Drempelvrij

Deze website voldoet deels aan de wettelijke toegankelijkheidseisen (niveau A). Dat betekent dat de website grotendeels geschikt is voor mensen met een visuele beperking. We zijn er mee bezig om de site steeds te verbeteren conform de toegankelijkheidseisen.
Wij bieden toegankelijke comfortabele voertuigen met een lage instap voorzien van een elektrische rolstoelplank.

Wilt u weten of u buslijn toegankelijk is voor rollator of rolstoel? Kijk in de dienstregeling bij de buslijn waar u mee wilt reizen.
Bij de dienstregeling staat dan de tekst 'Alle bussen op deze lijn zijn toegankelijk voor reizigers met rolstoel, rollator of kinderwagen"
In de dienstregeling vind je informatie over haltes die toegankelijk zijn voor reizigers met een rolstoel of rollator

Bij elke haltenaam staat een symbooltje. Haltes met als symbool een 'opgevuld ruitje' zijn toegankelijk. Haltes met 'open bolletjes' niet (zie ook de legenda onderaan de dienstregelingpagina's).


Let op: Voor de informatie over de toegankelijkheid van de haltes zijn we afhankelijk van de plaatselijke overheden! Neem eventueel contact op met de gemeente voor meer informatie.

Je rolstoel moet op de daarvoor bestemde plek in de bus opgesteld en vastgezet worden.  Als rolstoel en passagier niet veilig vastgezet kunnen worden, kan de passagier met deze bus niet worden vervoerd.

Een rolstoel wordt als niet veilig vervoerbaar beschouwd als er sprake is van aanpassingen aan de rolstoel, als het rijgedeelte en zitgedeelte apart zijn uitgevoerd, of de frameopbouw onvoldoende mogelijkheden biedt om de rolstoel en de inzittende vast te zetten.
In de praktijk zijn dit onder meer elektrische scooters (scootmobiel) en onderstellen met zitkuip.

Als alle rolstoelplekken bezet worden, zal de buschauffeur contact opnemen met de centrale verkeersleiding voor een oplossing.
Terug Home