Let op: vanaf 1 februari wordt de dienstregeling in Amstelland-Meerlanden aangepast. Klik hier voor meer informatie.

Vervangende halte voor Nieuwe Haven en Koestraat in Middelburg

25-08-2021
De herinrichting van de Turfkaai en de bouwwerkzaamheden aan de Kanaalweg hebben gevolgen voor de dienstregeling van buslijnen 52, 53, 56, 58, 133 en 641. We proberen de dienstregeling zo flexibel mogelijk aan te passen op de actuele situatie. Houd deze pagina in de gaten voor updates. Hieronder een overzicht van de grootste wijzigingen.

Turfkaai
Na de herinrichting van de Turfkaai is het niet meer mogelijk om in twee richtingen met busverkeer te rijden. Daarom zijn de bushaltes Nieuwe Haven en Koestraat in één richting, namelijk bij vertrek uit Middelburg, opgeheven. De vervangende halte op het Groene Woud gaf verkeersonveilige situaties. Daarom is deze halte voor de zomer opgeheven, waardoor er tijdelijk geen vertrekhalte meer is in het centrum van Middelburg.

Gemeente Middelburg werkt hard aan een verkeersveilige bushalte op het Groenewoud, die zo snel mogelijk in gebruik wordt genomen.

Kanaalweg en Stationsbrug
De Kanaalweg is tijdens de bouwwerkzaamheden tussen de Stationsbrug en de Schroebrug afgesloten voor alle verkeer. Daarom rijden buslijnen overdag via de Stationsbrug en de Blauwedijk. Hierdoor is het mogelijk om de reizigers naar het centrum toch een vervangende halte te bieden, ter hoogte van de rechtbank. Deze halte is alleen in gebruik als de Kanaalweg is afgesloten.

De werkzaamheden aan de Kanaalweg eindigen niet op een vast tijdstip, maar als het werk klaar is voor die dag. Daarom zal de halte in principe alleen op maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot 15.00 uur worden gebruikt. Duurt het werk langer, dan kan er ook nog na 15.00 uur opgestapt worden. Na 19.00 uur en in het weekend wordt de halte Blauwedijk zeker niet gebruikt. Het kan ook incidenteel voorkomen dat er toch al voor 15.00 uur gestopt wordt met werken. In dat geval kan de halte dus niet meer aangedaan worden. Zie je, staand op de halte Blauwedijk, verkeer aan de overzijde via de Kanaalweg rijden? Dan komt de bus niet meer langs en kun je op het station opstappen.
Uitzonderingen:
Vrijdagmiddag 24 december tot en met maandag 3 januari 2022 vervalt de vervanghalte aan de rechtbank.
Dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 januari 2022 rijden de bussen de gehele dag via het centrum (rechtbank).

Termijn
De werkzaamheden duren naar verwachting tot 1 februari 2022. Connexxion blijft in gesprek met Gemeente Middelburg en probeert de dienstregeling zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de ontwikkelingen. Onze excuses voor het ongemak tijdens de komende maanden