Werkzaamheden Rijksstraatweg

Provincie Noord-Holland en gemeente Haarlem werken samen aan beter openbaar vervoer. Het belangrijkste punt van dit plan is het realiseren van Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV), onder andere tussen Haarlem, IJmuiden en Beverwijk. Een aantal jaar geleden is besloten dat de route in Haarlem via de Schoterweg en de Rijksstraatweg loopt. Voor een betere doorstroming van de bus en een grotere veiligheid voor fietsers moeten meerdere kruisingen langs deze route beter worden ingericht. Deze werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd tussen november 2019 en september 2020.

Wil je op de hoogte blijven van de veranderingen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws omtrent de routes van de bussen tijdens de werkzaamheden aan de Rijksstraatweg in Haarlem. De werkzaamheden starten in februari 2020 en zullen duren tot juli 2020
Schrijf je in via de onderstaande button.

Impact werkzaamheden op jouw reis

Tot en met januari 2020

De eerste werkzaamheden, tussen november 2019 en januari 2020 hebben slechts een beperkte impact op de bereikbaarheid. De Schoterweg en de Rijksstraatweg blijven gewoon open voor alle verkeer. Tussen 19:00 uur en 06:00 uur zal op sommige plekken en sommige momenten een rijbaan zijn afgezet en wordt het verkeer door verkeersregelaars om en om langs de afzetting geleid.

Februari tot en met juli 2020

Tussen februari en juli 2020 worden de omvangrijkste werkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden zullen belangrijke gevolgen hebben voor de doorstroming van het verkeer op de Rijksstraatweg. Wat de gevolgen voor het openbaar vervoer zijn, wordt hieronder per buslijn beschreven.

Nieuwe dienstregeling Haarlem-IJmond

Per 15 december gaat er in regio Haarlem een nieuwe dienstregeling in. Bekijk wat er allemaal verandert.

Vervoerbewijzen Haarlem-IJmond

In Haarlem-IJmond zijn verschillende abonnementen en kortingskaarten geldig. Ook kun je verschillende losse kaartjes kopen.

Reisinspiratie Haarlem-IJmond

Welke activiteiten zijn er deze maand in Haarlem IJmond? Met de bus kom je er eenvoudig.