Stakingen openbaar vervoer in februari, maart en april

Stakingen vanaf vrijdag 16 september

Vakbond FNV heeft een serie OV-stakingen aangekondigd. Op vrijdag 16 september vindt er een landelijke staking plaats. Een deel van de FNV-leden zal het werk neerleggen, wat betekent dat er ook een groot deel van de dienstverlening wel gereden zal worden. Houd wel rekening met vertraging en mogelijk uitval van ritten.

De aangekondigde stakingen treffen meerdere van onze gebieden en merken. Daarom bundelen we de zo actueel mogelijke informatie op deze pagina.
Update 16/9, 14:16 uur:

Een deel van onze chauffeurs staakt vandaag. Dit kan gevolgen hebben voor je reis. We proberen onze dienstregeling zoveel mogelijk in stand te houden, maar raden aan om rekening te houden met vertraging en rituitval. Plan je reis kort voor vertrek via 9292.nl voor een actueel advies. Onze excuses voor het ongemak.

Schiphol: R-net lijnen 300, 341 en 397 stoppen vandaag ook bij de parkeerplaatsen P40 en P5/Elzenhof, zodat Schipholpersoneel zo min mogelijk hinder ondervindt van de staking.
De werkgevers en bonden in het streekvervoer zijn al enige tijd aan het onderhandelen over een nieuwe CAO. De werkgevers hebben op 4 februari een eindbod aan de vakbonden CNV Vakmensen en FNV voorgelegd. De leden van CNV Vakmensen hebben met dat eindbod ingestemd, en daar zijn werkgevers blij mee. FNV heeft niet ingestemd en voert actie.

Vrijdag 16 september 2022 organiseert FNV een landelijke OV-staking: deze staking kan gevolgen hebben voor reizigers in alle provincies.

Op dit moment is de exacte omvang van de hinder nog niet duidelijk. Omdat alleen leden van vakbond FNV staken, is de verwachting dat een groot deel van de dienstregeling gereden zal worden. Houd wel rekening met vertraging en mogelijk rituitval.

Meer informatie volgt zo snel mogelijk via deze website en via onze social media kanalen. Reis je op één van bovengenoemde dagen met het openbaar vervoer? Plan je reis dan zo kort mogelijk voor vertrek en houd deze landingspagina in de gaten. Onze excuses voor het ongemak.
Let op: niet al het OV-personeel staakt. De collega’s die wel aan het werk gaan, zullen hun uiterste best doen om onze dienstregeling toch zoveel mogelijk uit te voeren. We weten pas op de dag zelf in hoeverre dat gaat lukken. We kunnen op dit moment daarom nog geen uitspraken doen over de mate van rituitval vertraging, mogelijk gewijzigde routes en eventuele aanspraak op restitutie voor abonnementshouders.