Evenementen

In de regio Amstelland-Meerlanden staan altijd leuke evenementen en activiteiten op de planning. Wij brengen je er met de bus graag naartoe! Bekijk waar je allemaal naartoe kunt.

Mysteryland, festival

23- 25 augustus 2019 in Haarlemmermeer

Mysteryland is in 1993 begonnen en is daarmee het langs lopende dancefestival ter wereld. Ook dit jaar opent het weer haar deuren voor iedereen die gek is op muziek, interactieve kunst, theater, film, leuke shows en de enorme stages. Het festival wordt verder gekenmerkt door grote artiesten zoals de wereldbefaamde dj Martin Garrix en Armin van Buuren. Het festival eindigt gewoonlijk met een verbluffende vuurwerkshow.

Je komt er met buslijn 300.

Heemstede Sportief

31 augustus 2019 in Heemstede

Op deze dag presenteren zich tussen 10 en 17.00 uur meer dan 20 sportclubs met demonstraties en informatiekramen aan de Raadhuisstraat & Binnenweg. Er zijn afwisselend diverse demonstraties op een groot podium. Je kunt live kijken naar onder meer boksen, fitness, zwangerschapsbeweging, ballet, taekwondo en gymnastiekdemonstraties. Daarnaast zijn er op diverse plaatsen demonstraties waar je zelf ook actief aan deel kunt nemen, zoals bij de tennisvereniging waar je je service kunt oefenen. En kom kijken naar een boot van de Reddingsbrigade, die aan de Zandvaartkade in het water komt te liggen.

Een greep uit de verschillende sportdisciplines:

  • Ballet
  • Fitness
  • Tennis
  • Boksen
  • Hockey
  • Personal training
  • Duiken
  • En nog veel meer... 
Je komt er met buslijn 340.

Meerlive

5- 8 september 2019 in Hoofddorp

Voor de 20e jubileumeditie heeft Meerlive dit jaar de meest aansprekende Line-Up in de historie van Meerlive weten te programmeren. Meerlive 2019 vindt plaats van 5 tot en met 8 september aanstaande op de bekende locatie naast het Gemeentehuis in Hoofddorp. Dit jaar treden onder andere Waylon, Lil Kleine, Wulf, Tino Martin, Van Dik Hout, Wolter Kroes en Quincy op. 

Je komt er met buslijn 145, 161, 162, 340, 341 en 401.

Vuur en licht op het water

7 september 2019 in Aalsmeer

Vuur, licht en water: het klinkt al als een spectaculaire combinatie. En dat is het ook op elke eerste zaterdagavond van september op de Westeinderplassen in Aalsmeer. Tijdens Vuur en Licht op het Water varen meer dan honderd lichtgevende boten een mooie route door de Ringvaart en op de Westeinderplassen naar de verlichte watertoren. Om 23:00 uur is hier de vuurwerkshow te bewonderen. Vanaf de Stommeerweg en Kudelstaartseweg heb je vanaf een halve kilometer het beste zicht op een halve maan aan verlichte boten. Een jaarlijkse feestdag vol spektakel, op en aan het water.

Je komt er met buslijn 340.

KLM open

12- 15 september 2019 in Amsterdam

De eerste editie van het KLM Dutch Open werd gehouden in 1912 op de Haagsche Golf & Country Club. Sindsdien is het toernooi 99 keer gespeeld en gewonnen door spraakmakende golfers zoals Seve Ballesteros, Bernhard Langer, Colin Montgomerie, José Maria Olazábal, Lee Westwood, Payne Stewart, Paul Casey, Martin Kaymer, Thomas Pieters en natuurlijk de Nederlanders Maarten Lafeber (2003) en Joost Luiten (2013, 2016).

Het KLM Open is niet alleen één van de oudste toernooien van de European Tour, het is ook het oudste internationale sporttoernooi van Nederland.

Je komt er met buslijn 341 en 397.

Let op: buslijn 341 en 397 stoppen tijdelijk bij de halte Koekoekslaan. Hierdoor is het reisadvies pas twee weken voor het evenement zichtbaar in de reisplanner. De halte Koekoekslaan is op 3 minuten loopafstand van het evenement.

Pramenrace

14 september 2019 in Aalsmeer

Elk jaar is er een ander thema en vrijwel alle pramen passen hun schuit aan op het thema. En dat betekent een kleurrijk en muzikaal feest, dat niet alleen leuk is om aan mee te doen, maar zeker net zo leuk om vanaf de waterkant naar te kijken.

Een praam is een platte houten schuit, vroeger gebruikt om de bloemen te vervoeren naar de bloemenveiling. De teams leggen een parcours af over de Aalsmeerse wateren, waarbij ze verschillende opdrachten uitvoeren. Een ware puzzeltocht in boten met buitenboordmotor. 

