Draag een mondkapje en vermijd drukte. Zorg voor voldoende saldo op je OV-chipkaart of koop vooraf je kaartje.

Nieuwe dienstregeling regio Schiphol, Haarlemmermeer, Amsterdam, Amstelveen

Per 15 december gaat de nieuwe dienstregeling in regio Schiphol, Haarlemmermeer, Amsterdam, Amstelveen in. Bekijk wat er allemaal verandert. 

Ben je benieuwd of de nieuwe dienstregeling gevolgen heeft voor jouw reis? Plan dan je reis.

Schiphol: Haltes Havenmeesterweg en Skyport vervallen

Vanwege de bouw van de nieuwe A-pier op Schiphol wordt de Havenmeesterweg buiten gebruik gesteld. Hierdoor zullen de haltes Skyport en Havenmeesterweg permanent vervallen voor alle Schipholnet lijnen (180, 181, 186, 190, 191, 194, 195, 199, N90 en N95). Reizigers van/naar halte Skyport kunnen in het vervolg gebruik maken van de halte Airport/Plaza; reizigers van/naar halte Havenmeesterweg reizen van/naar de halte Airport/Plaza of P12/Vrachtgebouw. GVB-lijn 69 rijdt in het vervolg tot Airport/Plaza.

Lijn 161

Hoofddorp Station – Zwanenburg

Op alle dagen zijn de aankomst- en vertrektijden op de route van lijn 161 licht gewijzigd.

Lijn 162

Hoofddorp Station – Nieuw-Vennep – Lisse

Lijn 162 zal worden teruggebracht tot een uurdienst over het gehele traject. De korte ritten tot Nieuw-Vennep overdag komen te vervallen. Daarnaast vervalt de halte Frankweg. Als alternatief kun je halte Pondweg gebruiken die ook op het bedrijventerrein Nieuw-Vennep gelegen is.
Hierdoor kan er een kortere route worden gereden over het bedrijventerrein in Nieuw-Vennep waardoor de aansluiting van/naar de trein betrouwbaarder wordt. Verder rijdt de laatste rit naar Lisse doordeweeks voortaan nog maar tot Nieuw-Vennep. De retourrit naar Hoofddorp start zodoende ook pas in Nieuw-Vennep. Op zaterdag vervalt de laatste rit van Nieuw-Vennep naar Hoofddorp. Raadpleeg de dienstregeling voor de gewijzigde aankomst- en vertrektijden.

Lijn 169

Hoofddorp Station – Spaarne Gasthuis

Doordeweeks zijn in de vroege ochtend de aankomst- en vertrektijden van enkele ritten op lijn 169 licht gewijzigd. Daarnaast start de eerste rit vanaf Sportcomplex KWA naar Hoofddorp Station voortaan op Spaarne Gasthuis.

Lijn 171

Amsterdam Bijlmer ArenA – Amstelveen Busstation – Aalsmeer Hortensiaplein

Doordeweeks zijn de aankomst- en vertrektijden op de route van lijn 171 licht gewijzigd.

Lijn 174

Uithoorn Amstelplein – Amstelveen Busstation – KLM Hoofdkantoor

Op alle dagen zijn de aankomst- en vertrektijden op de route van lijn 174 licht gewijzigd.

Lijn 185

Schiphol Airport/Plaza – Justitieel Complex

Lijn 185 vertrekt op Schiphol Airport/Plaza voortaan vanaf halte B15 in plaats van B11.

Lijn 242

Mijdrecht – Uithoorn Busstation – Amstelveen Busstation – Amsterdam Station Zuid

Op alle dagen zijn de aankomst- en vertrektijden op de route van lijn 242 licht gewijzigd. Daarnaast wordt de halte Couperuslaan (Uithoorn) niet meer aangedaan. Syntus lijnen 123, 130 en 526 zijn hier het alternatief.

Lijn 255

Haarlem Station – Amsterdam Bijlmer ArenA

De reizigersaantallen op lijn 255 blijven groeien. Zodoende rijden er vanaf 15 december op weekdagen 22 extra ritten per dag. De eerste rit naar Bijlmer ArenA vertrekt in het vervolg al om 4.59 uur vanaf Haarlem Station; de laatste rit naar Haarlem Station vertrekt om 20.00 uur vanaf Bijlmer ArenA. Daarnaast wordt er vaker in een 10-minutenfrequentie gereden, nu ook in de middagspits.

Lijn 287

Schiphol Airport/Plaza – Schiphol-Rijk Douglassingel

Lijn 287 vertrekt op Schiphol Airport/Plaza voortaan vanaf halte B14 in plaats van B4.

Lijn 300

Amsterdam Bijlmer Arena – Haarlem Station

Doordeweeks wordt er in de ochtend een halfuur later gestart met de 5-minutenfrequentie, maar die rijdt hierdoor ook een halfuur langer door. Op deze manier wordt de beschikbare capaciteit beter verdeeld over de drukste uren. Daarnaast zijn op alle dagen de aankomst- en vertrektijden op de route van lijn 300 licht gewijzigd.

Lijn 340

Haarlem Station – Uithoorn Busstation – Mijdrecht

Op alle dagen zijn de aankomst- en vertrektijden op de route van lijn 340 licht gewijzigd.

