt op veel lijnen 24 uur per dag. Bijna elke woonplaats van meer dan 10.000 inwoners heeft 24/7 een directe OV-verbinding met Schiphol. Elke halte binnen het hele gebied wordt met maximaal 1 overstap met de luchthaven verbonden. 

Wist je dit al over onze R-net bussen?

  • Elke 5-8 minuten een bus zodat je helemaal niet meer naar de dienstregeling hoeft te kijken. De nachtlijnen rijden elk half uur.
  • Extra lange bussen. Je vindt er makkelijk een zitplaats.
  • Snel op je bestemming (veel vrije busbanen).
  • Gemak tijdens je reis (gratis Wifi, USB aansluitingen voor gratis opladen van elektronische apparaten).

Comfortabele R-net bussen

De R-net bussen van 13 meter en 18 meter lang rijden vanuit Haarlemmermeer, Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer/Kudelstaart naar Amsterdam, Schiphol en Haarlem. De dieselbussen voldoen aan de Euro 6 emissienorm. Deze bussen hebben een hoogwaardige R-net uitstraling en zijn onder andere voorzien van comfortabele stoelen en USB-poorten bij iedere zitplaats. Begin 2021 worden 111 dieselbussen vervangen door Ebusco Zero Emission bussen. Dat betekent dat er vanaf mei 2021 211 schone, stille ZE bussen rijden in Amstelland Meerlanden. Er komt een verdeling tussen 12-, 13- en 18 meter bussen.

R-net Dubbeldekkers

Deze bussen rijden de hele dag met een hoge frequentie op R-net buslijn 346 tussen Haarlem Station en Amsterdam Zuid Station. De R-net dubbeldekkers van Connexxion kunnen 100 km/u en zijn voorzien van comfortabele stoelen en de modernste snufjes. Denk daarbij aan USB-poorten, stopcontacten en een scherm waarop de vrije zitplaatsen worden weergegeven.