Op 16 januari 2017 gaat de Velsertunnel weer open voor verkeer. De bussen van Connexxion rijden dan ook weer door de tunnel.

Het is raadzaam na te gaan of je bus dan nog op dezelfde tijden en hetzelfde traject rijdt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

De belangrijkste wijzigingen:

Lijn 73 Haarlem –Beverwijk – Heemskerk – Uitgeest

Tussen Beverwijk Station en Heemskerk rijdt lijn 73 2x per uur via de Alkmaarseweg. Via deze route rijdt voortaan ook lijn 74. Samen vormen deze lijnen een kwartierdienst. Op werkdagen is de laatste rit uit Schalkwijk (vertrek 0.27 uur) vervallen. Reizigers die nu van deze rit gebruik maken tussen Haarlem Station en Velserbroek, kunnen voortaan lijn 3 gebruiken. Op zaterdagochtend wordt voortaan tot ca. 09.30 uur een halfuurdienst gereden in plaats van een kwartierdienst. Ditzelfde geldt voor de periode na 18.00 uur. Op zondagochtend wordt later gestart met de dienstregeling.
Tijdens de sluiting van de Velsertunnel reed ook buslijn 573, dit nummer zal nu verdwijnen.

Lijn 74 Heemskerk – Beverwijk – IJmuiden

De route van lijn 74 in Beverwijk wijzigt. Lijn 74 rijdt parallel aan lijn 73 via het centrum van Beverwijk naar het centrum van Heemskerk (halte Ruysdaelstraat). In Heemskerk rijdt lijn 74 van maandag tot en met zaterdag een lus vanaf de halte Ruysdaelstraat naar Meerstate en de wijk De Maer. De huidige route van lijn 74 tussen Beverwijk en Heemskerk wordt overgenomen door lijn 72.
Tijdens de sluiting van de Velsertunnel reed ook buslijn 574, dit nummer zal nu verdwijnen.

Lijn 77 Velsen-Noord – Beverwijk Station

Deze buslijn stopt met rijden na de opening van de Velsertunnel!

Actie in maart

Om te vieren dat onze bussen weer door de Velsertunnel rijden, hebben we in maart een leuke actie. Kijk binnenkort op deze website of volg ons op Facebook!

Terug Home