Wijzigingen regio Alkmaar

Hieronder een overzicht van de wijzigingen. Deze zijn ook samengevat in een flyer. Download de flyer >>

Lijn 1 ringlijn Station – Noordwest Ziekenhuisgroep

Meer ritten en een andere route
Rijdt voortaan het traject Station Alkmaar – Winkelcentrum De Hoef – Vincent van Goghlaan vice versa. In de ochtend- en middagspits verdubbelt het aantal directe reismogelijkheden van en naar De Hoef tot twee keer per uur. Tussen De Hoef en het centrum of het ziekenhuis reis je voortaan via Station Alkmaar en stap je daar over.

Lijn 2 Alkmaar Overdie – Station – Daalmeer

Meer ritten en een andere route
Blijft tussen Daalmeer en Station Alkmaar dezelfde route en frequentie rijden. Vanaf het station volgt lijn 2 voortaan de route van lijn 4 tot aan de halte Koelmalaan. Op maandag tot en met zaterdag rijdt lijn 2 op de gehele route elk kwartier; in Overdie is dat twee keer zo vaak als nu nog lijn 4 doet. Van en naar Oud-Overdie reis je voortaan met de nieuwe lijn 8 of lijn 163.

Lijn 3 Alkmaar Station – Daalmeer

Minder ritten
Rijdt voortaan op maandag tot en met zaterdag overdag (elk half uur). ’s Avonds en op zondag reis je met lijn 4; de haltes van lijn 3 aan de Schinkelwaard, Laan van Straatsburg en Laan van Troyes (winkelcentrum De Mare) worden dan overgeslagen.

Lijn 4 Alkmaar Overdie – Station – Daalmeer

Meer ritten en een andere route
Rijdt zeven dagen per week elk half uur het traject Station Alkmaar – Station Noord – Daalmeer. De haltes aan de Kanaaldijk in Koedijk vervallen; je reist voortaan via de haltes aan De Landman, Penningweg of Laan van Rome. Tussen Station Alkmaar en Overdie reis je voortaan met lijn 2. Op maandag tot en met zaterdag overdag gaat lijn 2 elk kwartier naar Overdie rijden.

Lijn 5 ringlijn Station – De Hoef

Komt te vervallen
Van en naar De Hoef reis je met lijn 1. Reizigers tussen het centrum of het ziekenhuis en De Hoef reizen voortaan via Station Alkmaar en stappen daar over.

Lijn 6 Bergen – Alkmaar Station – Heerhugowaard

Meer ritten en een andere route
  • Wordt gesplitst in lijn 162 en lijn 166. Tussen Bergen Plein en Station Alkmaar reis je voortaan met de nieuwe lijn 166. Deze lijn rijdt in de ochtend- en middagspits buiten schoolvakanties vier keer per uur, dat is twee keer zo vaak als nu, overdag rijdt lijn 166 twee keer per uur en in de avond één keer per uur.
  • Reizigers van en naar Bergen aan Zee kunnen in de zomervakantie met de nieuwe lijn 866 reizen. Lijn 866 rijdt dan van Station Alkmaar via Bergen Plein naar Bergen aan Zee.
  • Tussen Station Alkmaar en Heerhugowaard reis je voortaan met de nieuwe lijn 162. Deze lijn rijdt overdag twee keer zo vaak: vier keer per uur en in de avonden en op zondag twee keer per uur. In Heerhugowaard rijdt lijn 162 tot halte Icaruslaan. Van en naar Heerhugowaard-Noord kun je gebruik maken van lijn 160.

Lijn 9 Alkmaar Station – Oudkarspel

Meer ritten
Lijn 9 rijdt voortaan onder een ander nummer: lijn 169. De frequentie in de ochtend- en middagspits buiten schoolvakanties wordt verhoogd tot vier keer per uur en in de vroege ochtend op werkdagen worden er extra ritten gereden.

Lijn 10 Alkmaar Station – Oudorp – Langedijk – Heerhugowaard

Andere route, meer en minder ritten
Rijdt voortaan het traject Station Alkmaar – St. Pancras Kerkplein. Lijn 10 rijdt de gehele week één keer per uur over het gehele traject, aangevuld tot twee keer per uur in de ochtend- en middagspits. Hiermee krijgt St. Pancras weer een busverbinding in het weekend en in de avond. Van en naar Broek op Langedijk reis je voortaan met lijn 169. Van en naar Heerhugowaard reis je via Alkmaar.

Lijn 123 Alkmaar Station – De Rijp – Alkmaar Station

Minder ritten
Rijdt op werkdagen één keer per uur. In het weekend reis je met Overal Flex.

Lijn 129 Alkmaar Station – Noordbeemster – Purmerend Tramplein

Meer ritten
Rijdt op werkdagen buiten schoolvakanties overdag elk half uur; je kunt in de ochtend na de spits daardoor vaker reizen.

Lijn 150 Alkmaar Station – Nieuwe Niedorp – Schagen Station

Komt te vervallen
Van en naar Zijdewind en ’t Veld reis je voortaan met buurtbus 406. Van en naar Winkel en Nieuwe Niedorp kun je gebruik maken van Qliner 350 (Arriva), lijn 250, lijn 653 of buurtbus 417.

