Op 10 december gaat de nieuwe dienstregeling in. Lees meer >>

Buurtbus Flex Reimerswaal

Goed nieuws voor alle mensen in gemeente Reimerswaal die vervoer nodig hebben. Voortaan kunt u de Buurtbus Flex niet meer alleen op dinsdagmiddag gebruiken, maar elke werkdag tussen 10.00 en 16.00 uur. De Buurtbus Flex vervoert u van deur-tot-deur in de hele gemeente Reimerswaal.
De pilot met de Buurtbus Flex, die voorheen Ontmoetingsbus Reimerswaal heette, loopt al een langere periode. In april 2022 startte de proef waarbij Buurtbus Waarde flexibel werd ingezet op de dinsdagmiddagen tussen 12.30 en 14.30 uur. Tijdens deze pilotperiode is er vooral door ouderen gebruik gemaakt van de flexibele openbaar vervoer methode. De gedachte achter het uitproberen van vraaggestuurd en flexibel vervoer is om te kijken of het voor álle inwoners een alternatief of aanvulling kan zijn op het reguliere openbaar vervoer. Om dit goed te kunnen testen gaat de pilot vanaf 26 februari uitbreiden naar elke werkdag van 10.00 tot 16.00 uur, tot in ieder geval 31 december 2023.

Hoe werkt het?

De Buurtbus Flex is er voor alle reizigers binnen gemeente Reimerswaal. Elke dag tussen 10.00 en 16.00 uur wacht u niet meer bij een halte, maar komt de bus u ophalen op de door u doorgegeven locatie. Dit kunt u doen door 1 uur van tevoren te bellen naar de vervoerscentrale via 088 – 235 80 90. Natuurlijk kunt u ook al ver van tevoren uw rit reserveren of een wekelijkse afspraak in de agenda van de bus zetten. De vrijwillige chauffeur van Buurtbusvereniging Waarde haalt u graag op! U betaalt in de bus € 2,50 per ritje en die kunt u alleen met de pinpas afrekenen.
Uitgezonderd
U kunt de Buurtbus Flex niet gebruiken voor ritten tussen Kruiningen, Yerseke en Hansweert die met de reguliere buurtbus van lijn 599 gemaakt kunnen worden. Kunt u uw ritje gewoon via het reguliere openbaar vervoer organiseren? Blijf dit dan zeker doen!

Een initiatief van

Het initiatief komt vanuit Zorggroep Ter Weel, Gemeente Reimerswaal, Buurtbusvereniging Waarde, Connexxion en Provincie Zeeland. Deze partijen werken onder de noemer van de Buurtbus Flex aan toekomstbestendig vervoer.