Is je persoonlijke OV-chipkaart kapot of kwijt? Vraag zo snel mogelijk een vervangende kaart aan.

Waar kun je een vervangende kaart aanvragen?

Je kunt de kaart aanvragen bij Klantenservice.
  • via Klantenservice OV-chipkaart op 0900-0980 (gebruikelijke belkosten)
  • of via www.ov-chipkaart.nl.

Resterend saldo of abonnement

Stond er nog saldo op je defecte of verdwenen kaart? Dat wordt binnen 30 dagen op je bankrekening gestort. Heb je een reisproduct (zoals een abonnement of kortingsproduct) op de kaart staan, dan wordt deze op de vervangende kaart gezet.
De kosten van een vervangende kaart zijn  €11,-.

Vraag geen NIEUWE kaart aan!

Reisproducten worden in dat geval niet overgezet en eventueel resterend saldo wordt niet teruggestort. Je moet dan opnieuw een vervangende kaart aanvragen.

Reizen in afwachting van vervangende OV-chipkaart

Als je een geldig abonnement met afgekocht reisrecht hebt, kun je - in afwachting van de vervangende kaart - in de bus van Connexxion reizen op:

  • Kopie van beide zijden van de defecte Persoonlijke OV-chipkaart (hier staat dus een pasfoto van de eigenaar op)
  • Een uitdraai van je OV-chipkaart account (aan te maken op www.ov-chipkaart.nl), waarop de gegevens van het abonnement of ander product staan: ingangsdatum, P-kaartnummer en (indien van toepassing) sterwaarde en centrumzone.
  • Een geldig legitimatiebewijs (controle met pasfoto van de P-kaart)

Met beide kopieën + op vertoon van een geldig legitimatiebewijs kan je op deze manier in de tussenliggende periode toch reizen binnen de geldigheid van het producten in de geldige abonnementsperiode.

Reis je normaal op saldo dan raden wij je aan een anonieme OV-chipkaart aan te schaffen.

Kapotte anonieme OV-chipkaart

Je kunt met het formulier ‘Beëindiging defecte anonieme OV-chipkaart’ restitutie van eventueel saldo van je kapotte anonieme OV-chipkaart opvragen. Het formulier is te vinden op www.ov-chipkaart.nl en bij onze servicebalies & winkels met een oplaadapparaat. Het resterende saldo van de anonieme OV-chipkaart wordt dan op de bankrekening overgemaakt. Een nieuwe anonieme OV-chipkaart koop je bij de verkoopautomaten.

Terug Home