Hoog rapportcijfer voor onze dienstverlening in 2021

Reizigers die in 2021 gebruik maakten van de dienstverlening van Transdev en Connexxion, waren bijzonder tevreden over hun rit. Het openbaar vervoer van Transdev/Connexxion scoorde landelijk een dikke 8 in de jaarlijkse OV-Klantenbarometer. Noord-Hollandse reizigers beoordeelden hun reis met de bussen van Transdev en Connexxion het hoogst. In Connexxion-regio Amstelland-Meerlanden is het gemiddelde rapportcijfer een 8,3, het hoogste cijfer van alle vervoerders op het vasteland. Concessie Gooi & Vechtstreek volgt met een 8,2.
 

Kennisplatform CROW-KpVV voert jaarlijks de ‘OV-Klantenbarometer’ uit, het grootschalige landelijk onderzoek naar de mening van reizigers over het openbaar vervoer en over de Friese Waddenveren. Vanwege het coronajaar 2021 vond het onderzoek in een korter tijdsbestek plaats. Toch gaven 54.648 reizigers in 74 onderzoeksgebieden tijdens 4.714 ritten en vaarten rapportcijfers aan verschillende aspecten van hun reis. Zij werden bevraagd op diverse onderwerpen, van punctualiteit en frequentie van de rit tot en met reisgemak en gastvrijheid in het voertuig.

Het gemiddelde rapportcijfer voor openbaar vervoer in Nederland kwam uit op een 7,9, ondanks de coronamaatregelen in 2021. Transdev/Connexxion, een van de grootste vervoerders van Nederland, scoort nog net iets hoger. De cijfers voor rijstijl, klantvriendelijkheid en betaalgemak springen in het oog. Verbetering is nog mogelijk op het gebied van informatievoorziening in het geval van vertraging.

Het complete rapport ‘OV-Klantenbarometer 2021’ is terug te lezen op de website van CROW-KpVV.