Vervoersbewijzen Valleilijn

Je kunt in de Valleilijn-trein reizen met saldo of abonnement op een OV-chipkaart, op rekening met je OV-chipkaart of met een eenmalige chipkaart.
 

Saldo

Je vindt op alle Valleilijn-stations oplaadautomaten waar je saldo op je OV-chipkaart kunt laden. Je moet minimaal € 20,- op je OV-chipkaart hebben staan om met een Valleilijn-trein te kunnen reizen.

Nieuwe OV-chipkaart activeren

Het is sinds 1 juni 2018 mogelijk om bij NS met de trein te reizen zonder je nieuwe OV-chipkaart kaart vooraf te activeren. Maar voor reizen met de Valleilijn blijft eenmalig activeren tot en met 1 mei 2021 wél nodig! Vanaf 2 mei 2021 kun je ook met de Valleilijn reizen zonder je nieuwe OV-chipkaart te activeren.

Activeren kan op twee manieren.
 1. Zet saldo op je OV-chipkaart via een NS-kaartautomaat op een treinstation*.
 2. Staat er al voldoende saldo op je OV-chipkaart? Hou dan je OV-chipkaart voor de lezer van de NS-kaartautomaat op een treinstation*. Volg dan de aanwijzingen op het scherm.
* Let op! Op de stations Barneveld Zuid en Hoevelaken is geen NS-kaartautomaat aanwezig.

Abonnementen en kortingskaarten

De volgende abonnementen en kortingskaarten kun je gebruiken op de Valleilijn:
 • Studentenreisproduct
 • OV-jaarabonnement
 • NS-abonnementen Altijd Vrij, Dal Vrij en Weekend Vrij
  Let op: zorg dat je minimaal € 10,- op je OV-chipkaart hebt staan. Bij negatief saldo herkent de OV-chipkaart apparatuur op de Valleilijn het abonnement niet.
 • NS-kortingskaarten Dal Voordeel en Altijd Voordeel
  Deze geven ook korting voor de Valleilijn-trein.
 • NS-abonnement Traject Vrij
  Je kan een Traject Vrij aanschaffen voor een traject op de Valleilijn maar ook voor een traject vanaf een Valleilijn-station naar een NS-station.
 • Dagkaarten van acties bij onder andere HEMA, Kruidvat en AH

Reizen op rekening

Wil je liever achteraf betalen? Met de NS-Business Card (zakelijk) en NS Flex (particulier) is dat mogelijk. Beiden betaalmiddelen zijn geldig op de Valleilijn.

Eenmalige chipkaart

Je kan ook reizen met een eenmalige chipkaart. Je betaalt hiervoor het volle tarief plus een toeslag van € 1. De eenmalige chipkaart is verkrijgbaar via de NS-kaartautomaat op de stations Ede-Wageningen, Ede Centrum, Lunteren, Barneveld, Barneveld Noord en Amersfoort. Ze zijn niet verkrijgbaar op stations Hoevelaken en Barneveld Zuid en daardoor ook niet geldig vanaf deze stations.