In de periode van 9 juli tot en met 31 augustus 2018 zijn er grote onderhoudswerkzaamheden aan de zogenoemde ‘Zuidtangentbaan’: het vrije busbaan traject tussen Haarlem en Schiphol. Dit is nodig om hier de komende jaren weer comfortabel met de bus overheen te rijden. Ook de openbare verlichting wordt gelijk vervangen.

De werkzaamheden – die grotendeels in de zomervakanties plaatsvinden– bestaan uit 4 verschillende fases in beide richtingen. Vooral fase 1 levert tijdelijke maatregelen op die – alle dagen van de week- gevolgen kunnen hebben voor je reistijd. Bij fase 2 tot en met 4 heb je voornamelijk te maken met tijdelijke bushaltes, alleen van maandag tot en met vrijdag. Voor aanvullende informatie over de achtergrond van deze werkzaamheden en gevolgen voor inwoners en autoverkeer kijk op www.Noord-Holland.nl/busbaan 

Hieronder een kort overzicht van de verschillende fases. 


Van Tot en met Dagen Traject in beide richtingen
Fase 1 maandag
9 juli
zondag
22 juli
maandag t/m zondag Haarlem Station – Hoofddorp, Spaarne Gasthuis
Fase 2 maandag
23 juli
vrijdag
3 aug
maandag t/m vrijdag Hoofddorp, Overbos – Hoofddorp, Toolenburg
Fase 3 maandag
6 aug
vrijdag
17 aug
maandag t/m vrijdag Hoofddorp, Graan voor Visch - Hoofddorp, Station
Fase 4 maandag
20 aug
vrijdag
31 aug
maandag t/m vrijdag Hoofddorp, Station - Schiphol, Handelskade

Fase 1: 9 t/m 22 juli

Lijn 300 rijdt in beide richtingen vanaf Haarlem Station tot het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp een omleidingsroute. Er is één vervangende halte in het centrum van Haarlem: halte Raaksbrug. Verder zijn er geen haltes op de omleidingsroute, maar wordt grotendeels het traject van lijn 340 gevolgd. Bij het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp wordt een tijdelijke halte aangelegd bij het busstation beneden. Voor reizgers die binnen Haarlem met lijn 300 willen reizen, wordt een pendelbus (303) ingezet tussen Haarlem Station en Winkelcentrum Schalkwijk. Voor reizigers die naar Vijfhuizen reizen wordt vanaf het Spaarne Gasthuis, Hoofddorp ook een pendelbus (304) ingezet. De halte ‘Expo Haarlemmermeer’ vervalt. Reizigers wordt aangeraden te kiezen voor de vervangende halte Vijfhuizen naast de busbaan.

De pendelbussen in Haarlem rijden tijdens dagdiensten tussen 05:00 en 01:00 uur. In de nacht is er op dit traject géén pendelbus. De pendelbussen tussen Spaarne Gasthuis, Hoofddorp en Vijfhuizen rijden wel in de nacht in twee richtingen elke 20 minuten. 

Als gevolg van deze omleidingen is het raadzaam om rekening te houden met een langere reistijd. Vooral binnen Haarlem en naar Vijfhuizen (via pendelbussen) kan dit oplopen tot ca. 20 minuten.

Dienstregeling pendelbus 303
Dienstregeling pendelbus 304Lijn 4

Reizigers die van maandag tot en met vrijdag in de ochtend van Haarlem, Winkelcentrum Schalkwijk richting Hoofddorp of Schiphol reizen, kunnen ook gebruik maken van lijn 4 richting Heemstede.
Lijn 4 zal gedurende fase 1, van maandag tot en met vrijdag, om 6:59, 7:19, 7:39 en 7:59 uur versterkt worden met vier extra ritten naar Heemstede, Wipperplein. Daar kan worden overgestapt op lijn 340 naar Hoofddorp, Spaarne Gasthuis. Reizigers die verder willen reizen (bijvoorbeeld naar Schiphol) kunnen dan weer overstappen op lijn 300.
Gedurende de avondspits zullen voor de reizigers uit Schiphol of Hoofddorp vanaf Heemstede, Wipperplein om 16:44, 17:04, 17:24 en 17:44 uur ook vier extra ritten lijn 4 ingezet worden naar Haarlem, Winkelcentrum Schalkwijk.


Fase 2: 23 juli t/m 3 augustus

Buslijnen 300, N30 en 340 rijden doordeweeks (dus NIET in het weekend) vanwege het onderhoud een aangepaste route, waardoor haltes komen te vervallen en uw reistijd kan toenemen.

De volgende halte komt tijdelijk te vervallen:
  • Halte ‘Overbos’: alternatieve opstapplaatsen zijn bij de oude halte ‘Grote Belt’ aan de Van Heuven Goedhartlaan langs de rijbaan en Spaarne Gasthuis (boven).
De volgende haltes vindt u tijdelijk ergens anders:
  • De halte ‘Bornholm’ vervalt (met uitzondering van de weekenden). Tijdelijk opstapplaats is op de Van Heuven Goedhartlaan bij de oude halte ‘Grote Belt’ langs de rijbaan;
  • De halte ‘Toolenburg’ vindt u (met uitzondering van de weekenden) tijdelijk op de Van Heuven Goedhartlaan; bij de oude halte ‘Toolenburg’ langs de rijbaan.

Fase 3: 6 t/m 17 augustus

Buslijnen 300/N30 en 397/N97 rijden doordeweeks (dus NIET in het weekend) vanwege onderhoud aan de busbaan een aangepaste route, waardoor haltes komen te vervallen en uw reistijd kan toenemen.

De volgende haltes vindt u tijdelijk ergens anders:
  • De halte ‘Graan voor Visch’ vindt u (met uitzondering van de weekenden) tijdelijk op de Van Heuven Goedhartlaan langs de rijbaan;
  • De halte ‘Hoofddorp NS’ vindt (met uitzondering van de weekenden) tijdelijk onder het viaduct van het Hoofddorp Station.

Fase 4: 20 t/m 31 augustus

Buslijnen 300, N30, 340, 397 en N97 rijden doordeweeks (dus NIET in het weekend) vanwege het onderhoud een andere route, waardoor haltes komen te vervallen en uw reistijd kan toenemen.

De volgende haltes vindt u tijdelijk ergens anders:
  • De halte ‘Beukenhorst’ vindt tijdelijk op de Siriusdreef in Beukenhorst. Let op! Dit geldt niet voor lijn 340. Hiervoor komt de halte te vervallen;
  • De halte ‘De Hoek’ vindt u (met uitzondering van de weekenden) tijdelijk beneden onder de busbaan op de Parallelweg;
  • De halte ‘Handelskade Schiphol’ vindt u (met uitzondering van de weekenden) tijdelijk bij de halte ‘Schipholgebouw’;
  • De halte 'Schiphol Logistics Park Naritaweg' (lijn 340) in de richting Uithoorn is tijdelijk verplaatst naar Pudongweg tussen de rotonde en de N196.

Terug Home