Renovatie Heinenoordtunnel

Vanaf vrijdag 26 juli, 22:00 uur tot vrijdag 9 augustus, 05:00 uur wordt de Heinenoordtunnel volledig afgesloten en is niet toegankelijk voor regulier wegverkeer. Gelukkig heeft Connexxion in samenwerking met Rijkswaterstaat het openbaar vervoer uitgebreid tijdens deze periode van afsluiting. 

Pendelbussen A, B en C bieden busvervoer tijdens afsluitingen van de Heinenoordtunnel in beide richtingen op doordeweekse dagen.

Connexxion zal pendelbussen inzetten die door de tunnel rijden in beide richtingen. Goed om te weten: als je een abonnement of een Voordeelproduct op je OV-Chipkaart hebt, dan betaal je niks extra's dan wat je van ons gewend bent. Reis je zonder abonnement of Voordeelproduct, dan betaal je slechts €2 per rit (waarvan €0,92 per kilometer en €1,18 opstaptarief).

Tijdens de volledige afsluiting van de tunnel, van vrijdag 26 juli om 22:00 uur tot vrijdag 9 augustus om 05:00 uur, rijden er pendelbussen doordeweeks. Deze bussen rijden in één richting door de Tweede Heinenoordtunnel en in de andere richting door de Heinenoordtunnel op de A29. Om de veiligheid te waarborgen, is de snelheid in de tunnel beperkt tot 50 km/uur en mag er slechts één bus tegelijkertijd door de Tweede Heinenoordtunnel rijden. Daarom is het aantal bussen dat door de tunnel rijdt beperkt tot ongeveer 30 bussen per uur.

Vanwege veiligheidsredenen reist er een BHV-er (bedrijfshulpverlener) mee op elke bus die door de Tweede Heinenoordtunnel rijdt. Deze stapt in voordat de bus de tunnel ingaat.

Weekenden tijdens volledige afsluiting

Tijdens de weekenden rijden er geen pendelbussen A, B en C. In plaats daarvan rijdt de bus volgens de normale dienstregeling door het werkgebied in de Heinenoordtunnel. Raadpleeg daarom de reisplanner van Connexxion voor reisinformatie en vertrektijden.

Pendelbussen A,B,C

De pendelbussen tijdens afsluitingen van de tunnel in beide richtingen doordeweeks rijden vanaf Heinenoord Busstation naar A,B en C en retour terug naar Busstation Heinenoord:
  • Pendel A: Rotterdam Zuidplein (metro RET) naar Busstation Heinenoord en retour
  • Pendel B: Rotterdam Lombardijen (trein/tram RET) naar Busstation Heinenoord en retour
  • Pendel C: Barendrecht station (trein) naar Busstation Heinenoord en retour
Wil je meer weten over de Pendeldienst, inclusief de routes en dienstregeling? Alle informatie is te vinden op deze website. De pagina wordt regelmatig bijgewerkt, dus zorg ervoor dat je hem goed in de gaten houdt voor de laatste updates of raadpleeg de reisplanner.

Bussen rijden vaker


De bussen rijden frequenter tijdens deze periode. Vooral de pendelbus naar Rotterdam Zuidplein rijdt zeer frequent, elke 3 minuten tijdens de spits. De pendelbussen naar de andere stations rijden elk 5 keer per uur, dus samen elke 6 minuten naar een station.

Buslijnen naar Heinenoord

Tijdens de volledige afsluitingen van de tunnel rijden de reguliere buslijnen niet naar Rotterdam, maar tot aan busstation Heinenoord. Daar stappen reizigers over op de pendelbussen A, B of C.

De frequentie van de buslijnen wordt aangepast. Vooral het westen en midden van de Hoeksche Waard krijgen een hogere frequentie van 6 keer per uur tijdens de spits en 4 keer per uur tijdens de daluren. Strijen en ’s-Gravendeel krijgen een frequentie van 3 keer per uur. Let op, deze frequenties zijn onder voorbehoud.

Wil jij gebruik maken van onze Pendeldienst?


Zorg dan dat je goed voorbereid bent en op tijd aanwezig bent, of nog beter, vermijd de spitsuren. Als je met de auto naar het busstation Heinenoord komt, wees je er dan van bewust dat de P+R slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen heeft. Bij eerdere afsluitingen was deze al vroeg in de ochtend vol. Parkeer dus alsjeblieft binnen de aangegeven vakken om een boete te voorkomen. Ons advies? Kom zoveel mogelijk met de fiets of maak gebruik van de aanvoerende buslijnen naar het busstation voor een soepele reis.

 

Veelgestelde vragen Heinenoordtunnel

Alles bekijken