Lijn 151 Alkmaar Station - Julianadorp

Meer ritten en een andere route
Rijdt voortaan tussen Alkmaar en Petten. De frequentie in de ochtend- en middagspits buiten de schoolvakanties wordt verhoogd naar vier keer per uur. Op maandag tot en met zaterdag overdag rijdt lijn 151 ieder half uur. Reizigers van en naar St. Maartensvlotbrug, St. Maartenszee en de ECN reizen voortaan tijdens de spitsuren met lijn 251. Lijn 251 rijdt tussen ECN en Alkmaar een snellere route via de N9. Reizigers van en naar De Stolpen, ’t Zand en Julianadorp reizen voortaan via Schagen met lijn 152 of lijn 652.

Lijn 155 Alkmaar Station – St. Maartenszee

Komt te vervallen
Je kunt gebruik maken van lijn 151 of lijn 251. Reizigers van en naar Schoorl Centrum kunnen gebruik maken van buurtbus 410.

Lijn 157 Alkmaar Station – Tuitjenhorn – Schagen Station

Meer ritten en een andere route
Rijdt voortaan het traject Alkmaar – Tuitjenhorn. De frequentie in de ochtend- en middagspits buiten schoolvakanties wordt verhoogd naar vier keer per uur. Tussen Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Dirkshorn en Schagen reis je voortaan met de nieuwe lijn 156 of buurtbus 411. Lijn 156 rijdt op werkdagen overdag elk uur, in de avond en op zondag reis je van en naar Dirkshorn met Overal Flex.

Lijn 160 Alkmaar Station – Heerhugowaard

Wijzigt nagenoeg niet

Lijn 163 Alkmaar Station – Akersloot – Uitgeest

Andere route
Rijdt in Alkmaar voortaan via Oud-Overdie via de huidige route van lijn 2. In de ochtend- en middagspits rijdt de nieuwe lijn 8 tussen Station Alkmaar en de halte Bestevaerstraat om-en-om met lijn 163; daardoor rijdt er dan op het traject binnen Alkmaar twee keer per uur een bus. Reizigers van en naar de Boekelermeer reizen voortaan via de halte Topaasweg. Reizigers van en naar Kooimeer kunnen gebruik maken van lijn 2.

Lijn 164 Castricum Station – Egmond Binnen – Egmond aan Zee

Minder ritten
Rijdt voortaan alleen nog in de ochtend- en middagspits. Op de overige momenten reis je met Overal Flex tussen Bakkum en Castricum, met buurtbus 408 of Overal Flex tussen Egmond-Binnen en Heiloo of met lijn 165 tussen Egmond aan Zee en Alkmaar.

Lijn 165 Alkmaar Station – Egmond aan Zee

Meer ritten en een andere route
Rijdt voortaan in de ochtend- en middagspits buiten schoolvakanties twee keer zo vaak: vier keer per uur. In Egmond aan Zee wordt een kortere route gereden. Reizigers van en naar de boulevard reizen voortaan via halte Busstation of met lijn 164, buurtbus 408 of buurtbus 410.

Lijn 167 Castricum Station – Alkmaar Station

Meer ritten
Rijdt voortaan buiten de schoolvakanties ook overdag twee keer per uur.

Lijn 250 Wieringerwerf – Alkmaar Station

Meer ritten en een andere route
De gebruikelijke rit van lijn 250 (buiten schoolvakanties) start voortaan in Den Oever. Ook rijdt er voortaan een extra vroege rit tussen Nieuwe Niedorp en Alkmaar (aankomst rond 07:00). Deze rit rijdt elke werkdag, ook tijdens schoolvakanties.

Buurtbus 408 Heiloo ’t Loo – Egmond aan Zee

Meer ritten
Rijdt in de avond en op zaterdag voortaan extra ritten tussen Heiloo en Egmond-Binnen.

Buurtbus 409 Obdam – Ursem – Heerhugowaard

Wijzigt nagenoeg niet

Buurtbus 410 Egmond aan Zee – Schoorl

Wijzigt nagenoeg niet

Lijn 606 Alkmaar Station – Bergen Europese School

Wijzigt nagenoeg niet

Lijn 660 Alkmaar Station – Alkmaar Hogeschool

Minder ritten
Rijdt in de ochtendspits zes keer per uur. Daarna wordt tot het einde van de middag vier keer per uur gereden.

Lijn 734 Overstapper Alkmaar Station - St. Pancras

Komt te vervallen
De Overstapper vervalt. Je reist voortaan met lijn 10.

Lijn 851 Petten – Callantsoog – Den Helder Station

Minder ritten
Rijdt dagelijks één keer per uur in de zomervakantie.

Lijn 868 Castricum – Bakkum – Castricum aan Zee

Wijzigt nagenoeg niet

N60 Alkmaar Station – Heerhugowaard

Wijzigt nagenoeg niet

N69 Amsterdam Marnixstraat – Alkmaar Station

Wijzigt nagenoeg niet

Terug Home