Wil je meer weten over Connexxion Taxi Services? Klik dan hier.

Regenboogbussen voor Connexxion

Voor het eerst laten alle vervoerders binnen Vervoerregio Amsterdam een voertuig rondrijden in regenboogkleuren, het symbool van Pride. GVB levert een tram, Connexxion twee bussen en EBS een bus. 
Vervoerregio Amsterdam financiert de bestickering. De bussen blijven een jaar lang, tot na Pride 2022 in regenboogkleuren rondrijden. De bussen en de tram dragen behalve de regenboogkleuren ook het woord ‘welkom’ in verschillende talen.

Het initiatief van de Vervoerregio en de vervoerders wordt verwelkomd door de organisatie van Pride Amsterdam. Voorzitter van de Vervoerregio, Egbert de Vries: ,,De Vervoerregio, GVB, Connexxion en EBS willen met de voertuigen in regenboogkleuren gezamenlijk duidelijk maken dat iedereen welkom is in het openbaar vervoer. Ook LHBTIQ+-personen moeten elk moment van de dag veilig in bus, tram of metro kunnen stappen. Wij willen dat iedereen zich bij ons welkom voelt. Dat laten we nu met de regenboogbussen en -tram zien. Niet alleen tijdens Pride, maar een heel jaar lang.’’

De vervoerders willen met de regenboogvoertuigen een sterk visueel statement maken. Het regenboogsymbool is een prachtig en krachtig symbool om aan te geven dat iedereen gelijkwaardig is en recht heeft op gelijke behandeling. Amsterdam en Pride nemen al jaren het voortouw om dit uit te dragen. De openbaar vervoerbedrijven zijn er voor iedereen en willen dat ook laten zien op bussen en tram.

De voertuigen zijn op 29 juli in gebruik genomen, vlak voordat Pride op 31 juli begint. De tram rijdt door Amsterdam, de bussen van Connexxion in de concessiegebieden Amstelland-Meerlanden en Zaanstreek, de bus van EBS in Waterland.