Nieuwe dienstregeling

Met ingang van 25 augustus 2019 is er op een aantal buslijnen een nieuwe dienstregeling ingegaan. Op vrijwel elke genoemde lijn zijn wijzigingen doorgevoerd in de aankomst- en vertrektijden.

Er wordt per 5 september weer gestopt op Schiphol, Skyport door lijnen 180, 181, 190, 191, 195, 199 en N95.

Schiphol

Met ingang van 25 augustus 2019 is er voor de Schiphollijnen een nieuwe dienstregeling ingegaan. Op vrijwel elke genoemde lijn zijn aankomst- en vertrektijden gewijzigd.

Schiphol, Skyport is per 5 september weer in gebruik door lijnen 180, 181, 190, 191, 195 en N95.

De voornaamste wijziging betreft dat de frequentie op het kerntraject (Knooppunt Noord – Schiphol Airport – P30 v.v.) over het algemeen wordt teruggebracht van 24x per uur naar 18-20x per uur. Op werkdagen rijden we zodoende tussen 5.00 uur en 19.00 een 3-4 minutendienst. Buiten deze tijden en in het gehele weekend rijden we een 5 minutendienst.

Wijzigingen per lijnnummer

Lijn 145 Hoofddorp Centrum – Badhoevedorp

Lijn 145 is gewijzigd in een nieuw lijnnummer: 192. Deze buslijn is doorgetrokken naar Schiphol Knooppunt Noord. Zie lijn 192.

Lijn 180 Schiphol Cirkellijn (met de klok mee), Lijn 181 Schiphol Cirkellijn (tegen de klok in)

De Schiphol Cirkellijn heeft een andere opzet gekregen, waardoor lijn 180 (startend op P30) met de klok mee rijdt en lijn 181 de cirkel tegen de klok in rijdt (startend op Knooppunt Noord). Je behoudt als reiziger hierbij de garantie dat bij aankomst op P30 (lijn 180) of Knooppunt Noord (lijn 181) de bus direct doorrijdt richting Airport/Plaza en verder. Dit zal in de meeste gevallen onder een ander lijnnummer geschieden. Deze maatregel zal de reis voor de dagelijkse Schipholreiziger vereenvoudigen.

Let op: zoek je lijn 180 in de dienstregeling zoekmachine? Klik dan op het 'richting omkeer' tekentje. Dan zal de lijn wel juist tonen. Excuses voor het ongemak, we zijn dit probleem aan het verhelpen.

Lijn 185 Schiphol Airport – Justitieel Complex

In de ochtendspits wordt langer een kwartiersdienst gereden richting Justitieel Complex. Zodoende vertrekt er om 9:00 uur een extra rit vanaf Airport/Plaza. Op werkdagen vertrekken de bussen richting Airport/Plaza voortaan enkele minuten eerder. In de ochtend- en middagspits blijft lijn 185 gekoppeld aan lijn 287 van en naar Schiphol-Rijk, waardoor er op deze momenten de snelle route naar Airport/Plaza gereden kan worden.

Lijn 186 Schiphol P30 – Amstelveen Busstation

Lijn 186 naar Amstelveen Busstation start voortaan al op P30, zodat voor instappende reizigers tussen P30 en Airport/Plaza direct duidelijk wordt welke bus doorrijdt als lijn 186. Raadpleeg vanaf 18 augustus de dienstregeling voor de gewijzigde aankomst- en vertrektijden.

Lijn 191 Schiphol Knooppunt Noord – Anchoragelaan

Lijn 191 richting Anchoragelaan start voortaan al op Knooppunt Noord, zodat voor instappende reizigers tussen Knooppunt Noord en Airport/Plaza direct duidelijk wordt welke bus doorrijdt als lijn 191. Daarnaast wordt in de ochtendspits de kwartierdienst een uur eerder opgestart, zodat er in de vroege ochtend meer reismogelijkheden ontstaan naar Schiphol-Zuidoost. In de andere richting eindigt lijn 191 op zondag bij P30. Hier kan je vervolgens hoogfrequent overstappen richting Airport/Plaza en verder. Raadpleeg vanaf 18 augustus de website voor de gewijzigde aankomst- en vertrektijden.

Lijn 192 Hoofddorp Centrum – Badhoevedorp – Schiphol Knooppunt Noord (voormalige lijn 145)


Lijn 145 is doorgetrokken naar Schiphol Knooppunt Noord en rijdt voortaan onder lijnnummer 192. Door het verlengen van de lijn zijn de reismogelijkheden tussen Badhoevedorp en Knooppunt Noord in beide richtingen uitgebreid. Daarnaast stopt lijn 192 ook bij de halte Wilsonstraat in Hoofddorp.

