Reisinspiratie Gooi en Vechtstreek

In februari 2020 staan er in Gooi en Vechtstreek weer leuke evenementen en activiteiten op de planning. Wij brengen je er met de bus graag naartoe! Bekijk waar je allemaal naartoe kunt.

Reisinspiratie februari 2020

Gluren bij de Buren in Hilversum 9 februari

Op zondag 9 februari kan er in de hele stad gezellig gegluurd worden. Gluren bij de Buren is hét huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. De huiskamers van Hilversum veranderen voor een dag in echte podia, voor zeer intieme optredens van verschillende lokale talenten. Door de hele stad kun je genieten van singersongwriters, theatermakers, koren, noem maar op. De acts spelen tussen 12:00 en 17:00 uur meerdere optredens van 30 minuten, die je gratis kunt bezoeken. Neem lijn 1, 2, 3, 104, 105, 107, 108 of R-net 320 naar de halte Hilversum, Station. Kijk voor meer informatie op www.glurenbijdeburen.nl/hilversum

Voorjaarsvakantie bij Beeld en Geluid in Hilversum 15 februari t/m 1 maart

Kinderen voor Kinderen bestaat 40 jaar en dat wordt gevierd bij Beeld en Geluid! Tijdens de voorjaarsvakantie zing en dans je op de leukste Kinderen voor Kinderen-hits en ontmoet je jouw idolen. Kijk naar de mooiste fragmenten of ga op de foto met jouw favoriete koor uit de afgelopen 40 jaar. Tijdens de superworkshops krijg je zangles van de echte Kinderen voor Kinderen-zangcoach en dans je mee met de danscoaches van Kinderen voor Kinderen. Met presentator Ridder van Kooten zing je de leukste hits in de sing-along (ook leuk voor de ouders!) en de kinderen van het koor staan klaar om met jou op de foto te gaan. Koop alvast een ticket voor de zaalprogramma's om zeker te zijn van een plekje. Kaartjes zijn te koop via beeldengeluid.nl. De Superworkshops zang en de Sing-along zijn een gezinsactiviteit. Hiervoor moeten zowel ouders als kinderen een ticket aanschaffen. Voor de Superworkshop dans en de Meet & Greet hebben alleen de kinderen een ticket nodig. Neem lijn 107 naar de halte Hilversum, Beeld en Geluid.

Voorjaarsvakantie op het Muiderslot 15 februari t/m 1 maart

Van 15 februari tot en met 1 maart viert het Muiderslot de voorjaarsvakantie. Er is van alles te beleven en ... met een beetje geluk bloeien de eerste krokussen weer in de kasteeltuin.

Winterkasteel
Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. In sprookjesboeken ziet het er altijd prachtig uit. Gezellig zitten rond een haardvuur, kaarsen aan en heerlijk warm . Dat de realiteit soms heel anders was, zie en hoor je tijdens Winterkasteel. Neem een gratis audiotour en een dekentje mee en maak een reis door de wintertijd van vroeger.

Creatieve workshops
In het Muiderslot hangen veel prachtige schilderijen. Genoeg inspiratie dus voor het maken van een eigen scheurschilderij. Dat kan in het Atelier op Zolder, elk weekend en op dinsdag en donderdag van 12:00 tot 15:00 uur. Lekker scheuren en plakken is leuk voor jong en oud! Papier en andere materialen zijn voldoende aanwezig. Neem lijn 320 naar de halte Muiden P+R terrrein, vanaf hier 15 min lopen of stap over op lijn 110 naar de halte Muiden, Centrum vanaf hier 10 minuten lopen.

Carnavalsoptocht Naarden 22 februari

Carnavalsoptocht in Naarden. Start op de Amsterdamsestraatweg via de Keverdijk naar Naarden Vesting, eindigend bij het Stadhuis. De carnavalsoptocht is op zaterdagmiddag 22 februari. Naar verwachting zal de optocht om 13:11 uur starten vanaf de Amsterdamsestraatweg in Naarden. Deze grote optocht heet Carnavals optocht c.v. de Vestingnarren. Het thema van de optocht is 'Jeugdsentiment'. Neem lijn 320 naar de halte Naarden, Gooimeer P+R vanaf hier is het 4 minuten lopen.

Ook interessant

Reisinspiratie Haarlem-IJmond

Welke activiteiten zijn er deze maand in Haarlem IJmond? Met de bus kom je er eenvoudig.

Vervoerbewijzen Gooi en Vechtstreek

In Gooi en Vechtstreek zijn verschillende abonnementen en kortingskaarten geldig. Ook kun je verschillende losse kaartjes kopen.