Wil je meer weten over Connexxion Taxi Services? Klik dan hier.

Connexxion introduceert AliPay en WeChat Pay als betaalmiddel op Schiphol

Chinese toeristen kunnen hun reis met de Amsterdam Airport Express voortaan betalen met AliPay en WeChat Pay. Connexxion is het eerste OV-bedrijf in Nederland dat deze betaalmethoden aanbiedt.
Zo snel en comfortabel mogelijk naar je hotel na een lange vliegreis. Toeristen die op Schiphol aankomen en in Amsterdam een hotel hebben geboekt, klinkt dat als muziek in de oren. Voor hen is er de Amsterdam Airport Express. Deze buslijn van Connexxion vertrekt iedere 7,5 minuut vanaf Schiphol Plaza en brengt toeristen naar het centrum van Amsterdam. Toeristen kopen hun Amsterdam Airport Express bus ticket online of bij het verkooppunt op het busplatform.
Connexxion biedt de Chinese toerist vanaf nu nog meer gemak. Bij het verkooppunt op het busplatform kan vanaf nu betaald worden in ‘hun eigen currency’. Chinezen beschikken vaak niet over een creditcard. Zij kunnen voortaan voor hun busreis betalen via hun mobiele telefoon met AliPay en WeChat Pay. Deze betaalmethodes zijn voor hen vertrouwd; de helft van alle Chinezen maakt gebruik van AliPay/WeChat Pay.

Steeds meer ondernemers in Nederland bieden AliPay en WeChat Pay als betaalmethode aan. Aankopen in winkels en webshops kunnen direct online afgerekend worden dankzij een speciale QR-code. Naast betaalgemak biedt AliPay en WeChat Pay de gebruiker ook promotiekortingen. Door het scannen van promotiecodes bij het Connexxion ticketpunt op Schiphol wordt de Chinese consument korting op het Amsterdam Airport Express busticket geboden.

Connexxion is het eerste OV-bedrijf dat deze manier van betalen aanbiedt. De focus ligt in eerste instantie op het retourticket voor de Amsterdam Airport Express. Toeristen kunnen dit ticket bij het Connexxion Ticketpoint, dat direct buiten de Schiphol aankomsthal te vinden is, betalen. Als deze pilot succesvol blijkt, wordt het ticketaanbod via AliPay/WeChat Pay uitgebreid.

De eerste toeristen die met AliPay afrekenden, kregen een bezoek aan de Zaanse Schans cadeau. Ze ontvingen een Zaanse Schans Card inclusief dagtickets voor onbeperkt busvervoer.