De route in Hoofddorp blijft vooralsnog gelijk. Richting Hoofddorp Centrum wordt via de Kruisweg gereden (halte R.K. Kerk). Richting Knooppunt Noord via de Burgemeester Pabstlaan (haltes Oranjestraat, De Meerstede, Stationsweg). In Badhoevedorp wordt in beide richtingen altijd dezelfde route gereden.

Lijn 194 Schiphol P30 – Osdorp De Aker

Lijn 194 richting De Aker start voortaan al op P30, zodat voor instappende reizigers tussen P30 en Airport/Plaza direct duidelijk wordt welke bus doorrijdt als lijn 194. In de andere richting eindigt lijn 194 op werkdagen met de meeste ritten op Knooppunt Noord. Hier kunt u zeer hoogfrequent overstappen richting Airport/Plaza en verder. In het weekend rijden vrijwel alle ritten na aankomst op Knooppunt Noord wel direct verder onder een ander lijnnummer richting Airport/Plaza en P30.

Lijn 195 Schiphol P30 – Amsterdam Lelylaan 

Lijn 195 richting Lelylaan start voortaan al op P30, zodat voor instappende reizigers tussen P30 en Airport/Plaza direct duidelijk wordt welke bus doorrijdt als lijn 195.
In de andere richting eindigt lijn 195 op werkdagen met enkele ritten op Knooppunt Noord, voornamelijk in daluren in de middag. Hier kun je vervolgens zeer hoogfrequent overstappen richting Airport/Plaza en verder. In het weekend rijden vrijwel alle ritten na aankomst op Knooppunt Noord wel direct verder onder een ander lijnnummer richting Airport/Plaza en P30. Raadpleeg vanaf 18 augustus de website voor de gewijzigde aankomst- en vertrektijden.

Op werkdagen in de zeer vroege ochtend zullen de eerste 3 ritten vanuit Lelylaan pas starten van halte Amsterdam, Langsom. Reizigers vanuit Lelylaan en Nieuw-Sloten naar Schiphol kunnen op deze tijden gebruik maken van GVB-lijn 247. Voor de eerste rit is helaas geen alternatief beschikbaar.

Lijn 199 Schiphol P30 – Amstelveen Praam

Op lijn 199 zullen enkele wijzigingen plaatsvinden. Allereerst zal de lijn in Amstelveen worden doorgetrokken naar halte Praam. Hierdoor krijgt de wijk Middenhoven weer een rechtstreekse verbinding met Schiphol, en ontstaan er vanaf lijn 199 overstapmogelijkheden op lijnen 55, 174, 242, 347 en 348. Door het verlengen van de route zullen op het nieuwe trajectdeel op onderstaande haltes in beide richtingen worden gehalteerd:

 • Amstelveen, Westwijkplein
 • Amstelveen, Bertha von Suttnerlaan
 • Amstelveen, Hammarskjöldsingel
 • Amstelveen, Burg. Wiegelweg
 • Amstelveen, Nesserlaan
 • Amstelveen, Zagerij
 • Amstelveen, De Eindhoeve
 • Amstelveen, Middenhoven/Brink
 • Amstelveen, Praam

De eenzijdige halte Sacharovlaan zal te komen vervallen.
Daarnaast startlijn 199 richting Amstelveen voortaan al op P30, zodat voor instappende reizigers tussen P30 en Airport/Plaza direct duidelijk wordt welke bus doorrijdt als lijn 199.
In de andere richting eindigt lijn 199 met vrijwel alle ritten op Knooppunt Noord. Hier kun je zeer hoogfrequent overstappen richting Airport/Plaza en verder.

Nieuw: Lijn 244 Haarlem Delftplein – Amsterdam Zuid

Lijn 244 is een nieuwe spitslijn die rijdt tussen Haarlem-Noord en Amsterdam Zuid. Zowel in de ochtend- als middagspits wordt er 2x tot 4x per uur in beide richtingen gereden. Lijn 244 zal op de volgende haltes halteren:

 • Haarlem, Delftplein/Spaarne Gasthuis
 • Haarlem, Minahassastraat
 • Haarlem, Julianapark
 • Haarlem, Prins Bernhardlaan
 • Haarlem, Burg. Reinaldapark (Let op: Stopt in beide richtingen bij de halte Burg. Reinaldapark gelegen op de Prins Bernhardlaan, t.h.v. de kruising met de Willem Pijperstraat. Dit betreft een andere halte dan de lijn 346 halte!)
 • Amsterdam, Amstelveenseweg
 • Amsterdam, VU Medisch Centrum - Hoofdingang
 • Amsterdam, De Boelelaan/VU
 • Amsterdam, Station Zuid

Door inzet van deze spitslijn wordt een groter gedeelte van Haarlem rechtstreeks ontsloten met Amsterdam Zuid, en wordt tevens lijn 346 (dubbeldekker) ontlast. Lijn 244 rijdt, in tegenstelling tot lijn 346, niet met dubbeldekkers.

