Oktober

Uitjes in de omgeving

Ben jij een zeesoldaat? Ontdek het in het Mariniersmuseum!

Neem een kijkje in de wereld van het Korps Mariniers in het Mariniersmuseum Rotterdam. Luister naar grootse verhalen over bekende missies en ga zelf op wereldreis als speurneus. Leer als soldaat in spe sporen herkennen en ontrafelen!
Bereikbaar met buslijnen 160,166,171, 172 en 436. (Overstap op Metro bij Zuidplein van RET)
Wijnhaven 7-13, Rotterdam
Plan je reis hier

Theater Zuidplein

Theater Zuidplein wil meer zijn dan een theater alleen. Zo worden er rondom alle jeugd- en jongerenvoorstellingen aansluitend activiteiten georganiseerd. Daarnaast bieden we bij veel voorstellingen bijzondere hapjes en drankjes uit diverse landen. Ook is er bij Theater Zuidplein altijd kans op een ‘meet & greet’ met de artiesten.
Bereikbaar met buslijnen 160,166,171, 172 en 436.
Hoog 420, Rotterdam
Plan je reis hier

Center Parcs Port Zélande

Center Parcs Port Zélande is een groot vakantiepark gelegen in het midden van de Brouwersdam. Je vindt het park tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Op het park kun je zwemmen in het zwembad met wildwaterbaan, spectaculaire Turbo Tunnel (minimun lengte hiervoor is 1.10 meter), golfslagbad en Water Playhouse!. Er zijn bowlingbanen waar je kunt bowlen met Glow in the Dark effect. Op de twee midgetgolfbanen waar Center Parcs Port Zélande over beschikt kun je een balletje slaan. Indoor Midgetgolfen kan in de Adventure Factory, op een van de meest spectaculaire "special effects" banen van Europa. Buiten vindt u ‘Shark Island minigolf’ een aangelegde midgetgolfbaan in piratensferen. Een hele belevenis voor kids om zich even piraat te voelen.

Bereikbaar met buslijn 104 (stap voor de deur uit)
Adres: Port Zélande 2 Ouddorp Plan je reis

A Seal - Stellendam

Goeree-Overflakkee is mooi! Dat zie je en voel je als je op dit Zuid-Hollandse eiland bent. Dicht bij de dynamische steden Rotterdam en Antwerpen - en toch even helemaal weg.

Op dit bijzondere eiland, in Stellendam, is A Seal Zeehondenopvang en Expo gevestigd. Gelegen aan de Haringvlietdam, een prachtige locatie om te bezoeken. Bij A Seal worden de zeehonden die ziek en verzwakt zijn gevonden aan de kust, verzorgd door ruim 100 vrijwilligers, 7 dagen in de week. Ons doel is de zeehonden weer fit en gezond te krijgen zodat ze zelfstandig kunnen eten, spelen en uiteindelijk weer terug kunnen naar de zee.
Bereikbaar met buslijn 436 (circa 5 min lopen naar ingang)
Adres: Haringvlietplein 3A, Stellendam
Plan je reis

Neeltje Jans - Vrouwenpolder

Maar Neeltje Jans is nog veel meer. Het is een heerlijke dag uit voor alle leeftijden. Je beleeft een zeehondenshow met uitleg, ontmoet de reuzen van de oceaan in de walvisexpositie en geniet van een prachtig uitzicht in ons restaurant. Je kunt uitwaaien in de orkaanmachine, roetsjen in een bootje van de waterglijbaan, griezelen bij de 3d-film en hopen dat de kinderen droog blijven in de waterspeelplaats. Maar misschien heb je even behoefte aan rust; dan kom je aan je trekken tijdens de rondvaart over de Oosterschelde, het grootste Nationaal Park van Nederland.

Bereikbaar met buslijn 133 (circa 5 min lopen naar ingang)
Adres: Faelweg 5, Vrouwenpolder
Plan je reis

Faunapark Flakkee

Het park heeft een ruime variëteit aan dieren dat varieert van parkieten tot roofvogels, uilen en verschillende grotere dieren zoals herten en kangoeroes. Op het park bestaat er de mogelijkheid om te mini midgetgolfen in een ontspannen sfeer of een leuke speurtocht. Ook in de speeltuin kunnen de kinderen zich goed vermaken.

Bereikbaar met buslijn 138 (stap voor de deur uit)

Adres: Duivenwaardsedijk 22, Nieuwe-Tonge Plan je reis

Betalen in de bus


Geen OV-chipkaart? Je betaalt je buskaartje eenvoudig met je pinpas bij de chauffeur. Kinderen tot 4 jaar reizen gratis mee en kinderen van 4 t/m 11 jaar betalen slechts 1 euro. In de regio Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee reizen kinderen van 4 t/m 11 jaar ook gratis na 09:00 uur.

Bekijk de meest gebruikte kaartjes in de bus in Zuid-Holland

Bekijk de meest gebruike kaartjes in de bus in Zeeland 


Reis plannen


Plan je reis via onze homepage of met onze gratis reisplanner app.

Terug Home