Aangekondigde staking openbaar vervoer van 6 tot en met 10 februari 2023

Renovatie Heinenoordtunnel

De Heinenoordtunnel in de A29 is toe aan een grote renovatie. In 2023 en 2024 zijn er verschillende momenten waar de tunnel is afgesloten voor het wegverkeer. Het openbaar vervoer blijft doorrijden. Om overlast te beperken heeft Connexxion in samenwerking met Rijkswaterstaat het openbaar vervoer uitgebreid. Wanneer de Heinenoordtunnel in beide richtingen is afgesloten rijden pendelbussen door de Tweede Heinenoordtunnel. 
Reis je vaak via de Heinenoordtunnel? Via deze pagina blijf je op de hoogte van alle werkzaamheden en de laatste updates. Plan je reis kort voor vertrek via de reisplanner.

Werkzaamheden 2023

De Heinenoordtunnel is volledig afgesloten in beide richtingen op:​
  • vrijdag 28 april 22.00 uur tot maandag 8 mei 05.00 uur
  • maandag 7 augustus 01.00 uur tot vrijdag 1 september 05.00 uur
In het weekend is de tunnel in totaal 20 weekenden afgesloten. Meestal in één richting.

Busvervoer tijdens volledige afsluitingen Heinenoordtunnel

Bij volledige afsluitingen in mei en in augustus van de tunnel rijden er pendelbussen. Deze rijden in een richting door de Tweede Heinenoordtunnel en in de andere rijrichting door de Heinenoortunnel in de A29. Vanwege de veiligheid is de snelheid in de tunnel beperkt tot 50 km/uur en mag er slechts 1 bus tegelijk in de Tweede Heinenoordtunnel rijden. Om deze reden is het aantal bussen wat door de tunnel rijdt beperkt tot ca. 30 bussen per uur.

Vanwege de veiligheid rijdt er een BHV-er (bedrijfshulpverlener) mee met elke bus die door de Tweede Heinenoordtunnel rijdt. Deze stapt in voor de bus de Tweede Heinenoordtunnel in gaat.

Busvervoer tijdens weekendafsluitingen Heinenoordtunnel

Tijdens de weekendafsluitingen is er meestal maar een rijrichting van de tunnel gesloten. De bus rijdt dan volgens dienstregeling door het werkvlak in de Heinenoordtunnel.

Pendelbussen

Tijdens volledige afsluitingen van de tunnel rijden er pendelbussen vanaf Heinenoord Busstation naar:

  • Rotterdam Zuidplein (metro RET)
  • Rotterdam Lombardijen (trein / tram RET)
  • Barendrecht station (trein)
Aanvoerende buslijnen naar Heinenoord Busstation rijden frequenter. Vooral de pendelbus naar Rotterdam Zuidplein gaat zeer frequent rijden: in de spits om de 3 minuten. De pendelbussen naar de andere stations rijden elk 5x per uur: dus samen elke 6 minuten naar een station.
 

Buslijnen naar Heinenoord

  • De reguliere buslijnen rijden tijdens volledige afsluitingen in mei en augustus niet naar Rotterdam maar tot aan busstation Heinenoord. Daar stappen reizigers over op de pendelbussen.
  • De frequentie van de buslijnen wordt aangepast. Vooral het westen en midden van de Hoeksche Waard krijgen een hogere frequentie van 6x per uur in de spitsperiode en 4x per uur in de dalperiode. Strijen en ’s-Gravendeel krijgen een frequentie van 3x per uur.
  • Bovenstaande frequenties zijn onder voorbehoud.