Let op: vanaf 1 februari wordt de dienstregeling in Amstelland-Meerlanden aangepast. Klik hier voor meer informatie.

OVpay: het nieuwe in- en uitchecken met je betaalpas.

17-08-2021
Meer betaalgemak voor de reiziger

In de regio Gooi en Vechtstreek kun je al in alle bussen in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard of met de betaalapp op je telefoon of smartwatch. Binnenkort volgt de rest van Noord-Holland. Zo wordt reizen met het ov steeds makkelijker. 

De betaling gaat automatisch, de volgende dag zie je de afrekening op je betaaloverzicht. De prijs voor je reis is gelijk aan voltarief reizen met je OV-chipkaart. Iedereen kan meedoen. Het is niet nodig om je van tevoren aan te melden of een app te downloaden.


Uitrol OVpay in Noord-Holland


Lees hier binnenkort meer over de geplande uitrol in de rest van Noord-Holland.

Hoe werkt het?

  1. Je stapt in bij de chauffeur en checkt veilig in met je contactloze betaalpas, creditcard of je betaalpas op je mobiel of smartwatch. Vooraf aanmelden is niet nodig.

  2. Let op! Uitstappen betekent uitchecken! Dat doe je met de pas waarmee je bent ingecheckt.

  3. De betaling gaat veilig en automatisch. De volgende dag zie je het bedrag in je betaaloverzicht, met de omschrijving NLOV. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. In 2022 kan dit ook met korting!

  4. Wil je jouw ritten van die dag bekijken? Ga hiervoor naar de webtool en voer de 14 cijfers en letters die achter NLOV staan in je betaaloverzicht samen met het afgeschreven bedrag in. Dan zie je de reiskosten en je gemaakte reizen.

Vergeten uit te checken? Vraag dan gemakkelijk via onze klantenservice een restitutieverzoek aan.

Waarom in- en uitchecken met de betaalpas?

Betalen in het OV gaat de komende jaren veranderen. Met het introduceren van nieuwe betaalmogelijkheden willen we het grootst mogelijke reis- en betaalgemak bieden.
Je kunt straks namelijk in- en uitchecken:

  • met je mobiel;

  • met je betaalpas;

  • met je creditcard;

  • met je OV-chipkaart;

  • met je (e)-ticket.

Deze nieuwe manieren van betalen in het OV ontwikkelen we met alle OV-bedrijven samen. Ze worden zichtbaar onder het label OVpay. Meer informatie vind je op ovpay.nl

Let op: haal je betaalpas uit je portemonnee om in te checken. Als je je hele portemonnee voor het incheckapparaat houdt, kan het zijn dat het apparaat een ander pasje pakt.

Vragen, voorwaarden en privacy

Meer lezen?

Veelgestelde vragen
Algemene Voorwaarden
Privacy Statement