Vijf vragen aan Kaz

Kaz is medewerker logistiek in Alkmaar. Dit houdt in dat hij medeverantwoordelijk is voor allerlei logistieke zaken op het rayon en in ons vervoergebied Noord-Holland Noord. We hebben Kaz vijf vragen gesteld over zijn dagelijkse werkzaamheden. 

Waar houd jij je mee bezig binnen Connexxion?

Mijn functie als medewerker logistiek Alkmaar is primair het ondersteunen van de coördinator logistiek Noord-Holland noord. Dagelijks houd ik mijzelf bezig met het verzorgen van goede communicatie richting onze chauffeurs van onder andere omleidingen, informatie en monitoren van de laadinfrastructuur voor onze elektrische bussen. Onderhoud van de gebouwen en communicatie met de werkplaats valt ook binnen mijn verantwoording.


Wat vind je het allerleukst aan je baan?

Mijn functie heeft een uniek karakter die je in weinig andere functies binnen Connexxion terugvindt. Ik sta dicht bij de werkvloer, ik ben geen manager of leidinggevende maar een ‘gewone’ collega. Alleen ben ik een collega met andere verantwoordelijkheden.  Deze functie is zowel uitdagend als vervullend. Dagelijks krijg ik te maken met nieuwe uitdagingen zoals het oplossen van bijvoorbeeld onaangekondigde wegversperringen en andere perikelen. Er gaat geen dag voorbij zonder het oplossen van uitdagingen zoals omleidingen, busruilingen, communicatie met de Technische Dienst en de Centrale Verkeersleiding.


Wat merkt de reiziger van jouw werkzaamheden?

Direct zal een reiziger niet veel merken van mijn werkzaamheden. Toch zijn het vaak de dingen die een reiziger als normaal ervaart die misschien wel de meeste invloed heeft op de reiziger. Bijvoorbeeld als er wegwerkzaamheden plaats vinden op een weggedeelte waar de lijndienst moet rijden, dan is het mijn taak om ervoor te zorgen dat de reiziger zo weinig mogelijk last ondervindt van de routeverandering en toch nog op tijd zijn/haar bestemming kan bereiken.


Wat spreekt jou aan, aan de organisatie Connexxion?

Connexxion is een organisatie met veel mogelijkheden. Niet alleen voor persoonlijke groei maar ook dat zij een goed perspectief bieden aan de reizigers. Hiermee bedoel ik dat de reiziger kan profiteren van de grote kennis dat Connexxion biedt op het gebied van Openbaar Vervoer. Er wordt alles aan gedaan om de reiziger zoveel mogelijk te informeren via diverse media. Hierdoor is de reiziger altijd op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen binnen het Openbaar vervoer. Connexxion groeit ook mee met de tijd en investeert steeds veel in nieuwe technologieën die ten goede komt van de reiziger. Denk hier bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van nieuwe apps en software waar niet alleen de reiziger, maar ook de werknemers gebruik van maken.


Waarom past deze baan bij jou?

Al van jongs af aan zag ik nooit problemen, maar juist uitdagingen. Ik kan iedereen ervan verzekeren dat dit in deze functie goed van pas komt. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet even achter mijn hoofd moet krabben om een oplossing te bedenken. Om te zeggen dat ik een adrenaline kick krijg bij het oplossen van ieder uitdaging zou een leugen zijn, maar ik kan eenieder verzekeren dat ik nog steeds iedere avond met een goed gevoel ga slapen en met plezier naar mijn werk ga. Sterker nog, ik hoef ‘s ochtends niet eens een wekker te zetten en ga altijd met een glimlach de werkdag tegemoet.