Renovatie Haringvlietbrug 2023

11-04-2023

De Haringvlietbrug kruist het Haringvliet en is gelegen op de snelweg A29 tussen de Hoeksche Waard en het Hellegatsplein. De brug zorgt voor de verbinding van de Hoeksche Waard met Goeree Overflakkee en Noord-Brabant. 

Dit jaar staat er groot onderhoud gepland, waarbij de brug volledig gestremd zal zijn. (9 juni t/m 4 augustus). Dit betekent dat er geen verkeer mogelijk is tussen Goeree-Overflakkee/ Noord-Brabant en de Hoeksche Waard. Helaas is er dus ook geen busverkeer mogelijk. 

Gezien de verwachting van veel filevorming op de omleidingsroute A17, A16 Moerdijkbrug en A15, kiest Connexxion ervoor om reizigers tussen Goeree-Overflakkee en Rotterdam te vervoeren via Spijkenisse Metro Centrum. Daar kunnen reizigers overstappen op de RET-metro richting Zuidplein en Rotterdam centrum. Houd rekening met extra reistijd, ook met de bus. Wat jouw precieze extra reistijd zal zijn hangt af van je vertrekpunt, vertrektijd, verkeersdrukte en bestemming. 

Omleidingen tijdens afsluiting Haringvlietbrug 9 juni t/m 4 augustus 2023

Lijn 436 zal met tijdelijk lijnnummer 439 gaan rijden vanaf Oude - Tonge Busstation via de reguliere route Middelharnis naar Stellendam Busstation. Vanaf Stellendam Busstation rijdt lijn 439 dan rechtstreeks zonder stoppen naar Spijkenisse Metro Centrum. Tussen Hellevoetsluis en Spijkenisse maakt lijn 439 gebruik van de vrij liggende busbaan. Lijn 439 zal 4x per uur gaan rijden op werkdagen. Indien nodig versterkt Connexxion specifieke ritten; afhankelijk van de noodzaak hiertoe.

Goeree – Overflakkee

Reizigers vanaf de oostkant Goeree-Overflakkee reizen met een tijdelijke buslijn 835 naar Middelharnis of Oude -Tonge en reizen daarvandaan met lijn 439 naar Spijkenisse Metro. 
Reizigers vanaf Willemstad kunnen met een tijdelijke buslijn 869 naar Oude - Tonge reizen en daar overstappen op lijn 439 naar Spijkenisse Metro. Een alternatief voor reizigers uit Willemstad is het reizen met Arriva lijn 103 naar Roosendaal en daar overstappen op de trein naar Rotterdam. [Tekst gaat verder onder de afbeelding]
 

Hoeksche Waard Goeree Overflakkee/Schouwen-Duiveland

In de Hoeksche Waard komt lijn 436 niet meer bij Numansdorp A29. Reizigers vanuit Zuid-Beijerland wordt een nieuwe buslijn 173 aangeboden naar Heinenoord Busstation. Daar kunnen de reizigers overstappen op de buslijnen naar Rotterdam. De verbinding Zuid-Beijerland – Numansdorp wordt met een aangepaste lijn 194 verzorgd. 
De rechtstreekse verbinding tussen de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee/ Willemstad vervalt.  
 

Schouwen-Duiveland

Voor reizigers van Zierikzee – Bruinisse – Rotterdam vervalt lijn 395  
Reizigers vanuit Zierikzee/ Bruinisse kunnen op 2 manieren naar Rotterdam reizen: 
 1. Met lijn 133 naar Oude - Tonge en daar overstappen op lijn 439 naar Spijkenisse Metro. Dan overstappen op Metro RET naar Rotterdam. 
 2. Met lijn 132 naar Goes en daar overstappen op de trein naar Rotterdam. 
Er rijden extra ritten op lijn 132 naar Goes tijdens de afsluiting van de Haringvlietbrug. [Tekst gaat verder onder de afbeelding]

Reistijd

Houd er rekening mee dat je tijdens de afsluiting (9 juni t/m 4 augustus) van de Haringvlietbrug door lange omleidingsroutes te maken krijgt met flink wat meer reistijd (tussen de 30 en 60 minuten). Dit heeft misschien ook gevolgen voor je reiskosten en eventuele abonnement. Wij hebben in samenwerking met Rijkswaterstaat geprobeerd de extra reiskosten zoveel als mogelijk te beperken. Heb je een maandabonnement, een jaarabonnement of reis je incidenteel tijdens de afsluitingsperiode? Dan is het belangrijk dat je deze pagina goed doorneemt.

