Nieuwe bussen voor Amstelland-Meerlanden geïntroduceerd


In april 2018 is Connexxion op en rond Schiphol met een compleet nieuwe, elektrische ‘ZE’ busvloot gestart. Deze 49 Zero Emission bussen van busfabrikant VDL hebben de reguliere bussen van Schiphol busnet vervangen. Op diverse locaties is laad-infrastructuur geplaatst. De bussen hebben een actieradius van ca. 80km en worden op één dag enkele keren opgeladen.

Zero Emission bussen in AML

Nieuwe ZE bus in AML

R-net Dubbeldekkers

 
De nieuwe R-net dubbeldekkers van Connexxion kunnen 100 km/h en zijn voorzien van comfortabele stoelen en de modernste snufjes. Denk daarbij aan USB-poorten, stopcontacten en een scherm waarop de vrije zitplaatsen worden weergegeven. 

Sinds 10 december 2017 rijden deze bussen de hele dag met een hoge frequentie op R-net buslijn 346 tussen Haarlem Station en Amsterdam Zuid Station.

Comfortabele R-net bussen

Ook de eerste nieuwe R-net bussen van 13 meter en 18 meter lang zijn rijden op de R-net buslijnen vanuit Hoofddorp, Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer naar Amsterdam, Schiphol en Haarlem. De bussen voldoen aan de Euro 6 emissienorm. Deze nieuwe bussen hebben een hoogwaardige R-net uitstraling en zijn onder andere voorzien van comfortabele stoelen en USB-poortjes bij iedere zitplaats.

Met Iveco bussen heeft Connexxion al goede ervaringen opgedaan in andere regio’s. De inzet van Solaris bussen is een primeur voor het openbaar vervoer in Nederland.


Terug Home