Reisinspiratie Haarlem-IJmond

In augustus 2019 staan er in Haarlem-IJmond weer leuke evenementen en activiteiten op de planning. Wij brengen je er met de bus graag naartoe! Bekijk waar je allemaal naartoe kunt.

Reisinspiratie augustus 2019

Haarlem Culinair Jubileum editie 1 t/m 4 augustus

Zilveren jubileum, Haarlem Culinair, in 2019 wordt alweer voor de 25ste keer Haarlem Culinair georganiseerd. De Grote Markt vormt het toneel van dit ongekend culinaire spektakel met bijzondere optredens van internationale allure. De deelnemers aan Haarlem Culinair staan weer te trappelen van ongeduld om van donderdag 1 augustus t/m 4 augustus de bezoekers te verrassen met hun specialiteiten. Neem lijn 2, 3, 73 of 300 naar de halte Haarlem, Centrum/Verwulft.

Haarlem Jazz & More 14 t/m 18 augustus

Haarlem Jazz & More is een uniek meerdaags evenement in de oude binnenstad van Haarlem. De verschillende podia zijn gratis en vrij toegankelijk. Haarlem Jazz & More vindt plaats van 14 t/m 18 augustus. Naast het hoofdpodium op de Grote Markt zijn er dit jaar buitenpodia op de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein. Daarnaast zijn er ook bijzondere concerten in de Pletterij en in de Grote of St. Bavokerk. Neem lijn 2, 3, 73 of 300 naar de halte Haarlem, Centrum/Verwulft.

Publieksdag Forteiland IJmuiden 4, 7 of 14 augustus

Op het Forteiland IJmuiden worden maandelijks rondleidingen gegeven. Je kunt tijdens deze publieksdagen met of zonder gids het eiland verkennen. Dwalend door dit Nederlandse verdedigingswerk verbaas je over het vroegere militaire leven. Het was een hard en sober bestaan. Natuurlijk worden de Duitse bunkers en loopgraven niet vergeten. In de koepelzaal van het fort kun je wat eten en drinken. Hier worden ook boekjes, folders en caps verkocht. Sinds kort kun je er zelfs flesjes speciaal ‘Fortbier’ kopen. Neem lijn 74 naar de halte IJmuiden, Oranjestraat

Dance Valley 10 augustus 2019

Dance Valley is een laagdrempelig festival met een grote variatie in dancemuziekstijlen. Het event keert 10 augustus terug in Spaarnwoudeterrein. Op het terrein staan tijdens het event een tiental circustenten en een paar grote podia in de open lucht, verspreid over verschillende area's. Elke tent vertegenwoordigt één van de vele dance-stijlen en daardoor is het aanbod op Dance Valley breed. Neem een pendelbus vanaf Amsterdam Sloterdijk of R-netlijn 382.

Haarlem TAPT Festival 30 t/m 31 augustus

Het BierFestival waar je bieren ontdekt, proeft, lekker eet, spelletjes speelt, danst, relaxt en je nieuwe beste vrienden ontmoet! Is Haarlem er klaar voor? Het BierFestival komt namelijk naar Haarlem. Haarlem TAPT Festival in De Bolwerken. Kom je ook? Neem lijn 3 naar de halte Haarlem, Frans Halsplein


Ook interessant

Reisinspiratie Gooi en Vechtstreek

Welke activiteiten zijn er deze maand in Gooi en Vechtstreek? Met de bus kom je er eenvoudig.

Vervoerbewijzen Haarlem-IJmond

In Haarlem-IJmond zijn verschillende abonnementen en kortingskaarten geldig. Ook kun je verschillende losse kaartjes kopen.