Op pad met uw kleinkinderen? Een bezoekje aan een expositie? Winkelen op de weekmarkt, of misschien een bezoekje aan het ziekenhuis? Wat uw reisdoel ook is, Connexxion helpt u graag om er te komen.

Op deze pagina vertellen we u meer over het gebruik van de bus in de regio Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee. We willen u graag inspireren om vaker de bus te pakken. Wist u dat het reizen met de bus voor 65-plussers extra voordelig is? Reist u binnenkort met ons mee?

 

De voordelen in het kort

 • Reizen in vrijheid en veiligheid.
 • Gemak: u hoeft niet zelf te rijden.
 • Geen parkeerprobleem en geen parkeerkosten.
 • Zelf bepalen wanneer en hoe vaak u reist, reserveren vooraf niet nodig zoals bij de taxi.
 • Rustig reizen met bus, tram en metro, altijd zitplaats in de daluren!
 • Zorgeloos op stap met uw kleinkinderen, uw partner of vrienden.
 • Reismogelijkheden met 41 lijnen naar alle interessante plekken.
 • De bussen hebben een lage instap en een uitklapbare plank voor optimale toegankelijkheid.
 • Elke bus heeft een aangepaste plek waar een rolstoel kan staan en worden vastgezet.
 • Ziekenhuis ook goed bereikbaar.
 • Altijd financieel voordeel voor 65-plussers. 34% korting of voordeel op het abonnement. Ook al interessant wanneer u af en toe met de bus gaat.

  Gemak en veiligheid

  Zeker voor mensen die wat minder goed ter been zijn, kan het reizen met de bus minder aantrekkelijk lijken. Ook wanneer u een auto bezit is het reizen met het openbaar vervoer een goed alternatief. Een bushalte is vaak dichterbij dan u denkt. Ook al lijkt het in- en uitchecken met de OV-chipkaart misschien nogal ingewikkeld, er zijn genoeg redenen om wel met de bus te reizen. Zo is het voordelig, beter voor het milieu en u hoeft niet zelf te rijden. 

  Daarom vertellen we u graag meer over het gebruik van de bus in de regio Hoeksche Waard/Goeree Overflakkee. Zo zijn onze bussen voorzien van een lage instap en een uitklapbare plank voor een optimale toegankelijkheid. U hoeft zich niet te haasten om in te stappen. Ook uw bagage kan mee. En wist u dat uw abonnementskosten automatisch afgeschreven kunnen worden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het opwaarderen van uw kaart? Het abonnement wordt niet automatisch verlengd,

  Geen halte in de buurt?

  Woont u verder dan 1500 meter van een halte? De Deur-Halte taxi brengt je naar het dichtstbijzijnde OV-knooppunt waar je kunt overstappen op het reguliere OV. De kosten bedragen 2,05 per zone. De Deur-Halte taxi moet minimaal een uur van tevoren besteld worden via telefoonnummer 0900-0400659 (10 cent per minuut met een starttik van 4,5 cent + je gebruikelijke telefoonkosten). 

  Bekijk de mogelijkheden voor onbeperkt reizen

  Reizen als 65-plusser met het openbaar vervoer kent nog meer voordelen. Wie de status van senior bereikt, komt namelijk in aanmerking voor diverse financiële voordeeltjes.

  1. Onbeperkt reizen met het Regio abonnement

  65-plussers kunnen het Regio abonnement voor een voordelig tarief aanschaffen. U komt namelijk in aanmerking voor een flinke korting. Zo betaalt u als 65-plusser voor een maandabonnement met sterwaarde 3 79 euro in plaats van 119 euro. Dat is een besparing van 40 euro per maand. U kunt het abonnement op alle dagen van de week, de gehele dag gebruiken bij alle vervoerders in Zuid-Holland in de bus, tram en metro. Dat is dus van maandag tot en met vrijdag, in het weekend en op feestdagen. Dus bespaar door er vaker op uit te gaan met het openbaar vervoer en maak meerdere uitstapjes!

  U kunt zelf een geldigheidsgebied kiezen. Die hangt af van de gekozen centrumzone en de sterwaarde van het abonnement. Gebruik de zonetool om te kijken welke centrumzone en sterwaarde passen bij uw reis. Kies bij 'productgegevens' een centrumzone en sterwaarde. Bij 'toon reisgebied op kaart' ziet u dan het geldigheidsgebied.

  Bestellen: hoe werkt het?

  Via de webshop van Connexxion kunt u het Regio Abonnement aanschaffen. Klik hier om naar de webshop te gaan. Volg daarna de onderstaande stappen:
  1. Selecteer de zwarte knop ‘Abonnementen’ ,kies regio Zuid-Holland en selecteer ‘toon producten’.
  2. Selecteer het Regioabonnement voor de periode van een maand of jaar en klik op de link ‘info en bestellen’.
  3. Kies centrumzone en sterwaarde plus de ingangsdatum van het abonnement.
  4. Voer het nummer van uw persoonlijke OV-chipkaart (met foto) in (16-cijferige code aan de voorzijde van uw OV-chipkaart). Uw leeftijd en daarmee de korting wordt automatisch berekend door uw OV-chipkaartnummer.
  5. Druk op de knop ‘direct bestellen’
  6. Voltooi de betaling met iDEAL. Goed om te weten: Het bedrag wordt eenmalig afgeschreven en het abonnement stopt automatisch)
  7. U krijgt daarna een e-mail met informatie over wanneer u het abonnement bij een oplaadpunt bij u in de buurt op uw OV-chipkaart kunt zetten. Dit kan ook bij de witte automaat in de bus ( bestelling ophalen). Dat gaat heel gemakkelijk en daarna kunt u meteen gaan reizen. Vergeet dan niet om altijd in en uit te checken!
  Naar de webshop

   

  2. Altijd 34 % leeftijdskorting op de ritprijs

  Met een persoonlijke OV-chipkaart (met foto) reist u op saldo. 65-plussers ontvangen altijd 34% korting op de ritprijs. Een kaart aanvragen kan hier. 

  Hulp nodig bij bestellen?

  Onze medewerkers van Klantenservice helpen graag met de bestelling via de webshop of met andere vragen. U kunt ons bereiken via 0900 - 266 63 99

Terug Home