Draag een mondkapje en vermijd drukte. Zorg voor voldoende saldo op je OV-chipkaart of koop vooraf je kaartje.

Connexxion gaat vanaf eind 2021 rijden met 20 waterstofbussen

Connexxion gaat vanaf eind volgend jaar met waterstofbussen rijden in vervoersgebied Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. Er is een overeenkomst gesloten met Solaris Bus & Coach S.A. voor de levering van 20 van zulke bussen van het type Urbino 12 Hydrogen. ​

Voor de reizigers bieden de nieuwe bussen comfort, een lage instap, USB-laadpunten, airconditioning, duidelijke informatiedisplays, en plek voor een rolstoel. De bussen krijgen spiegels met camera’s. De chauffeurs hebben daardoor beter zicht rondom hun wagen en geen last meer van dode hoeken.

De nieuwe bussen sluiten mooi aan op de ambities van de provincie Zuid-Holland. “Het wordt steeds drukker op onze wegen. Omdat wij de gezondheid van de reizigers en onze inwoners belangrijk vinden, is het schoner maken van de lucht met de komst van deze bussen een mooie stap vooruit”, vertelt gedeputeerde Floor Vermeulen van Verkeer en Vervoer.

De Provincie ontvangt subsidie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor de aankoop en inzet van 20 waterstofbussen in de provincie Zuid-Holland. Connexxion zal toetreden tot het JIVE-2 project (Joint Initiative for hydrogen Vehicles across Europe), dat als doel heeft het inzetten van waterstofbussen en het realiseren van een waterstof-tankinfrastructuur in Europa. Het JIVE-2 project wordt deels gefinancierd met een subsidie van de FCH JU (Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking) onder het Europese programma Horizon 2020 voor onderzoek en innovatie.