Vraag: Stopt lijn 346 (dubbeldekker) weer bij halte VUmc?

Antwoord: Lijn 346 (dubbeldekker) stopte tijdelijk, t/m 12 december 2017, niet op halte VUmc. Met ingang van woensdag 13 december stopt lijn 346 wel weer op halte VUmc. De halte is aan beide zijden geplaatst op de stoep aan de rijbaan. De halte is dus niet bij de trambaan. Vraag: Gaat halte Koekoekslaan in Badhoevedorp verdwijnen?

Antwoord: Ja, halte Koekoekslaan verdwijnt. Connexxion heeft lijn 197 opgewaardeerd naar R-net 397. Dit betekent dat de halteafstanden groter mogen worden (800 meter hemelsbreed in plaats van 400 meter) en dat de bus met een hogere frequentie rijdt. Doordat er minder gestopt hoeft te worden, wordt de reistijd naar de bestemming substantieel verbeterd. Alternatief: de dichtstbijzijnde haltes Cateringweg, Oude Haagseweg en Anderlechtlaan.

Vraag: Wanneer komt het nieuwe dienstregelingboekje van Amstelland-Meerlanden?

Antwoord: Deze boekjes worden niet meer gemaakt. De meest actuele informatie vind je altijd via de dienstregeling of reisplanner. Deze kun je ook printen.

Vraag: Gaat lijn 145 verdwijnen?

Antwoord: Lijn 145 blijft. Deze lijn gaat vanaf 10 december 6 dagen per week 1x per uur rijden tussen Badhoevedorp en Hoofddorp op maandag t/m zaterdag tot ca. 19.00 uur alle dagen. De bedieningstijden in de ochtend worden afgestemd op de lesuren van het Kaj Munk college in Hoofddorp en de werktijden van het AM-werkvoorzieningsschap in Hoofddorp. Dit is voorlopig voor een periode van twee jaar. Tussen Amsterdam Lelylaan, Badhoevedorp en Schiphol gaat vanaf 10 december bovendien de nieuwe lijn 195 rijden. Deze lijn rijdt ieder half uur, zeven dagen per week, van ’s-ochtends vroeg tot ’s-avonds laat en wordt aangevuld door nachtlijn N95 via dezelfde route.

Vraag: Gaat lijn 146 verdwijnen?

Antwoord: Voor reizigers uit Uithoorn wordt lijn 146 vervangen door een hogere frequentie R-net lijn 347 die een aantal haltes overslaat en daardoor vaker en sneller op Amstelveen Busstation is, waar overgestapt kan worden op een andere zeer hoogfrequente R-net lijn (300 of 356) naar Amsterdam Bijlmer ArenA. Voor reizigers uit Amstelveen Oost is er een andere mogelijkheid, namelijk lijn 174, die via de Groenelaan rijdt en halte Ouderkerkerlaan, waar u over kunt stappen op R-netlijn 356 naar Bijlmer ArenA.

Vraag: Komt er na 19.00 uur geen OV meer in Abbenes, Buitenkaag, Nes a/d Amstel en Rijsenhout?

Antwoord: AML-Flex, het vraag gestuurde systeem in Abbenes, Buitenkaag, Nes a/d Amstel en Rijsenhout, wordt uitgebreid in de avonduren tot 21.00 uur. Meer informatie over AML Flex vind je hier

Vraag: Gaat halte Graaf Florislaan in Amstelveen verdwijnen?

Antwoord: De halte Graaf Florislaan in Amstelveen wordt alsnog toegevoegd aan de dienstregeling van alle lijnen die hier rijden. In de toekomst wordt gekeken of hier, in het kader van de reconstructie van de Amsterdamseweg, een betere halte indeling kan komen.

Vraag: Gaat halte Grote Beer in Amstelveen verdwijnen?

Antwoord: Ja, halte Grote Beer verdwijnt. Connexxion heeft lijn 170/172 opgewaardeerd naar R-net. Dit betekent dat de halteafstanden groter mogen worden (800 meter hemelsbreed in plaats van 400 meter) en dat de bus met een hogere frequentie rijdt. Doordat er minder haltestops zijn, wordt de lijn substantieel sneller voor de grootste doelgroepen, namelijk de forensen, scholieren en reizigers die nu nog met de auto reizen. Alternatief is bushalte Startbaan of metro-/bushalte Poortwachter.

Vraag: Komt er geen bus meer langs het SKWA in Hoofddorp?

Antwoord: Lijn 169 tussen Hoofddorp Station en Hoofddorp Spaarne Gasthuis gaat 1x per uur, van maandag t/m vrijdag tussen 09.00u – 18.00u, doorrijden tot de halte Sportcomplex Koning Willem Alexander. Lijn 169 gaat ook stoppen bij de halte Duinbeek. Lijn 341 gaat daardoor in de avonduren na 22.00 uur 2x per uur in plaats van 4x per uur rijden.

Vraag: Wat gaat er gebeuren met lijn 169 in Hoofddorp?

