Cityline, comfortabel en flexibel stadsvervoer

Lijn 7A|B en 8A|B

De Cityline heeft vier buslijnen die door het centrum gaan. Dat maakt ze bij uitstek geschikt om een middagje te winkelen. Ook de Bonte Wever is in één van de routes opgenomen. Bij het NS station en Winkelcentrum Nobellaan stapt u makkelijk over van de ene op de andere lijn. Bij het station is er ook een aansluiting op de sprinters van NS. Ieder uur rijdt er een bus in beide richtingen van de route. Waar gaat de Cityline nog meer langs? Kijk op de kaart voor alle routes van lijn 7A|B en 8A|B.

Extra service

De Cityline is een comfortabele bus. Door de brede deur en de lage vloer kunt u makkelijk in- en uitstappen. De bus is ruim en biedt plaats aan uw rollator of rolstoel. De buschauffeur helpt u graag bij het in en uitstappen en het begeleiden naar uw plek in de bus.

Reizen met de Cityline

Wilt u gebruik maken van de Cityline? Kijk op de dienstregeling hoe laat de bus bij de halte bij u in de buurt vertrekt. Is de halte te ver lopen? U kunt de bus op elke plek langs de route laten stoppen (als dit mogelijk is). U hoeft alleen uw hand op te steken. Ook dat maakt de Cityline voor iedereen goed toegankelijk. De Cityline is betrouwbaar vervoer. Mocht de bus een keer vol zijn, dan wordt binnen een kwartier een extra bus of een taxi ingezet.

Kaartje kopen

In de bus koopt u een kaartje bij de chauffeur. Wie met een Wmo-pas reist, betaalt 1 euro. Zonder Wmo-pas kost een kaartje 2 euro. Binnen twee uur kunt u met dit kaartje gebruik maken van een andere bus van de Cityline. Zo heeft u voldoende tijd om over te stappen of zelfs weer terug te reizen. Kinderen t/m 4 jaar reizen gratis met u mee. Uw OV kaart kunt u niet gebruiken in de Cityline.

Meer informatie?

Lees meer in de brochure over de Cityline in Assen. Zijn er nog vragen? We beantwoorden ze graag via telefoonnummer: 0800-40 20 104 vanuit het buitenland +31 597 454 444).

Terug Home