Maatregelen openbaar vervoer bij afsluiting Postbrug

Van 15 januari 2024 t/m 17 maart 2024 voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de bewegingswerken van de Postbrug tussen Yerseke en Wemeldinge. Gedurende 9 weken zal de Postbrug gesloten zijn voor al het wegverkeer. Lijn 27 maakt gebruik van de Postbrug. Voor het openbaar vervoer worden diverse maatregelen getroffen om de huidige dienstregeling zo goed mogelijk in stand te houden. Connexxion probeert voor bestaande reizigers, maar vooral ook voor met name fietsers uit Yerseke, een passend alternatief te zijn.

In de maatregelen wordt onderscheid gemaakt tussen het traject Wemeldinge - Goes en Yerseke - Goes.

Wemeldinge - Goes (lijn 27)

Tijdens de afsluiting van de Postbrug wordt het traject van lijn 27 tussen Wemeldinge en Goes gereden met een klein voertuig (max 8 personen). Er wordt een dienstregeling gereden tussen Wemeldinge, Bonzijweg en Goes, Station. Het huidig aantal ritten, de tijden en de haltes die op dit trajectdeel worden aangedaan wijzigen niet. Op deze lijn dien je in te checken met bankpas of OV Chipkaart.

Goes – Yerseke (lijn 227)

Tijdens de afsluiting van de Postbrug wordt het traject van lijn 27 tussen Yerseke en Goes gereden via een afwijkende route. In Yerseke worden alle reguliere haltes aangedaan, vervolgens rijdt de bus via de Kanaalweg en de Vlakebrug richting Goes. Vanaf de halte Kloetinge Molen wordt de reguliere route van lijn 27 richting Goes weer opgepakt. Deze lijn zal rijden onder lijnnummer 227. Deze lijn is gratis.

Spitsverdichting lijn 227

De verwachting is dat veel fietsers die nu vanaf Yerseke naar Goes over de Postbrug fietsen, gebruik gaan maken van lijn 227. Om het extra gebruik te kunnen faciliteren worden er extra ritten gereden in de ochtend- en middagspits. In totaal worden per werkdag 6 extra ritten v.v. gereden. Deze ritten zijn (met name in de ochtend) afgestemd op de schooltijden. Deze extra ritten rijden niet tijdens de voorjaarsvakantie van 11 t/m 17 februari.

Gratis openbaar vervoer op lijn 227

Op verzoek van Rijkswaterstaat zal lijn 227 gedurende de afsluiting van de Postbrug gratis worden aangeboden aan de reizigers. De dienstregeling van lijn 227 is opgenomen in de lijnfolders en is op te vragen via 9292 en via de reisplanner van Connexxion. De reguliere lijn 27 daarentegen is niet gratis en daar zal dus gewoon moeten worden ingecheckt met OVpay en of OV-chipkaart.