Let op! Op Koningsdag geldt de zaterdagdienstregeling. Check voor je vertrek de reisplanner.

Chauffeurs John en Carry organiseren jaarlijkse barbecue voor zorgcliënten

“Dit is volgens mij alweer het 6e jaar dat we voor de cliënten de barbecue aan gooien, het is een echte traditie geworden,” zegt John, taxichauffeur bij Connexxion, trots. John en zijn collega Carry zijn de vaste chauffeurs voor de dagbehandeling van woonzorgcentrum De Gildenborgh in Utrecht en ze organiseren samen met medewerkers van De Gildenborgh ieder jaar een gezellige barbecuemiddag, zo ook afgelopen 30 juli.

“John en ik rijden elke dag heen en weer voor De Gildenborgh, een locatie van Axioncontinu. Het gaat hier om cliënten met dementie die, vaak met hulp, nog wel zelfstandig wonen maar overdag hiernaartoe komen voor dagbegeleiding,” legt Carry uit. “Voor de meeste van onze passagiers is verandering best wel lastig, dus vandaar dat er is gekozen voor vaste chauffeurs.” Vaste chauffeurs betekent grotendeels vaste passagiers, iets dat John en Carry als erg prettig ervaren. “We hebben regelmatig een lolletje met de cliënten. Sowieso zijn ze vaak erg praatgraag, dat maakt het werk extra leuk,” vertelt John lachend. Carry voegt toe: “er is ook goed contact met de medewerkers van de Gildenborgh, de samenwerking verloopt erg fijn.”
 
Jeannette Blok, leidinggevende bij de dagbehandeling, is dan ook één van de mede-organisatoren van de jaarlijkse barbecue. Samen met de chauffeurs zorgen ze dat de cliënten die op die dag aanwezig zijn een heerlijke maaltijd krijgen voorgeschoteld. John vertelt dat er een duidelijke taakverdeling is: “Jeannette zorgt voor de inkoop, en wij slingeren de barbecue aan en gaan bakken!” Dat het jaarlijks initiatief gewaardeerd wordt, is goed te merken. “Vrolijke gezichten, dansende mensen. Daarnaast is er nog nooit iemand ziek geworden van ons eten, dus we zullen iets goed doen,” lacht Carry tevreden.
 

De chauffeurs nemen de jaarlijkse traditie in hun vrije tijd voor hun rekening, maar dat deert ze niets, zegt John. “Wij zijn zelf ook al iets ouder, dit is misschien wel ons voorland,” lacht hij. “Maar het is zo mooi om te zien hoe goed de mensen hier verzorgd worden, het is echt ontzettend dankbaar werk!”