Is je persoonlijke OV-chipkaart kapot of kwijt? Vraag zo snel mogelijk een vervangende kaart aan. Let op: vraag geen nieuwe kaart aan, maar een vervangende. Bij een nieuwe kaart worden je reisproducten namelijk niet overgezet. Ook eventueel resterend saldo wordt dan niet teruggestort. 

Waar kun je een vervangende kaart aanvragen?

Je kunt de kaart aanvragen bij Klantenservice.
  • via Klantenservice OV-chipkaart op 0900-0980 (gebruikelijke belkosten)
  • of via www.ov-chipkaart.nl.

Resterend saldo of abonnement

Stond er nog saldo op je defecte of verdwenen kaart? Dat wordt binnen 30 dagen op je bankrekening gestort. Heb je een reisproduct (zoals een abonnement of kortingsproduct) op de kaart staan, dan wordt deze op de vervangende kaart gezet.
De kosten van een vervangende kaart zijn  €11,-.

Reizen in afwachting van vervangende OV-chipkaart

Als je een geldig abonnement met afgekocht reisrecht hebt, kun je - in afwachting van de vervangende kaart - in de bussen van Connexxion reizen met een tijdelijk abonnement. Dit tijdelijke abonnement is geldig op alle bussen van Connexxion voor een week.

Om in aanmerking te komen voor een tijdelijk abonnement zijn er een aantal spelregels:

  • Je dient al een vervangende kaart te hebben aangevraagd. Deze aanvraag kun je doen via OV-chipkaart.nl;
  • Je dient in het bezit te zijn van een anonieme OV-chipkaart.


Vervolgens kun je contact opnemen met onze afdeling klantenservice. Een van onze medewerkers zet het vervangende abonnement voor je klaar, zodat je het bij een van de oplaadpunten op je OV-chipkaart kunt zetten. Je kunt met dit vervangende abonnement reizen tot je nieuwe OV-chipkaart binnen is. 
 
Reis je normaal op saldo, dan raden wij je aan een anonieme OV-chipkaart aan te schaffen.

Kapotte anonieme OV-chipkaart

Je kunt met het formulier ‘Beëindiging defecte anonieme OV-chipkaart’ restitutie van eventueel saldo van je kapotte anonieme OV-chipkaart opvragen. Het formulier is te vinden op www.ov-chipkaart.nl en bij onze servicebalies & winkels met een oplaadapparaat. Het resterende saldo van de anonieme OV-chipkaart wordt dan op de bankrekening overgemaakt. Een nieuwe anonieme OV-chipkaart koop je bij de verkoopautomaten.

Terug Home