Barcode

Wij zijn hard aan het werk om het inchecken met een barcode mogelijk te maken in al onze bussen. Een barcode is een vierkante streepjescode die je vindt op een papieren kaartje gekocht bij de chauffeur, een E-ticket of een M-ticket. We leggen je uit hoe het in- en uitchecken met een barcode werkt.
Let op: inchecken met een barcode is nog niet mogelijk in alle vervoersgebieden. In regio Arnhem Nijmegen en Noord-Holland Noord zal dit vanaf begin 2020 mogelijk zijn en in Zaanstreek, Flevoland en Noordwest Overijssel zal dit later in 2020 mogelijk zijn.

In- en uitchecken met je barcode

Op je papieren kaartje, E-ticket of M-ticket staat een barcode (een vierkante streepjescode). Houd de barcode voor de scanner bij de chauffeur (zie foto rechts) om in te checken. Het apparaat geeft dan aan of je ticket (nog) geldig is.

Als je kaartje niet meer geldig is geeft het apparaat een rood licht en een foutmelding. Op het kaartje staat vaak de geldigheid weergegeven. 

Barcode op een kaartje gekocht bij de chauffeur

Als je een kaartje koopt bij de chauffeur staat er een barcode op dit bonnetje. Het moment dat je het kaartje aanschaft in de bus ben je automatisch ingecheckt en hoef je dus niet nogmaals in te checken. 

Als je wilt overstappen kun je in de andere bus de barcode scannen. Houd de barcode voor de scanner bij de chauffeur (zie foto rechts) om in te checken. Het apparaat geeft dan aan of je ticket nog geldig is voor de overstap. 

Barcode op een E-ticket

Op je E-ticket staat ook een barcode. Met deze barcode moet je altijd inchecken in alle bussen. Je kunt een E-ticket uitprinten of op je mobiele telefoon tonen.

Barcode op een M-ticket

Activeer je M-ticket in de Tranzer app voordat je de bus in stapt. Je moet met de barcode op je telefoon daarna inchecken in alle bussen. 

Ook interessant

E-ticket

Bestel online een e-ticket. Print het uit of toon het op je mobiel om te reizen met de bus.

M-ticket

Koop via een app op je mobiele telefoon een online kaartje om te reizen met de bus.

Papieren kaartje

Koop een kaartje bij de chauffeur met pinpas of creditcard. Ook kun je een kaartje kopen bij verschillende verkooppunten.