Aanpassingen dienstregeling in de regio Zeeland en HWGO

De komende periode zijn er aanpassingen in verschillende buslijnen en wegen, die gevolgen hebben voor reizigers in de regio Zeeland en HWGO. We brengen je graag op de hoogte van deze wijzigingen, zodat jij je tijdig kunt voorbereiden op eventuele veranderingen in jouw reisplannen.

Belangrijkste wijzigingen:

 • Wijzigingen in Lijn 19: Vanaf 30 juni 2024 zal lijn 19 niet langer naar Breda rijden, maar tussen Hulst en Roosendaal. De route wordt aangepast via de Liefkenshoektunnel. Meer informatie over de dienstregeling en aansluitingen is beschikbaar in dit nieuwsbericht.
 • Aanpassingen aan de Philipsdam: Deze zomer worden werkzaamheden aan de Philipsdam uitgevoerd, wat gevolgen zal hebben voor de dienstregeling van lijn 102 en andere omliggende buslijnen. Houd rekening met mogelijke langere reistijd en vertraging.

Wijziging in Lijn 19

Vanaf 30 juni 2024 rijdt lijn 19 niet langer naar Breda, maar tussen Hulst en Roosendaal.

 • De nieuwe route zal via de Liefkenshoektunnel verlopen, in plaats van via Clinge, Nieuw-Namen en Antwerpen-Centrum.
 • In Roosendaal biedt lijn 19 aansluiting op treinen richting Breda en Eindhoven/Nijmegen. Op vrijdag rijden er vijf retourritten tussen Hulst en Roosendaal, terwijl dit er op zaterdag drie zijn en van zondag tot en met donderdag vier.

Aanpassingen aan de Philipsdam

Deze zomer vinden er werkzaamheden plaats op de Philipsdam. Deze provinciale weg wordt heringericht en de maximumsnelheid wordt verlaagd van 100 naar 80 kilometer per uur. Als gevolg hiervan is de Philipsdam gedurende een aantal weken afgesloten voor het wegverkeer. De planning van de werkzaamheden is afgestemd met andere grote projecten in de omgeving, zoals de afsluiting van de Heinenoordtunnel en de A4.Concreet betekent dit dat de Philipsdam voor al het gemotoriseerde verkeer afgesloten is van vrijdag 5 juli tot en met vrijdag 26 juli, en van vrijdag 9 augustus tot en met maandag 2 september. In de tussenliggende periode is de Philipsdam open voor wegverkeer.

 • Lijn 102, die tussen Bergen op Zoom en Oude-Tonge rijdt, maakt gebruik van de Philipsdam. Omdat de werkzaamheden grotendeels plaatsvinden tijdens de zomervakantie, zijn de effecten op de scholierenlijnen 602 en 622, die ook over de Philipsdam rijden, beperkt.
 • Van maandag 8 juli tot en met vrijdag 23 augustus rijdt lijn 102 elk uur tussen Bergen op Zoom en Sint Philipsland. Let op: de vertrektijden van lijn 102 zijn aangepast, dus raadpleeg de dienstregeling voor de exacte tijden.
 • Reizigers van en naar Oude-Tonge kunnen gebruik maken van een pendeldienst in Sint Philipsland. Tijdens de periodes waarin de Philipsdam is afgesloten (van maandag 8 juli tot en met vrijdag 26 juli en van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 23 augustus), rijdt de pendeldienst heen en weer rijden tussen Sint Philipsland en Numansdorp A29.
 • Bij de halte Numansdorp A29 kunnen reizigers overstappen op buslijnen richting Oude-Tonge, Middelharnis en Rotterdam. Let op! Zeeland Voordeel is niet geldig op buslijn 436.

 • In de periode dat de Philipsdam open is, van maandag 29 juli tot en met vrijdag 9 augustus, rijdt de pendeldienst tussen Sint Philipsland en Oude-Tonge.
 • De laatste week van de werkzaamheden valt samen met het begin van het schooljaar in Zuid-Holland. Daarom zijn de scholierenlijnen 602 en 622 weer in bedrijf.

 • In die laatste week van de werkzaamheden, van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 30 augustus, volgen we onze reguliere dienstregeling. Zowel lijn 102 als de lijnen 602 en 622 rijden over de Philipsdam, zij het met aangepaste snelheid langs de werkzaamheden. Houd dus rekening met mogelijke vertraging.

Ook interessant

Hoe plan ik mijn reis?