Sinds april 2018 is Connexxion de vervoerder voor het stadsvervoer Cityline. De Cityline is een comfortabele en flexibele manier van vervoer voor alle Assenaren. Met de twee lijnen reis je eenvoudig door de stad. Je herkent het stadsvervoer aan de opvallende blauwe bussen en het logo van de liggende acht. Die acht staat model voor de routes van Cityline.

Nieuwe dienstregeling vanaf 9 december 2018

Vanaf 9 december gaat er een nieuwe dienstregeling in voor de Cityline. Klik hier voor een kaartje met de nieuwe routes. Onderstaande downloads geven een overzicht van de nieuwe vertrektijden:

Routes tot 9 december 2018

De Cityline heeft twee buslijnen. Met lijn 7 reis je van de Burgemeester Lohmanweg in Diepstroeten naar Van der Valk aan de Balkenweg en omgekeerd. Lijn 7 gaat door de wijken Assen Oost, Lariks, Pittelo en Kloosterveen. De route van lijn 8 loopt van het transferium bij het Achillesstadion in Marsdijk naar Van der Valk aan de Balkenweg. De bus doet de wijken Peelo, Noorderpark en Baggelhuizen aan. Beide lijnen gaan door het centrum. Dat maakt ze bij uitstek geschikt om een middagje te winkelen. Ook de Bonte Wever is in een van de routes opgenomen. Bij het NS station stap je makkelijk over van de ene op de andere lijn. De bussen wachten hier op elkaar. Ook is er aansluiting op de sprinters van NS. Ieder uur rijdt er een bus in beide richtingen van de route.

De Cityline is een comfortabele bus. Door de brede deur en de lage vloer kun je makkelijk in- en uitstappen. De bus is ruim en biedt plaats aan uw rollator of rolstoel. De buschauffeur helpt je graag bij het in¬ en uitstappen.

Reizen met Cityline

Wil je gebruik maken van Cityline? Kijk op de dienstregeling hoe laat de bus bij de halte bij jou in de buurt vertrekt. Is de halte te ver lopen? Je kunt de bus op elke plek langs de route laten stoppen. Je hoeft alleen uw hand op te steken. Ook dat maakt Cityline voor iedereen goed toegankelijk. Cityline is betrouwbaar vervoer. Mocht de bus een keer vol zijn, dan wordt binnen een kwartier een extra bus of een taxi ingezet. Bij de haltes, in het boekje en op deze website vind je de dienstregeling van beide lijnen (geldig tot 9 december 2018). Ook een kaartje met de routes door de stad bekijk je hier (geldig tot 9 december 2018). Connexxion verzorgt het stadsvervoer in Assen. 

Kaartje kopen

In de bus koop je een kaartje bij de chauffeur. Wie met een Wmo pas reist betaalt 1 euro. Andere reizigers betalen 2 euro. Binnen een uur kun je met dit kaartje gebruik maken van een andere bus van Cityline. Zo is er voldoende tijd om over te stappen of zelfs weer terug te reizen. Kinderen tot 12 jaar reizen gratis met je mee met Cityline. De OV-chipkaart kun je niet gebruiken in Cityline.

Tot ziens in de Cityline!

Meer informatie?

Lees meer in de brochure over de Cityline in Assen. Zijn er nog vragen? We beantwoorden ze graag via telefoonnummer: 0800-40 20 104

Terug Home