Connexxion neemt afscheid van de Zaanstreek

Op 10 december 2023 is Connexxion niet meer de OV busvervoerder van Zaanstreek. De aanbesteding hiervoor is gewonnen door EBS-OV, dat ook al het reisgebied Waterland (o.a. Purmerend, Volendam) verzorgt. Alle informatie over busreizen in Zaanstreek vanaf 10 december vind je op www.meerplus.nl, de website van EBS.

Buslijnen, routes en vertrektijden

Sommige buslijnen wijzigen niet, andere wel. Kijk op één van de reisapps of op www.meerplus.nl voor alle buslijnen, routes en vertrektijden vanaf 10 december.

Vervoerbewijzen en abonnementen

Er verandert niks in het in- en uitchecken in de bus. Dit kan nog steeds met een OV-chipkaart of met een betaalpas. Een paar abonnementen vanuit Connexxion komen per 10 december te vervallen.

RNZA-abonnement (Randstad Noord Zone Abonnement)

Dit blijft geldig ongeacht of dit een maand- of jaarabonnement is.

Zaanstreek Vrij Maandabonnement

Je kunt met dit abonnement nog reizen tot en met 9 december 2023. Na 12 november kun je dit abonnement niet meer aanschaffen.

Zaanstreek Vrij Jaarabonnement

Met dit abonnement kun je reizen tot en met 9 december 2023, daarna niet meer. Dit abonnement is vanaf 10 december niet meer geldig. Heb je nog een ‘paar maanden over’ (bijvoorbeeld geldig tot 15 maart 2024), dan kun je via de klantenservice van Connexxion een deel van het betaalde abonnementsgeld ontvangen op je bankrekening. Hier heb je voor 1 december 2023 een bericht over ontvangen. Heb je dit bericht niet ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice.

Dal Vrij 65+ abonnement

Het Dal Vrij 65+ Jaarabonnement is na 9 december 2023 niet meer te gebruiken in de Zaanstreek. Reis je in andere Connexxion gebieden, dan blijft dit abonnement normaal werken. Denk daarbij aan Haarlem-IJmond, Noord-Holland Noord, Gooi en Vechtstreek en Amstelland-Meerlanden. Er wordt voor het niet-gebruikte deel geen restitutie verleend. Deze informatie staat bij de productvoorwaarden van dit abonnement omschreven.