Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas per boot aan op de Zaan. De boot komt aan op de Lagedijk.

Sinterklaas loopt vervolgens via de Julianabrug naar en over de Zaanse Schans. Vanwege de grote drukte die wordt verwacht, worden bezoekers geadviseerd tijdig van huis te vertrekken om teleurstellingen te voorkomen. De Leeghwaterweg naar de Zaanse Schans is afgesloten voor al het autoverkeer. Connexxion mag hier wel rijden met vervangend vervoer.

Aangepaste dienstregeling van Connexxion tussen 9:00-15:00uur:

Kinderen gratis

Alle kinderen tot en met 11 jaar reizen op zaterdag 17 november de hele dag GRATIS. Kinderen dienen wel onder begeleiding van een volwassene hun reis te maken.

Lijn 64

Lijn 64 rijdt 2 keer per uur de normale route. Uitstappen op eindhalte Oud Heinstraat.

Lijn 67

Lijn 67 rijdt niet langs de Zaan in Zaandijk , maar via de Verzetstraat de Provincialeweg op (1x per uur). Uitstappen op halte Zaandijk/Zaanse Schans. Halte Witte Veerstraat is tijdelijk opgeheven.

Lijn 69

Lijn 69 rijdt westelijk van de Zaan 2 keer per uur de normale route. Halte Witte Veerstraat is tijdelijk opgeheven.
Aan de oostkant van de Zaan rijdt lijn 69 niet van en naar eindpunt Voorsterbeek, maar naar de halte Fonteinkruidweg

Lijnen 391 en 395

Vanaf Amsterdam tot aan Station Kogerveld rijden lijn 391 en lijn 395 geheel volgens de normale zaterdagdienstregeling. Ook richting Amsterdam is dit het vertrekpunt van deze lijnen. Er wordt dus niet doorgereden naar P+R A7 Wormerland (395) en Zaanse Schans (391).

Vervangend vervoer

Tussen Station Kogerveld en de Zaanse Schans rijden tussen 09:00-15:00 uur gratis bussen in beide richtingen. Vanaf Station Kogerveld kun je op de Zaanse Schans komen. Het vervangende vervoer is GRATIS voor iedereen. De bussen rijden op en neer van Station Kogerveld tot de Zaanse Schans.

De reguliere OV haltes van de lijnen 69, 395 en 391 worden aangedaan, met uitzondering van halte Voorsterbeek (lijn 69) en halte P+R A7 Wormerland (395).

Klik hier voor meer informatie over de SinterklaasintochtTerug Home