Let op: vanaf 6 november geldt de mondkapjesplicht naast in de voertuigen, ook weer op stations en haltes.

Nieuwe dienstregeling Amstelland-Meerlanden 2022

Vanaf 12 december gaat de nieuwe dienstregeling in. Bekijk hier de wijzigingen voor regio Amstelland-Meerlanden.
Hieronder vindt u de wijzigingen per lijn v.v.
(indien een lijnnummer niet genoemd wordt, dan zijn er geen wijzigingen)

Lijn 171 Aalsmeer – Amstelveen – Bijlmer Arena
Deze lijn rijdt niet meer via Aalsmeer Noord (Seringenpark) naar Hortensiaplein, maar via Floraholland achterzijde naar het nieuwe busstation Aalsmeer.

Lijn 180/181 Cirkellijn Schiphol
Halte Beechavenue is opgeheven en vervangen door een nieuw Knooppunt Schiphol Zuid. Op dit knooppunt wordt overdag 8x per uur aansluiting gegeven op R-net lijn 340 naar Aalsmeer/Uithoorn en Hoofddorp/Heemstede/Haarlem.

Lijn 192 Hoofddorp Centrum – Schiphol
Deze lijn krijgt één extra halte bij Badhoevedorp, de halte Badhoevedorp-west. Op deze nieuwe halte is een overstap op Schipholnetlijnen 194 en 195 en R-net lijn 356, zodat er snellere reismogelijkheden ontstaan tussen Hoofddorp, Amsterdam-west, Badhoevedorp en Haarlem.

Lijn 194 Amsterdam Matterhorn - Schiphol
Deze lijn gaat weer via Badhoevedorp-west rijden richting Schiphol. Dit betekent dat komend van Amsterdam na bedrijventerrein Lijnden de route verandert. Na het bedrijventerrein rijdt lijn 194 via de wijk Quatrebras in Badhoevedorp alwaar bij de nieuwe halte Oleanderlaan wordt gehalteerd. Daarna rijdt lijn 194 via de nieuwe halte Badhoevedorp-West naar Schiphol. Op deze nieuwe halte is een overstap op R-net lijn 356, zodat er een snellere reis ontstaat tussen Haarlem en Bedrijventerrein Lijnden.

Lijn 195 Amsterdam Lelylaan – Schiphol
Deze lijn krijgt één extra halte bij Badhoevedorp, de halte Badhoevedorp-west. Op deze nieuwe halte is een overstap op Schipholnetlijnen 194 en 195 en R-net lijn 356, zodat er snellere reismogelijkheden ontstaan tussen Hoofddorp, Amsterdam-west, Badhoevedorp en Haarlem.

Lijn 198 Schiphol – Aalsmeer Hortensiaplein
Deze lijn wordt opgeheven. Alternatief is lijn 340 die op het nieuwe Knooppunt Schiphol Zuid overdag 8x per uur een overstap biedt op de Cirkellijn 180/181 naar Schiphol Airport en vele andere bestemmingen op het Schiphol terrein

Lijn 255 Haarlem Station – Bijlmer Arena
Deze lijn is weer terug. De lijn rijdt in de spits elk kwartier.

Lijn 257 Amsterdam Haarlemmermeerstation – Aalsmeer Busstation
Deze lijn is nieuw en bestaat uit slechts 1 rit. Deze rit rijdt heel vroeg in de ochtend naar Floraholland via het veilingterrein naar het nieuwe busstation Aalsmeer

Lijn 340 Haarlem Station – Uithoorn Busstation
Deze lijn rijdt niet meer van en naar Mijdrecht, het begin-/eindpunt is Uithoorn busstation.

Tevens rijdt deze lijn niet meer via het dorp Aalsmeer en het knooppunt Hortensiaplein. Reizigers van en naar het dorp Aalsmeer stappen in/uit bij de nieuwe halten langs de nieuwe busbaan via de Burgemeester Kasteleinweg. Alternatief voor knooppunt Hortensiaplein is het nieuwe busstation Aalsmeer dat eveneens aan de busbaan ligt. Op dit busstation zijn er aansluitingen met de buslijnen 171, 357 en 358.

Klik hier voor een lijnennetkaart.

Tot slot biedt lijn 340 op het nieuwe Knooppunt Schiphol Zuid 8x per uur aansluiting op de Cirkellijn Schiphol.

Lijn 356 Haarlem Station – Amsterdam Bijlmer Arena
Deze R-net lijn krijgt één extra halte bij Badhoevedorp, de halte Badhoevedorp-west. Op deze nieuwe halte is een overstap op Schipholnetlijnen 192, 194 en 195, zodat er snellere reismogelijkheden ontstaan tussen Hoofddorp, Amsterdam-west, Badhoevedorp en Haarlem.

Lijn 357 Aalsmeer – Amsterdam Elandsgracht
Deze lijn rijdt niet meer over het terrein van Floraholland naar knooppunt Hortensiaplein. De nieuwe route is via de Hoofdingang Floraholland rechtstreeks naar het nieuwe busstation Aalsmeer.

Lijn 358 Kudelstaart – Amsterdam Zuid
Deze lijn rijdt niet meer over het terrein van Floraholland naar knooppunt Hortensiaplein. De nieuwe route is via de Hoofdingang Floraholland rechtstreeks naar het nieuwe busstation Aalsmeer en daarna rechtstreeks naar Kudelstaart en niet meer via de wijk Hornmeer in Aalsmeer.

Nachtlijn N47 Uithoorn – Amsterdam IJ-zijde
Deze nachtlijn rijdt een uurdienst in plaats van een halfuurdienst

Nachtlijn N57 Aalsmeer – Amsterdam IJ-zijde
Deze nachtlijn rijdt een uurdienst in plaats van een halfuurdienst