Old Holland Tour

Bezoek de mooiste plekken in Zaanstreek en Waterland met Openbaar Vervoer en een leuke boottrip naar Marken. Hop-on en hop-off wanneer je wilt en gebruik onze gratis app als je persoonlijke gids.

Wat is de Old Holland Tour?

De openbaar vervoer organisaties in Zaanstreek-Waterland organiseren samen de Old Holland Tour. Dit is een all-inclusief dagkaartje voor alle bussen in deze regio, inclusief de boot naar Marken.
Je kunt de tour doen vanaf het Hemelvaartsweekend elk weekend en elke dag in de zomervakantie.

Zo werkt het

  1. Start je tour op Amsterdam Centraal Station. Je vindt onze R-net bussen op het busplatform aan de IJzijde.
  2. Koop voor € 20 euro een Old Holland Tour ticket om de hele dag onbeperkt in Zaanstreek en Waterland te reizen inclusief een boottocht naar Marken. Dit ticket koop je op Amsterdam CS bij het verkoopteam op het busplatform of in de OV Servicewinkel (zie de app voor de ticket verkooppunten). Kinderen tot 12 jaar reizen extra voordelig. Koop voor hen een Kids Dagkaart bij de Chauffeur a € 1 en een kinderkaartje bij de Marken Express voor € 6,75.
  3. Kies een richting. De Old Holland Tour kan op verschillende manieren worden afgenomen. Als je eerst naar de Zaanse Schans wilt stap je op bus 391. Wil je zo snel mogelijk naar de Zaanse Schans? Neem dan de Express dienst 891. Liever eerst naar Edam/Volendam? Neem dan bus 316. Onze bussen vertrekken elke 15 minuten.
  4. De Old Holland Tour app is je persoonlijke gids (in 8 talen!). Download hem gratis in de App store en Google play store. Gratis Wi-Fi in onze bussen.
  5. Stap zo vaak in- en uit onze bussen als je wilt.
  6. In Volendam kun je op de boot (MarkenExpress) stappen en ben je in 20 minuten op Marken.
  7. Geniet van de tour!

Meer informatie

Meer informatie over de route, de tickets en de bezienswaardigheden vind je op de Old Holland Tour website of in de app.