Buurtbussen

In Haarlem-IJmond rijdt buurtbus 481 tussen Santpoort en Bloemendaal.

De buurtbussen in Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond kunnen voor onbepaalde tijd niet rijden tot de lockdown voorbij is. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan worden alle buurtbussen voorzien van kuchschermen, ventilatie-units en actieve luchtfiltering.
Landelijk onderzoek van TNO heeft aangetoond dat met deze aanpassingen de buurtbussen weer verantwoord de weg op kunnen. Connexxion laat daarom alle buurtbussen ombouwen. Wel blijft het dragen van een mondkapje in de buurtbus verplicht.

Dienstregeling

De buurtbusverenigingen bepalen zelf of ze weer willen en kunnen gaan rijden. Er moeten namelijk voldoende buschauffeurs beschikbaar zijn. De chauffeurs zijn vrijwilligers die meestal vanwege hun leeftijd tot de corona-risicogroep behoren. Voor de buurtbuslijnen die (nog) niet rijden, blijft de buurtbus-taxi als alternatief beschikbaar.

De buurtbuslijnen die weer actief zijn, worden opgenomen in de dienstregeling van Connexxion op www.connexxion.nl. De buurtbussen staan iets later ook in de reisplanners.

Klik hier voor het tijdelijke alternatief: De Buurtbus-taxi

Lijn 481

Buurtbus lijn 481 is een 8 persoons busje die volgens een vaste route en dienstregeling rijdt. De chauffeurs zijn vrijwilligers.

Betalen

De reis met de Buurtbus kun je op verschillende manieren betalen:
  • Bij de chauffeur kun je een kaartje kopen met pinpas of creditcard.
  • Je kunt ook reizen met saldo op je OV-chipkaart.
  • Abonnementen en de OV-studentenkaart zijn ook geldig in de Buurtbus.