Renovatie Heinenoordtunnel

In 2023 en 2024 zijn er verschillende momenten waar de tunnel is afgesloten voor het wegverkeer. In 1 rijrichting of in beide rijrichtingen. Het openbaar vervoer blijft tijdens de afsluitingen zoveel mogelijk doorrijden.
 
Om de hinder te kunnen beperken heeft Connexxion in samenwerking met Rijkswaterstaat het openbaar vervoer uitgebreid als de Heinenoordtunnel in beide richtingen is afgesloten (augustus). Connexxion rijdt dan met Pendelbussen.
 
Zijn er afsluitingen in 1 rijrichting dan rijden de bussen volgens de normale dienstregeling. Deze is te vinden in de reisplanner van Connexxion.

Wijzigingen dienstregeling 2023

  1. De Heinenoordtunnel is volledig afgesloten van maandag 7 augustus 1.00 tot vrijdag 1 september 05.00 uur. Er rijden dan doordeweeks pendelbussen en in het weekend rijden we de reguliere dienstegeling.
  2. De reguliere buslijnen rijden tijdens volledige afsluitingen in mei en augustus doordeweeks niet naar Rotterdam maar tot aan busstation Heinenoord. Daar stap je dan over op een pendelbus A,B of C.
  3. In het weekend is de tunnel in totaal 20 weekenden afgesloten. Meestal in één richting. Je kunt je reis plannen via de reisplanner.

Busvervoer tijdens volledige afsluiting Heinenoordtunnel in beide richtingen (mei en aug)

Tijdens de afsluitingen van de tunnel in de 1e week van mei en in augustus rijden er pendelbussen. Deze rijden in een richting door de Tweede Heinenoordtunnel en in de andere rijrichting door de Heinenoordtunnel in de A29.

Pendelbussen tijdens de volledige afsluiting

Tijdens afsluitingen van de tunnel in beide rijrichtingen (1e week mei en augustus) rijden er pendelbussen vanaf Heinenoord Busstation naar:
  • Pendel A Rotterdam Zuidplein (metro RET)
  • Pendel B Rotterdam Lombardijen (trein / tram RET)
  • Pendel C Barendrecht station (trein)

Afschaling dienstregeling door hoog ziekteverzuim HWGO

De komende maanden vallen er busritten uit in de regio Hoeksche Waard-Goeree Overflakkee. Dit is het gevolg van het hoge aantal zieke buschauffeurs.

Net als in veel andere regio's hebben we ook in Hoeksche Waard-Goeree Overflakkee te maken met een hoog aantal zieke collega's. Dit aantal is dermate hoog dat we ons genoodzaakt zien om de dienstregeling tijdelijk af te schalen. We hebben een overzicht gemaakt van vervallen ritten voor:

Tijdens volledige afsluiting Heinenoordtunnel (in beide richtingen)
Tijdens weekendafsluiting Heneinoordtunnel (in zuidelijke richting)

Via de linkjes hierboven kun je jouw lijnnummer vinden.

Let op! Het aantal collega's dat aan het werk is, kan per dag verschillen. We raden je daarom aan om je reis zo kort mogelijk voor vertrek te plannen, voor een zo actueel mogelijk advies.

Veiligheid tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel

Vanwege de veiligheid is de snelheid in de tunnel beperkt tot 50 km/uur en mag er slechts 1 bus tegelijk in de Tweede Heinenoordtunnel rijden. Om deze reden is het aantal bussen wat door de tunnel rijdt beperkt tot ca. 30 bussen per uur.

Ook rijdt er een BHV-er (bedrijfshulpverlener) mee met elke bus die door de Tweede Heinenoordtunnel rijdt. Deze stapt in voor de bus de Tweede Heinenoordtunnel in gaat.

Bussen rijden vaker

Aanvoerende buslijnen naar Heinenoord Busstation rijden frequenter. Vooral de pendelbus naar Rotterdam Zuidplein gaat zeer frequent rijden: in de spits om de 3 minuten. De pendelbussen naar de andere stations rijden elk 5x per uur: dus samen elke 6 minuten naar een station. Plan je reis via de dienstregeling.

Buslijnen naar Heinenoord

De reguliere buslijnen rijden tijdens volledige afsluitingen in mei en augustus niet naar Rotterdam maar tot aan busstation Heinenoord. Daar stappen reizigers over op de pendelbussen A, B of C.

De frequentie van de buslijnen wordt aangepast. Vooral het westen en midden van de Hoeksche Waard krijgen een hogere frequentie van 6x per uur in de spitsperiode en 4x per uur in de dalperiode. Strijen en ’s-Gravendeel krijgen een frequentie van 3x per uur.

Bovenstaande frequenties zijn onder voorbehoud.

Busvervoer tijdens weekendafsluitingen Heinenoordtunnel

Tijdens de weekendafsluitingen is er meestal maar een rijrichting van de tunnel gesloten. De bus rijdt dan volgens de normale dienstregeling door het werkvlak in de Heinenoordtunnel. Je kunt dus je reisinformatie, vertrektijden raadplegen via de reisplanner van Connexxion.