Op 10 december gaat de nieuwe dienstregeling in. Lees meer >>

Old Holland Tour

Bezoek de mooiste plekken in Zaanstreek en Waterland met Openbaar Vervoer en een leuke boottrip naar Marken. Hop-on en hop-off wanneer je wilt en gebruik onze gratis app als je persoonlijke gids.

Old Holland Tour: bezoek de molens en de traditionele dorpjes

De Zaanse Schans ligt net ten noorden van Amsterdam en biedt met haar traditionele huizen, molens, pakhuizen en werkplaatsen een perfect bewaard gebleven kijkje in het industriële verleden van Nederland. Ontdek wat je kunt beleven bij de Zaanse Schans!

Bezoek de traditionele Nederlandse vissersdorpen Edam en Volendam, probeer wat vers gevangen vis in Volendam en ga dan naar de beroemde kaasmarkten van Edam. En vergeet niet de boottocht naar het pittoreske Marken.

Hoe werkt het?

  1. Koop je kaartje. Op deze pagina vind je meer informatie over de soorten kaartjes. 
  2. Download onze gratis Discover the Amsterdam Area app. Deze interactieve app is je gids! Kies in de app een tour die je leuk vindt.
  3. Ga naar één van de stops in de tour om je tour te starten. In de app kun je de live locatie van je bus zien.
  4. De app vertelt je alles over alle interessante bezienswaardigheden die je passeert.
  5. Een snelle blik of een bezoek aan een museum? Het is aan jou. Geniet van de flexibiliteit van onze bussen die ongeveer elke 10 minuten van alle haltes vertrekken.
  6. Ga lekker in de bus zitten en ontspan tijdens de reis terwijl je je smartphone kan opladen en maak gratis gebruik van de WiFi!

Kaartjes

Tijdens het hoogseizoen (juli, augustus en vakanties) kun je het Old Holland Tour ticket kopen bij het bus platform op Amsterdam Centraal Station. Met dit kaartje kun je ook gebruik maken van de boot naar Marken. 

Gedurende het hele jaar kun je ook het e-ticket Zaanstreek Dagkaart hier kopen. Met dit e-ticket kun je de Old Holland Tour doen in de regio Amsterdam Centraal Station -  Zaanse Schans. Het e-ticket dat je ontvangt in je e-mail bevat een QR code. Deze QR code geeft je toegang tot onze bussen op de hele dag na de eerste check-in

Voor kinderen van 4 tot 11 jaar kun je bij de buschauffeur voor slechts € 1 een Kids Dagkaart kopen. Kinderen onder de 4 jaar reizen gratis. 

Dagkaart Zaanstreek

Gemakkelijk en voordelig de hele dag met de bus

Regio Zaanstreek
Eén dag geldig
Onbeperkt reizen in alle Connexxion bussen
Vanaf € 11,50

Download de Discover the Amsterdam Area app!

De gratis Discover the Amsterdam Area app bevat 4 gratis rondleidingen en vertelt je alles over alle interessante bezienswaardigheden die je passeert in 8 talen (Engels, Deutsch, Nederlands, Español, Italiano, Français, Português, 中国). Volg live waar je bus op dat moment is zodat je op tijd klaar bent om uit te stappen of in de bus te stappen.

> Download in de Google Play Store (Android)
> Download in de App Store (iOS)

Meer informatie

Meer informatie over de route en de tickets vind je op de website of de app van de Old Holland Tour.