Lijn 341

Hoofddorp Spaarne Gasthuis – Schiphol Airport/Plaza – Amsterdam Station Zuid

Richting Station Zuid vertrekt lijn 341 op Schiphol Airport/Plaza voortaan vanaf halte B19 in plaats van B15.
Om de vroege reiziger naar Schiphol beter te bedienen, bieden we vanaf 15 december op zaterdagen 2 extra vroege ritten aan vanaf Spaarne Gasthuis naar Airport/Plaza. Verder beginnen of eindigen enkele ritten in de tegenspitsrichting voortaan op Hoofddorp Beukenhorst. Raadpleeg de dienstregeling voor de gewijzigde aankomst- en vertrektijden.

Lijn 342

Uithoorn Busstation – Schiphol Knooppunt Noord

Doordeweeks wordt in de vroege ochtend vanuit Schiphol naar Uithoorn tot 6.00 uur nog een halfuurdienst gereden, alvorens de kwartierdienst wordt opgestart. Verder zijn op alle dagen de aankomst- en vertrektijden op de route van lijn 342 licht gewijzigd.

Lijn 346

Haarlem Station – Amsterdam Station Zuid

Op alle dagen zijn de aankomst- en vertrektijden op de route van lijn 346 licht gewijzigd.

Lijn 347 en 348

Uithoorn Busstation – Amsterdam Elandsgracht
Uithoorn Busstation – Amsterdam Station Zuid
Vanaf 15 december zal de halte Grote Beer (Amstelveen) worden toegevoegd aan de dienstregeling van lijnen 347 en 348 tot aan de ingebruikname van de tram, naar verwachting eind 2020. Daarnaast zijn op alle dagen de aankomst- en vertrektijden op de route van lijnen 347 en 348 licht gewijzigd.

Lijn 356

Haarlem Station – Amsterdam Bijlmer Arena

Op alle dagen zijn de aankomst- en vertrektijden op de route van lijn 356 licht gewijzigd. Daarnaast worden er op zondag 2 ritten vanuit Bijlmer ArenA naar Haarlem Station aan de dienstregeling toegevoegd zodat er eerder een kwartierdienst gereden wordt en deze ook langer doorrijdt dan voorheen.

Lijn 357 en 358

Aalsmeer Hortensiaplein – Amsterdam Elandsgracht
Kudelstaart – Aalsmeer Hortensiaplein – Amsterdam Station Zuid

Op alle dagen zijn de aankomst- en vertrektijden op de route van lijnen 357 en 358 licht gewijzigd. Daarnaast rijdt op zaterdag de laatste rit van lijn 357 vanuit Busstation Elandsgracht (vertrek 0.36 uur) na aankomst op Aalsmeer Hortensiaplein door naar Kudelstaart Bilderdammerweg (aankomst 1.41 uur).

Lijn 397

Nieuw-Vennep – Schiphol Airport/Plaza – Amsterdam Elandsgracht

In de ochtendspits zal de frequentie van lijn 397 vanuit Nieuw-Vennep naar Airport/Plaza in het drukste uur verhoogd worden van 9x per uur naar 11x per uur. Daarnaast zijn op alle dagen de aankomst- en vertrektijden op de route van lijn 397 licht gewijzigd.

Lijn 612

Abcoude – Amstelveen Uilenstede

Om lijn 612 beter aan te laten sluiten op de schooltijden rijdt de ochtendrit voortaan 5 minuten eerder over de gehele route. Daarnaast worden de haltes Scheldeplein en Station RAI niet meer aangedaan.

Lijn 640

Hoofddorp Station – Kaj Munkweg

Lijn 640 rijdt sinds 28 oktober op weekdagen buiten de schoolvakanties rechtstreeks van Hoofddorp Station (8.05 uur) naar halte Kaj Munkweg (8.13 uur). Hiermee bieden we een alternatief naast lijn 340 vanaf station Hoofddorp richting de scholen.

Lijn N30

Amsterdam Bijlmer ArenA – Haarlem Station – IJmuiden

Op alle dagen zijn de aankomst- en vertrektijden op de route van lijn N30 licht gewijzigd.

Lijn N42

Uithoorn Busstation – Schiphol Airport/Plaza

Lijn N42 wordt met ingang van 15 december opgeheven. Door te lage reizigersaantallen is het niet meer rendabel om deze rechtstreekse verbinding te bieden. Reizigers tussen Uithoorn en Schiphol v.v. kunnen voortaan reizen met lijn N47 en overstappen op Amstelveen Busstation op lijn N30. Reizigers tussen Aalsmeer en Schiphol v.v. kunnen op donderdagnacht t/m zaterdagnacht reizen met lijn N57 en overstappen op Amstelveen Busstation op lijn N30.

Lijn N47

Uithoorn Busstation – Amsterdam CS

Op alle dagen zijn de aankomst- en vertrektijden op de route van lijn N47 licht gewijzigd.

Lijn N57

Aalsmeer Hortensiaplein – Amsterdam CS

Op alle dagen zijn de aankomst- en vertrektijden op de route van lijn N57 licht gewijzigd.

Lijn N97

Nieuw-Vennep – Schiphol Airport/Plaza – Amsterdam CS

Op zaterdag en zondag zijn de aankomst- en vertrektijden op de route van lijn N97 licht gewijzigd.

Ook interessant

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, wijzigingen en leuke acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Aangepaste tarieven

Per 1 januari 2020 zullen er verschillende tarieven van kaartjes en abonnementen wijzigen. Wil je een abonnement aanschaffen voor 2020? Dit kan vanaf half december.