Nieuwe dienstregeling Zeeland 2023

Vanaf 8 januari gaat de nieuwe dienstregeling in voor de regio Zeeland. Bekijk hier de wijzigingen per buslijn. Indien een lijnnummer niet genoemd wordt, dan zijn er geen wijzigingen.

Lijn 10: Terneuzen-Hulst
De eerste rit van Terneuzen naar Hulst op werkdagen zal voortaan als lijn 210 rijden (en rijdt dus niet via Vogelwaarde-Kloosterzande). Het vertrek van Terneuzen Ziekenhuis wordt daardoor later: 5.39 uur. De aankomsttijd in Hulst blijft gelijk. De laatste rit uit Kloosterzande, vertrek 18.45 uur, rijdt voortaan tot het busstation Terneuzen i.p.v. tot het Ziekenhuis.

Lijn 19: Hulst-Breda
Als gevolg van een gewijzigde route in Antwerpen, zijn de rijtijden van lijn 19 langer geworden. De overstaptijd in Hulst van/op lijn 20 is hierdoor wat korter geworden en de aankomst- en vertrektijden in Breda gewijzigd.

Lijn 20: Hulst-Terneuzen
De frequentie van lijn 20 op werkdagen wordt na 18.00 uur een uurdienst, net als alle andere lijnen in Zeeland. De ritten, vertrek Goes 18.55 en 19.55 en 21.06 vanaf Terneuzen Ziekenhuis komen te vervallen. De rit vertrek 18.32 uit Hulst rijdt niet verder dan Terneuzen Zeldenrustlaan (met aansluiting op lijn 10 naar busstation Terneuzen).

Lijn 58: Middelburg-Vlissingen
Net als op werkdagen, zal deze lijn nu ook op zaterdag naar Vlissingen station te rijden.

Lijn 132: Zierikzee-Goes
De kwartierdienst ’s middags zal een uur later beginnen. De ritten vertrek Goes 13.34 en 14.04 en vertrek Zierikzee 14.10 en 14.40 uur komen te vervallen.

Lijn 133: Middelburg-Zierikzee-Oude-Tonge
In Burgh-Haamstede wordt door de Provincie Zeeland en de gemeente Schouwen-Duiveland een proef met een hub gehouden. Dit houdt in dat de bus alleen nog op de nieuwe locatie Haamstede Kriekemeet en in Westenschouwen Dorp langs de Kraaijensteinweg zal stoppen. De proef duurt in principe 9 maanden. De volgende haltes komen hiermee tijdelijk te vervallen:

  • Burgh, Burghseweg (H)
  • Burgh, J.M.Beijelaan (H)
  • Burgh, 't Zeepe
  • Haamstede, Kerk (H)
  • Haamstede, Noordstraat
  • Haamstede, Weststraat
  • Westenschouwen, A.v.d.Weydeweg (H)
  • Westenschouwen, De Haaymanweg
  • Westenschouwen, Dorp (aan de Hogeweg)
  • Westenschouwen, Duinrand

Vanaf de haltes met een (H) kan een haltetaxi besteld worden naar de Hub aan de Kriekemeet of aan de Kraaijensteijnweg. Lees meer op zeeland.nl.

In Serooskerke op Walcheren komt de halte Noordweg te vervallen. Het alternatief is de nieuwe halte aan de Gapingseweg aan de zuidkant van het dorp. Vanaf de halte Noordweg kan nog wel de haltetaxi besteld worden. Lees meer op zeeland.nl.

In verband met het vervallen van een rit op lijn 633, zal lijn 133, vertrek Zierikzee busstation 6.51 uur voortaan via Poortambacht rijden, zodat voor deze wijk de directe verbinding met Middelburg blijft bestaan.

Lijn 225: Goes-’s Gravenpolder-Goes
De ritten vertrek Goes station 8.04 en 13.49 uur komen te vervallen. Op die momenten bieden de lijnen 184, 185 en 595 alternatieve reismogelijkheden.

