Omleidingen/vervallen haltes Amstelveenseweg

Vanaf zondag 7 augustus tot en met zondag 28 augustus zijn er werkzaamheden aan het asfalt van de trambaan waar normaalgesproken ook Connexxion bussen rijden. Hierdoor zijn er bepaalde haltes tijdelijk gewijzigd of vervallen door een aangepaste route. 

Lijnen 341/346

  • Stad in: Halte Amstelveenseweg vervalt (afrit A10). Lijn 341/346 neemt de reguliere afslag van het overige verkeer en kan pas halteren op halte Vumc Hoofdingang. Voor overstappen op de metro, reis mee naar Station Zuid. Voor overstappen op lijnen 347/357: loop 100mtr naar de halte op de hoek Amstelveenseweg/De Boelelaan.
  • Stad uit: Geen aanpassingen.

Lijnen 347/357/N47/N57

  • Stad in: Halte VU Medisch Centrum is bereikbaar op een tijdelijke halte op de weg (en niet op de busbaan). Vervolgens vervalt halte Amstelveenseweg. Hiervoor in de plaats stopt de bus ca.300mtr verder op halte IJsbaanpad. Tot en met 21 augustus is de volgende halte Olympisch Stadion op de reguliere locatie. Vanaf 22 augustus komt er een tijdelijke halte op de rijbaan.
  • Stad uit: Halte Amstelveenseweg vervalt en wordt vervangen door halte IJsbaanpad (300mtr vóór het metrostation Amstelveenseweg.

Lijnen 397/N97

  • Stad in: Halte Amstelveenseweg (Afrit A10) vervalt; de bus neemt de normale afslag voor overige verkeer en stopt bij de vervangende halte IJsbaanpad ca. 300mtr verder dan metrostation Amstelveenseweg. Tot en met 21 augustus is de daaropvolgende halte Olympisch Stadion op de reguliere locatie. Vanaf 22 augustus komt er een tijdelijke halte op de rijbaan.
  • Stad uit: Halte Haarlemmermeerstation vervalt. Vervangende halte is (lopend richting Surinameplein) op de trambaan vóór de kruising van de Amstelveenseweg en de Zeilstraat (ca.200mtr). Vervolgens wordt er een omleidingsroute gereden waardoor haltes Olympisch Stadion en Amstelveenseweg ook vervallen. Alternatief is lijn 341 op halte Amstelveenseweg (oprit A10) en op Knooppunt Schiphol Noord overstappen op lijn 397. Op halte Anderlechtlaan wordt normaal weer gehalteerd.