Lijn 287 Schiphol Airport – Douglassingel

Richting Schiphol-Rijk zijn enkele ritten met enkele minuten verschoven.

Lijn 346 Haarlem Station – Amsterdam Zuid

In de ochtend- en middagspits wordt lijn 346 tussen haltes Burg. Reinaldapark en Station Zuid versterkt door de nieuwe spitslijn 244 (zie lijn 244). Daarnaast is op werkdagen tussenca. 9.30 uur en 15.30 uur de frequentie van lijn 346 verlaagd van 8x per uur naar 6x per uur. Op zondagen rijdt lijn 346 voortaan de gehele dag door 2x per uur. Deze maatregelen zijn nodig om vraag en aanbod evenwichtiger te maken.

Lijn 612 Abcoude – Amstelveen

Halte Vossius Gymnasium wordt voortaan halte Guido Gezellestraat.

Lijn 661 Zwanenburg – Hoofddorp

Lijn 661 zal vanwege de zeer geringe reizigersaantallen worden opgeheven. Lijn 161 is hier het alternatief. Reizigers voor het KSH, Haarlemmermeerlyceum kunnen vervolgens in Hoofddorp Centrum overstappen op lijn 341. Reizigers voor het Sportcomplex KWA kunnen in Hoofddorp Centrum overstappen op lijn 169.

Lijn 663 Rijsenhout – Hoofddorp Station

De nieuwe lijn 663 rijdt op werkdagen in de ochtendspits tussen Rijsenhout en Hoofddorp Station. Hiermee wordt AML Flex op het drukste moment ontlast. Lijn 663 rijdt twee ritten van Rijsenhout, Kleine Poellaan (vertrek 7:14 uur en 7:45 uur) naar Hoofddorp Station en één rit van Hoofddorp Station naar Rijsenhout (vertrek 7:34 uur). Vanuit Rijsenhout worden de volgende haltes aangedaan:

 • Rijsenhout, Kleine Poellaan
 • Rijsenhout, Blauwe Beugel
 • Rijsenhout, Leimuiderdijk 42
 • Rijsenhout, Centrum Schouwstraat
 • Rijsenhout, Zeilhof
 • Rijsenhout, Drakenstraat
 • Rijsenhout, Bennebroekerweg
 • Hoofddorp, Station

Voor de bus hoef je geen reservering te doen, maar je kunt gewoon naar de bushalte gaan om in te stappen. Op alle momenten van de dag kan gewoon gebruik gemaakt worden van AML Flex.

Lijn N95 Schiphol P30 – Amsterdam Lelylaan

Lijn N95 zal vanwege de zeer geringe reizigersaantallen worden opgeven tussen haltes Langsom en Station Lelylaan. De halfuurdienst tussen Schiphol en halte Langsom zal in stand gehouden worden. Nachtelijke reizigers tussen Schiphol en Nieuw-Sloten / Lelylaan kunnen reizen met lijn N97 en GVB-lijn 288 via halte Haarlemmermeerstation.

Daarnaast start lijn N95 richting Amsterdam, Langsom voortaan al op P30, zodat voor instappende reizigers tussen P30 en Airport/Plaza direct duidelijk wordt welke bus doorrijdt als lijn N95.

Haltewijzigingen

Met ingang van 25 augustus 2019 worden er enkele haltes door meer lijnen bediend dan voorheen. Bovendien is halte Hammarskjoldsingel (Amstelveen) voor lijn 199 in beide richtingen heropend. Ook op halte Bertha von Suttnerlaan stopt lijn 199 weer in twee richtingen.

Halte Skyport is weer in gebruik per 5 september voor lijnen 180, 181, 190, 191, 195, 199 en N95.

En doordat lijn 661 vervalt, stopt er voortaan geen bus meer op halte F. Blankers-Koenlaan. Het alternatief is lijn 341 bij halte Floriande Sportdorp op 300 meter afstand.