Draag een mondkapje en vermijd drukte. Zorg voor voldoende saldo op je OV-chipkaart of koop vooraf je kaartje.

Wijzigingen Zaanstreek

Vanaf juli mag het OV weer door iedereen gebruikt worden. De dienstregeling is weer op het oude niveau, mondkapjes blijven verplicht en de voordeur van de bus blijft gesloten. Plan je reis vooraf voor een actueel reisadvies en houd deze pagina in de gaten voor updates in regio Zaanstreek.

Dienstregeling Zaanstreek per 21 juni 2020

Sinds zondag 21 juni rijden de bussen volgens een vernieuwde dienstregeling.

Uitzondering: de buurtbussen zullen voorlopig nog niet gaan rijden.Dit geldt in ieder geval tot en met 1 september.

Lijn 56 en 66

Lijn 56 Ringlijn Zaandam Station – ZMC – Vijfhoek – Station
Lijn 66 Ringlijn Zaandam Station – Vijfhoek – ZMC – Station

Beide (tijdelijke) ringlijnen zullen verdwijnen doordat de overige lijnen weer via de gebruikelijke routes zullen gaan rijden.

Lijn 64 en 69

Lijn 64 Zaandijk Rooswijk – Zaandam Station – Kogerveld
Lijn 69 Krommenie-Assendelft – Zaandam Station – Kalf

Beide lijnen rijden in beide richtingen weer via de haltes Vinkenstraat, Gedempte Gracht, Peperstraat, Veldvliegerweg, Kopermolenstraat en Zaans Medisch Centrum. De tijdelijke route via de Prins Bernhardbrug vervalt hierbij.

Lijn 65 en 67 en nieuwe lijn 63

Lijn 63 Assendelft Festina Lente – Zaandam Station (NIEUW)
Lijn 65 Zaandam Station – De Vlinder
Lijn 67 Zaandam Station – Wormer

Lijnen 65 en 67 worden geknipt op Zaandam Station. Het traject Assendelft Festina Lente – Zaandam zal voortaan in zijn geheel uitgevoerd worden onder het nieuwe lijnnummer 63. Ook het traject Krommenie-Assendelft Station – Assendelft Festina Lente, wat in de avond en op zondag bediend wordt als de buurtbus niet rijdt, zal toebehoren aan lijn 63.
Lijn 65 wordt ingekort tot het traject Zaandam Station – De Vlinder. Lijn 67 wordt ingekort tot het traject Zaandam Station – Wormer. De dienstregeling van lijnen 63, 65 en 67 zal ongewijzigd blijven ten opzichte van de huidige situatie. Doorgaande reizigers tussen Assendelft en De Vlinder v.v. en tussen Assendelft en Wormer v.v. kunnen dus direct overstappen op Zaandam Station en ondervinden geen extra reistijd.
Op werkdagen vertrekt de eerste rit vanuit Assendelft Gemeentehuis via Festina Lente naar Zaandam Station (lijn 63) op verzoek van reizigers 3 minuten eerder. De nieuwe aankomsttijd op halte Houtveldweg/Station is 06:48 waardoor de aansluiting op de Sprinters naar Amsterdam CS en Schiphol verbeterd wordt.
Daarnaast rijdt lijn 65 in beide richtingen weer via de haltes Vinkenstraat, Gedempte Gracht, Peperstraat, Het Mennistenerf en Vermiljoenweg. De tijdelijke route via de Prins Bernhardbrug vervalt hierbij.
Lijn 67 rijdt inmiddels sinds medio mei weer in beide richtingen via de haltes Westerwateringtunnel en Vincent van Goghweg in verband met de reconstructie van het tweede gedeelte van de Westzijde. Dit duurt tot eind 2020.

Lijn 392

Zaandam Station – Amsterdam Metro Noord
Lijn 392 rijdt in beide richtingen weer via de haltes Vinkenstraat, Gedempte Gracht, Peperstraat, Het Mennistenerf, Wallraven van Hallstraat, Morgensterstraat en Vijfhoek. De tijdelijke route via de Den Uylbrug vervalt hierbij. Op sommige momenten is de aansluiting van/naar lijn 394 bij halte Weerpad/Wachterstraat en De Vlinder verbeterd.

Lijn 394

Zaandam Station – Amsterdam CS
Lijn 394 rijdt in beide richtingen weer via de haltes Gedempte Gracht, Peperstraat, Het Mennistenerf, Vermiljoenweg en Tjotterlaan. De tijdelijke route via de Prins Bernhardbrug vervalt hierbij. Op sommige momenten is de aansluiting van/naar lijn 392 bij halte Weerpad/Wachterstraat en De Vlinder verbeterd.

Lijn N92

Amsterdam Leidseplein – CS – Zaandam Station
Lijn N92 rijdt in beide richtingen weer via de haltes Vinkenstraat, Gedempte Gracht en Peperstraat. De tijdelijke route via de Prins Bernhardbrug vervalt hierbij.

Lijn N94

Amsterdam Leidseplein – CS – Zaandam Station – Westzaan
Lijn N94 rijdt voortaan weer via de haltes Tjotterlaan, Vermiljoenweg, Het Mennistenerf, Peperstraat, Gedempte Gracht en Vinkenstraat. De tijdelijke route via de Prins Bernhardbrug vervalt hierbij.

Buurtbussen

De buurtbussen kunnen voorlopig nog niet gaan rijden. Het materieel van Connexxion kan nog niet beschikbaar worden gesteld aan de buurtbus vereniging(en), omdat wij het rijden zonder schermen nu niet veilig genoeg achten en de branche hierover advies vraagt van TNO. Wij richten ons op 1 september dat de buurtbussen vermoedelijk weer kunnen rijden. De keuze om weer te gaan rijden ligt dan bij de vrijwilligers van de vereniging(en).