Draag tijdens je reis een mondkapje en vermijd drukte.

Werkzaamheden Aalsmeer

De provincie Noord-Holland is bezig met de aanleg van de hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid (HOVASZ). HOVASZ is één van de schakels in het regionale netwerk van HOV-verbindingen. De nieuwe verbinding biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan wordt de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht. Dit grootschalige project heeft gevolgen voor enkele busroutes sinds 31 mei 2020.

Aanpassing vanaf 31 mei 2020

Lijn 358 Kudelstaart - Amsterdam (nieuwe route)
Buslijn 358 (richting Kudelstaart) gaat bij de rotonde Zwarteweg niet rechtsaf door de Hortensialaan richting het Hortensiaplein maar linksaf via de reguliere route richting Kudelstaart. Lijn 358 krijgt een tijdelijke halte Zwarteweg/De Dreef bij de rotonde. De haltes Gloxiniastraat en Hortensiaplein komen tijdelijk te vervallen.
​De eerstvolgende halte is daarna Aalsmeer, Beethovenlaan.
Deze aanpassing geldt in beide richtingen.

Aanpassing vanaf 29 juni 2020

Lijnen 342 Uithoorn - Schiphol Noord (nieuwe route)

Buslijn 342 (richting Schiphol) slaat op de Burgemeester Kasteleinweg rechtsaf de Zwarteweg op en halteert 150 meter vanaf de kruising op halte Aalsmeer, Mendelstraat. Vervolgens rijdt lijn 342 in één keer door via de N201 naar de eerstvolgende halte Schiphol-Rijk, Beechavenue. Vanaf daar wordt de reguliere route gevolgd. Halte Aalsmeer, Dorpsstraat vervalt voor deze lijn. De halte blijft wel gebruikt worden door lijnen 198 en 340 die geen hinder ondervinden van de omleiding.
Deze aanpassing geldt in beide richtingen.