Je komt er met buslijn 340

John Mayer

9 en 10 oktober 2019 in Amsterdam

Op woensdag 9 oktober 2019 keert John Mayer voor de vijfde keer terug naar de Ziggo Dome! John Mayer won in zijn glansrijke carrière zeven Grammy Awards, stond zeven keer op nummer 1 in de Amerikaanse Billboard Top Rock Albums-hitlijst en wist met maar liefst 25 verschillende songs de Top Rock Songs-chart te beklimmen. Tijdens zijn 2019 World Tour komen zowel nieuwe songs als oude John Mayer-favorieten aan bod.

Je komt er met buslijn 300 en 356.

Amsterdam Dance Event

16- 20 oktober 2019 in Amsterdam

Op 16 oktober is het dan weer zover. Dan leeft en ademt Amsterdam dancemuziek! Met ruim 50 locaties is ook dit jaar de programmering weer gigantisch. Het leuke aan ADE is dat je tijdens ADE op veel verschillende locaties kan komen. Veel clubs openen tijdens ADE 2019 hun deuren voor de feesten. Dit jaar zullen er naar verwachting weer zo’n 55 verschillende locaties zijn waar gefeest kan worden tijdens ADE. De dagprogrammering bestaat ook dit jaar uit meerdere conferenties, lezingen, workshops en demonstraties van de belangrijkste spelers uit de dancewereld. Overdag functioneert ADE 2019 als een kennismachine voor de muziekindustrie, hier staat uitwisseling van kennis en informatie centraal.

Je komt er met buslijn 300, 347, 356, 357 en 397.

World Series of Darts

1 t/m 3 november 2019 in Amsterdam

De World Series of Darts Finals is een invitatietoernooi van de Proffesional Darts Corporation. Het toernooi wordt jaarlijks gehouden in november en vindt in 2019 plaats in het AFAS Live in Amsterdam, nadat het eerder had plaatsgevonden in Glasgow (2015-2017) en Wenen (2018). Het deelnemersveld bestaat uit de top-8 van de World Series of Darts ranking, zestien uitgenodigde spelers en vier qualifiers door middel van een kwalificatietoernooi. Tot nu toe wisten enkel Michael van Gerwen (driemaal) en James Wade (eenmaal) het toernooi te winnen.

Je komt er met buslijn 300 en 356. 

De Lama's

7 + 8 november in Amsterdam

Na vier succesvolle shows in 2017 kon een terugkeer naar de Ziggo Dome niet uitblijven. Op donderdag 7 en vrijdag 8 november gaan De Lama's Backer in Action met een gloednieuwe show in de Ziggo Dome! De kaartverkoop is gestart via Ticketmaster.

De Lama's waren van 2004 tot en met 2008 te zien bij BNN. Het programma groeide uit tot één van de meest populaire programma's van Nederland met maar liefst negen seizoenen. In 2006 werd hun succes bekroond met de Gouden Televizier-Ring.

Je komt er met buslijn 300 en 356.

Intocht Sinterklaas

17 november 2019 in Haarlem

Op zondag 17 november zal Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek brengen aan de binnenstad van Haarlem.

Net als voorgaande jaren heeft de Sint het pittoreske Haarlem uitgekozen om zijn boot aan te leggen aan de kade van het Spaarne. De pakjesboot komt vanuit de richting van Heemstede aangevaren.

Het zal ook dit jaar weer gezellig worden met zingende, dansende en vrolijke Pieten. Nadat de Sint voet aan land heeft gezet stapt hij op de rug van Amerigo om een rondrit door de stad te maken. Aangekomen op de Grote Markt wacht hem een enorm ontvangst met de burgemeester als één van de gespannen wachtende Sint-fans.

Je komt er met buslijn 300, 340, 346 en 356.

We Will Rock You

5 t/m 8 december in Amsterdam

Meer dan 20 miljoen mensen in 28 landen hebben 'We Will Rock You' gezien. Deze mega musical – met daarin de grootste Queen hits aller tijden – komt naar Nederland en is spectaculairder dan ooit! De Amerikaanse superster Anastacia krijgt een hoofdrol en maakt als Killer Queen haar musical debuut. Deze nieuwe versie van de wereldberoemde musical van Queen en Ben Elton wordt geheel in het Engels opgevoerd en is een sensationele ode aan de iconische muziek van rocklegende Queen. Geniet van nummers als ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Don’t Stop Me Now’, ‘Killer Queen’ en vanzelfsprekend ‘We Will Rock You’. De spectaculaire show is slechts een korte tijd in Nederland te zien! 

Je komt er met buslijn 300 en 356.