Antwoord: Er is wat onrust onstaan over het al dan niet verdwijnen van lijn 169 in Hoofddorp. We kunnen u geruststellen, lijn 169 komt in min of meer ongewijzigde vorm terug in de nieuwe concessie Amstelland-Meerlanden.

Vraag: Wordt buslijn 199 opgeheven?

Lijn 199 blijft wel rijden, maar van Westwijk in Amstelveen met een ‘randbediening’ van Bovenkerk (minder diep de wijk in) en dan naar Schiphol rechtstreeks (elke dag van ca. 5:00 tot ca. 23:30 uur). Deze buslijn wordt ingekort. Het traject Westwijkplein-Amsterdam Zuid wordt niet meer gereden. Zie lijn 165 (nieuw) voor Amstelveen Westwijk – Amstelveen Busstation. Zie lijn 167 voor Amstelveen Busstation – Kronenburg. Zie lijn 174 voor Middenhoven/Brink en Waardhuizen – Amstelveen Busstation.

Vraag: Wat gaat er gebeuren met buslijn 216 (Almere - Schiphol-Oost)?

Antwoord: Vanaf 10 december 2017 komt lijn 216 te vervallen. De huidige lijn 216 is niet als verplichte route opgenomen in het programma van eisen voor de aanbesteding. Wel heeft de vervoerder de vrijheid om deze route aan te bieden. Het is aan de vervoerder  - Connexxion in dit geval - om een zo optimaal mogelijk pakket samen te stellen voor deze concessie. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat de Vervoerregio bezig is om het openbaar vervoer rondom Schiphol te optimaliseren. Onderdeel hiervan zijn de realisatie van een nieuwe knooppunt Schiphol-Zuid en het aanleggen van vrij liggende busbanen bij Schiphol-Oost. Het uiteindelijke doel is om één snelle bus route rondom Schiphol te realiseren. Per december 2017 gaat een nieuwe ringlijn over deze route rijden. Deze ringlijn is als verplichte lijn opgenomen in het Programma van Eisen. Omdat deze lijn met een hoge frequentie tussen onder andere Schiphol Plaza en Schiphol-Oost gaat rijden, is het de verwachting dat voor het veel reizigers tussen Almere en Schiphol-Oost sneller is om met de trein naar Station Schiphol te reizen en daar over te stappen op de bus naar Schiphol-Oost. Temeer omdat er vanaf 11 december 2016 elk kwartier een rechtstreekse verbinding is tussen Almere en Station Schiphol.

Vraag: Gaat buslijn 340 doorrijden naar Mijdrecht?

Antwoord: Buslijn 340 gaat vanaf 10 december 2017 doorrijden vanaf busstation Uithoorn naar Mijdrecht. Dit gebeurt echter niet bij elke rit. Lijn 340 rijdt in de spits 8x per uur. Daarvan rijdt lijn 340 4x per uur door naar Mijdrecht. In de daluren en in de weekenden is dat 2x per uur. Dit is uiteraard in beide richtingen.

Vraag: Wat gaat er gebeuren met lijn 310 (Nieuw-Vennep - Amsterdam Zuid)?

Antwoord: De route van lijn 310 wordt door verschillende R-net lijnen overgenomen. Tussen Schiphol en de Zuidas door R-net lijn 341. Deze buslijn rijdt in de spits 8x per uur op het traject Hoofddorp Spaarne Gasthuis, Hoofddorp Centrum, Hoofddorp NS, Schiphol en Station Zuid. Per 10 december rijdt R-net lijn 397 vanuit Nieuw-Vennep via Schiphol naar de Elandsgracht. Op Schiphol kunt je overstappen op R-net lijn 341 en diverse andere R-netlijnen in de hele regio. Rijd je nu met buslijn 310 van Nieuw Vennep naar Amsterdam Zuid, dan kun je dat na 10 december dus doen met R-net lijn 397 met een overstap op R-net lijn 341. Door de hoge frequenties zijn wachttijden minimaal (gemiddeld 3,5 minuten).

Vraag: Waarom heb ik het info pakket van Connexxion niet thuis ontvangen?

Op 16 november 2017 hebben wij via PostNL een mailing aan huis bezorgd aan alle inwoners van heel Amstelland Meerlanden. Op adressen met een ‘nee/ja’ of ‘nee/nee’ sticker op de deur is dit drukwerk niet bezorgd volgens de wens van de bewoner. We hebben geen extra folders, maar u kunt deze bekijken en printen op: www.connexxion.nl/aml

Vraag: Wat doet Connexxion en wat mag je van ons verwachten?

Wij doen onze uiterste best om samen met jou de reis zo gemakkelijk, comfortabel, veilig en betrouwbaar mogelijk te maken. In het reizigershandvest lees je wat je van ons mag verwachten en wat wij van jou verwachten
(English version: Passengers' chapter)

Blijf op de hoogte

Het vervoerplan voor de nieuwe concessie AML is vastgesteld. Vragen over de nieuwe dienstregeling of andere onderdelen van onze dienstverlening proberen we zo goed mogelijk te beantwoorden. Op deze pagina’s informeren wij iedereen met steeds meer informatie!

Terug Home