Lijn 580: Goes station-Kattendijke
Deze buurtbuslijn zal voortaan minder vaak van/naar Kattendijke rijden, maar in plaats daarvan naar de nieuwe wijk Goese Diep.

Lijn 555: Ellewoutsdijk-Heinkenszand
Deze buurtbuslijn is komen te vervallen.

Lijn 596: Ellewoutsdijk-‘s Heerenhoek
Deze buurtbuslijn is weer over het volledige traject opgewaardeerd tot een uurdienst.

Lijn 604: Hoofdplaat-Oostburg
Deze scholierenlijn is komen te vervallen. Het alternatief is buurtbus 515 en lijn 1 of 5. Er is ’s morgens een extra haltetaxirit van Hoofdplaat naar Biervliet ingelegd (zie https://www.zeeland.nl/verkeer-en-openbaar-vervoer/openbaar-vervoer/reizen-met-de-haltetaxi) in aansluiting op de bus naar Oostburg.

Lijn 628: Zierikzee-Goes
De speciale rit naar het Omnium is komen te vervallen (vertrek Zierikzee Sas 8.15 uur). Alternatief is lijn 132 met overstap op lijn 638.

Lijn 633: Zierikzee-Middelburg
In verband met de forse daling van het gebruik van deze lijn, komt deze op één rit na te vervallen. Alleen de rit vertrek Zierikzee Sas naar Vlissingen om 7.02 uur blijft rijden. De rit Zierikzee Sas naar Middelburg vertrek 6.52 uur komt te vervallen. Lijn 133 is het alternatief. De ritten tussen Middelburg en Vlissingen (‘s morgens 1 en ’s middags 7) komen te vervallen. De lijnen 56, 57 en 58 (5 ritten per uur) zijn het alternatief.

Lijn 639: Krabbendijke-Goes
’s Morgens komen er 3 ritten rond 8.30 uur aan in Goes, allen met een ander beginpunt (Krabbendijke/Kruiningen en Hansweert). Het aantal reizigers op deze ritten is zo fors gedaald dat iedereen in één bus meekan. Daarom zal er nog maar 1 rit rijden, die van Krabbendijke via Kruiningen en Hansweert zal rijden (net als in de middag). De aankomsttijd in Goes blijft gelijk. Het vertrek uit Krabbendijke en Kruiningen is vroeger.

Lijn 641: Middelburg-Kamperland-Goes
De rit vertrek Middelburg 7.10 uur en Kamperland 7.32 uur komt vanwege het lage aantal reizigers te vervallen. Het alternatief is de rit van 7.23 uur of vanaf Kamperland lijn 31.

Lijn 645: Krabbendijke-Goes
In de middag vervalt de rit die van het Omnium vertrekt (16.22 uur). ’s Morgens zal de rit vertrek 8.01 uur busstation Terneuzen, ook via het Calvijncollege in Goes rijden. De rit van 7.51 komt te vervallen.

Lijn 650: Terneuzen-Middelburg
De enige rit op lijn 650, vertrek 8.01 uur, komt te vervallen. Het alternatief is lijn 50 die op hetzelfde moment vertrekt.

Lijn 660: Terneuzen-Vlissingen
De laatste rit uit Vlissingen, vertrek 17.59 uur komt te vervallen. Alternatief is rit om 16.59 uur of reizen via Middelburg en lijn 50.

Lijn 555: Ellewoutsdijk-Heinkenszand
Deze buurtbuslijn is komen te vervallen.

Lijn 596: Ellewoutsdijk-‘s Heerenhoek
Deze buurtbuslijn is weer over het volledige traject opgewaardeerd tot een uurdienst.

Tip: check de reisplanner vóór je op reis gaat. Zo heb je altijd de actuele reisinformatie inclusief eventuele tijdelijke wijzigingen. Vanaf 8 januari staat de nieuwe dienstregeling in de reisplanner.

Ook interessant