Betalen in Amstelland-Meerlanden

Er komen steeds meer manieren om te betalen in het openbaar vervoer. Je reist met een OV-chipkaart, een barcode, de Tranzer app of je betaalt kunt een los kaartje met je bankpas of creditcard. Contant betalen is niet meer mogelijk in de bussen. Je kunt nog wel met contant geld een anonieme OV-chipkaart kopen bij distributiepunten in de regio.
 

Kies de betaalmogelijkheid die bij jou past

Losse kaartjes in de bus kun je betalen met pin. Gewoon voorin in de bus, bij de buschauffeur. Wel zo makkelijk en veilig! Bekijk de betaalmogelijkheden in Amstelland-Meerlanden op een rijtje:

Tranzer

Met de handige Tranzer app kun je een mobiel ticket kopen. Je koopt dan een ticket dat geldig is op je hele reis, of je nu reist met een Connexxion bus of NS trein. Download de gratis Tranzer- app op je smartphone (Android of Apple) en koop je ticket online. Lees meer over Tranzer

OV-chipkaart

Je kunt in de bus ook gewoon blijven betalen met de OV-chipkaart. Met een anonieme kaart kun je reizen op saldo. Op de persoonlijke OV-chipkaart kun je ook reisproducten, zoals abonnementen, plaatsen. Lees meer

Kies voor het gemak van automatisch opladen!

Bij een persoonlijke OV-chipkaart kun je kiezen voor automatisch opladen. Het saldo op je OV-chipkaart wordt dan automatisch verhoogd, zodra het onder een bepaald bedrag komt. Zo heb je altijd voldoende saldo om te reizen.

Met automatisch opladen hoef je nooit meer naar een oplaadautomaat om saldo op de OV-chipkaart te zetten. Je hebt altijd een geldig vervoerbewijs op zak. Je kunt op elk gewenst moment automatisch opladen makkelijk weer ongedaan maken.
 

XL service- en verkooppunten of distributiepunten in de regio

De meerderheid van onze reizigers koopt zijn reisproducten online. Maar er zijn ook mensen die graag persoonlijk advies willen. Om deze reizigers van dienst te zijn, worden er in de loop van 2019 XL-servicelocaties ingericht. Dit zijn locaties waar alle mogelijkheden van de gele oplaadpalen aanwezig zijn met daarbovenop persoonlijke service en de mogelijkheid om OV-producten contant te betalen. Op een premium locatie word je bediend door de winkelier aan de kassa. De winkelier maakt daarbij gebruik van een POST (Point Of Sales Tablet).

Waarvoor kun je terecht bij een XL servicelocatie?
  • Het laden van saldo op je OV-chipkaart
  • De aanschaf van eenmalige OV-chipkaart
  • Het ophalen van je online geplaatste bestelling

Online bestellen en ophalen bij de bus

Zoek je een abonnement, kortingsproduct of saldo voor je OV-chipkaart? In de webshop bestel je direct online een reisproduct. Je vindt er informatie over welk product voor jou geschikt is.

In Amstelland-Meerlanden kun je producten die je hebt gekocht (saldo of abonnement) ophalen bij de bus. Met het kleine ophaalapparaat aan de zijkant van de bus zet je snel en gemakkelijk producten op een OV-chipkaart.