Reisproducten tijdens de afsluiting

Wanneer je een abonnement hebt (Regio- abonnement Randstad Zuid) dan heb je of een maandabonnement of een jaarabonnement, hier reis je mee in onze Connexxion bussen met je OV Chipkaart. Je checkt in- en uit. Je reist binnen jouw aangegeven centrumzones.

Nu we een omleiding gaan rijden en ook door andere centrumzones rijden, zal je in veel gevallen uitchecken op een andere bestemming. Dit heeft dus invloed op je reisgedrag en je abonnement. Hiervoor hebben wij een oplossing, die een actie van jou vraagt.

Connexxion heeft een reisproduct (alleen geldig tijdens de afsluitingsperiode) aangemaakt in de vorm van een QR-code. Dit is een PDF die eenmalig wordt uitgereikt aan jou in combinatie met jouw abonnement. Het is dus van belang dat jij als reiziger met een maand- of jaar abonnement kenbaar maakt. Hieronder lees je hoe.

 • Je hebt een maandabonnement
  • Vanaf 9 juni start de omleiding. Je gaat dan omrijden met onze Connexxion bussen. Vraag via het invulformulier hieronder een aanvullend reisproduct aan, waarmee je op de omleidingsroute zonder extra kosten kunt reizen. Let op! Als je je abonnement in deze periode opzet, heb je geen recht op een vervangend reisproduct. Je dient altijd je reisproduct met abonnement te kunnen laten controleren door onze servicemedewerkers in de bus. Je ontvangt jouw aanvullende reisproduct uiterlijk 31 mei 2023.
 • Je hebt een jaarabonnement
  • Bij een jaarabonnement ontvang je van Connexxion, na het achterlaten van je gegevens, 2 weken voor de omleiding een QR-code waarmee je op de route kunt reizen. Zo krijg je in de bussen van Connexxion geen extra reiskosten op jouw OV- Chipkaart. Laat via het formulier hieronder jouw gegevens achter.
 • Je hebt Zeeland Voordeel
  • Met Zeeland Voordeel spaar je voor meer en meer korting met je reizen in Zeeland; zo ook met lijn 395. Met reizen buiten Zeeland spaar je normaal niet voor korting. De tijdelijke lijn 439 die als alternatief voor lijn 395 rijdt, telt echter wel mee voor de korting.
 • Reis jij incidenteel met onze bussen over de Haringvlietbrug en ben je van plan dit ook te doen tijdens de renovatie?
  • Het kilometertarief van de lijnen 439, 835,869 is gehalveerd. Zo betaal je voor je reis per kilometer 12 cent, exclusief je opstaptarief. Het opstaptarief blijft ongewijzigd. Je legt dus meer kilometers af, maar tegen half tarief.
  • Je hoeft verder niks te doen, inchecken kan met een OV-chipkaart (saldo) en of bankpas.

Compensatieregeling voor alternatieve reis met de trein

Vaste reizigers uit Zeeland met lijn 395, die instappen in Zierikzee of Bruinisse en reizigers uit Willemstad e.o. die reizen met lijn 169/669 en overstappen op 436/437 komen in aanmerking voor (gedeeltelijke) compensatie als zij tijdens de werkzaamheden de alternatieve reis met de trein maken.

Per enkele reis wordt een vaste vergoeding van € 12 uitgekeerd. Deze regeling geldt niet voor studentkaarthouders en geldt niet voor weekenddagen, omdat desbetreffende lijnen niet rijden in het weekend.

Via dit formulier kun je compensatie aanvragen. Gebruik dit formulier achteraf voor al u gemaakt reizen (en niet per rit een apart formulier).

Let op! 

Reizen bij andere vervoerders: Helaas kunnen wij je niet compenseren voor de reis die je maakt bij andere vervoerders. Houdt hier rekening mee wanneer je saldo nodig hebt op je OV Chipkaart.

 • De QR-code is alleen geldig in de bussen met lijnnummer 439, 835 en 869. Zonder abonnement en opgave van je persoonsgegevens kunnen wij geen QR-code verstrekken. Wij controleren jouw gegevens op echtheid, ook tijdens je reis met onze Connexxion bussen.

 • Geldigheid abonnementen: de volgende abonnementen zijn ook geldig op de tijdelijke lijnen en omleidingsroute, je hoeft daarvoor niets te doen: Het 65+ dalvrij abonnement, het minimaproduct en de kids reizen tot 12 jaar gratis.